• bedava gelen alman hocalarini 'bunlar misyonerlik' yapiyor diye kovdurup almanca kontenjanini yariya indiren egitim kurumudur, genelde asker kislasi olarak bilinen kabakyazi tepesinden sivas'a yukaridan bakan eski ogretmen okulu binasi ana binadir ama zamanla ekler falan yapilmistir.. 1980'li yillarin sonunda 'lise labaratuarinda teleskoplar bulundu' haberi ile gazetelere gecmistir. bu sebeble yapilan ek binanin tepesinde teleskoplarin konuslandigi bir gozlem odasi bulunmaktadir..okulun ilk 10 senesi fazli aktas adli mudur ile anilmaktadir..
  • okul küçük bir üniversite kampüsünü andırmaktadır. büyük ana taş bina görülmesi gereken bir yapıdır zannımca. okulu çevreleyen duvarlar içerisinde bir ek bina, bir labaratuar binası, lojman, kantin binası, yemekhane ve yurt binası, bir futbol sahası, basket sahası, binalar içerisinde iki adet spor salonu ve küçük bir çamlık mevcuttur. bizim okuduğumuz dönemlerde sivas için bulunmaz bir nimetti okul (90lı yıllar), şu an durum nedir bilemiyorum. okulun ilginçliklerinden biri de fazlı döneminde alınan beyaz lada samara (58 al 313)makam arabasıdır. hala duruyor mu bilmem. okul yer itibariyle de ilginç bir konuma sahiptir. şehrin merkezine çok yakın olmasına rağmen çevresinde bulunan meslek lisesi, askeri kışla ve yarı açık cezaevi sayesinde soyutlanmıştır adeta. vs. vs. bitmez bu gider böyle...
  • 1984 yılında dönemin milli eğitim bakanı vehbi dinçerler tarafından açılışı yapılmış ve 2004 yılında 20. yılını kutlayacak olan güzide eğitim kurumu. mezunların üye olabildiği fazli diye bir mail grubu vardır.
  • tas binasi uzaktan mükemmel görünen bir okuldur. iki katli olmasina ragmen 3 veya 3,5 katli bir bina yüksekligindedir. kisin ise kabansiz icinde titremeden icinde durmak mümkün degildir. sivasa standartlarına göre cok iyi türkiye standartlarına göre orta iyi arasi bir egitim verebiliyordu. kendi icinde efsane hocalarinin olmasi ile birlikte ünü gazetelere tasinanlari bile vardir.
    http://www.milliyet.com.tr/…9/01/28/yazar/asik.html

    ahmet figan kaplan ben mezun oldugumda müdürdü ve sanirim hala müdürlük görevini ifa etmektedir.
  • (bkz: bulent ari)
  • kantinci hasan'in kofteleri süperdir, ahmet figen kaplan zamaninda ögrencilerin okulu asmamalari icin kantine bilardo masasi bile koyulmustur, boylece garden'e giden insan sayisi azalmistir.
  • kantinci hasan abiyi "hasan abi buradan bi kedi geçmişti noldu ona köfte mi oldu??" şeklinde kızdırdığımız, 6 senemi geçirdiğim okul.. kaçık hocalar gelip geçmiştir.. bulent arı efsanelerdendir... eskiden eğitim verilen iki binadan taş olanında lise kısmı yeni binada da ortaokul kısmı ve hazırlıklar olurdu.. ortaokul kısmının hayali olurdu taş binada okumak.. yüksek tavanlar, geniş camlar, cam önü sohbetleriyle bambaşka bişiydi taş bina... erkekler tuvaletinden kantine geçilirdi... biz kızlar da soğukta kullanırdık o yolu... gerçi müdür yardımcısı fln gördüğünde baya kızardı ama üşümektense azar işitmeyi tercih ederdik..

    müdürü ahmet figan kaplan şu sıralar istanbul beyoğlu anadolu lisesinde müdürlük yapmakta..
  • ahmet erturan isimli güzide insan emekli olana kadar edebiyat derslerine girmiştir.. kendisi okulun görüp geçirdiği en kral adamlardan biridir.. yemekhane civarında yere çömelip sigara içmekte olan öğrencilerin tepelerine işemesiyle ünlenmişti kendisi.. bir de turan torun vardı, coğrafya öğretmeniydi, astronomi dersine de girmişti.. atherif başta olmak üzere pek çok acayip hakareti literatüre kazandırmıştı..
  • şu sıralar http://www.selcukanadolulisesi.com/ adresinde yavaş yavaş eski mezunlarının toplaştığı okul..
  • dört yıl okudum lan burda. pek havalı bir okuldu sivas şartlarında pek lükstü.
    boş derslerde bilardo oynama lüksü,
    o eski binanın önünde labaratuvar kapısının yanındaki çeşmenin oluğunda ıslanma lüksü,
    aşağı taraftaki bahçede ve yurdun etrafındaki çalılıklarda porno dergi arama lüksü,*
    müzik odasındaki arızalı piyanoyu kurcalama lüksü,
    kapalı spor salonunda (abartmayalım binanın bodrumunu parke döşeyip pota koymuşlar) sahanın tam ortasındaki kolona toslama lüksü,
    öğle yemeğinde hasan'ın köfteleri ya da mis kebap'ın dönerleri lüksü...
    (bkz: to be continued)
hesabın var mı? giriş yap