• vatandaşın hayatını zorlaştıran bir sürü kuralı olan kurum. bu kurumun yöneticileri muhtemelen vip den uçağa bindikleri için vatandaşın nasıl kurallarla uğraştıklarını bilmiyorlar.
  • bugün avrupa'dan 7 ülkeye türkiye'den uçuş yasağı diye haberler çıktı. sonra thy açıklama yaptı bize bildirilen bir yasak yok diye.

    kafa karışıklığı shgm'nin girişler ile ilgili tablosunda yaptığı güncellemeye dayandırılmış. düzeltimeden önceki tablo: https://twitter.com/…enc/status/1476536976023117833

    bunun üzerine sghm açıklama yapmış
    "bügün bazı medya organlarında ab'den ülkemize uçuş yasağı getirildiğine dair genel müdürlüğümüz kaynak gösterilerek haberler yapılmıştır. kurumsal web sitemizde yer alan ve ıata (uluslararası havayolu taşımacıları birliği) seyahat merkezi kaynak alınarak türk vatandaşlarının ülkelere covıd-19 giriş koşullarını içeren bilgilendirme amaçlı tablodaki ifadeler yanlış yorumlanarak ab tarafından ülkemize yönelik olarak bir uçuş yasağı getirildiği iddia edilmiştir. kurumumuzu hedef alan gerçek dışı ve maksadını aşan bu yayınların önüne geçmek adına web sitemizdeki tablo güncellenmiştir. kamuoyuna saygıyla duyurulur"

    kafa karışıklığını gidermek için güncellenmiş tablo şu an daha beter kafa karışıklığı yapıyor. zira tabloda "türk vatandaşları ilgili ülkeye seyahat edebiliyor mu?" sütununda bir cevap yok. onun sağındaki "kaynak" sütununda olması gereken bilgi bu sütuna yapıştırılmış, kaynak sütunu da boş duruyor: https://imgur.com/iwihgix

    yazıları kırmızı olan ülkeler var, neden kırmızı olduğu belli değil.

    düzeltildi dediğiniz tablo bu mudur sayın sghm?
    "türk vatandaşları ilgili ülkeye seyahat edebiliyor mu?" sütunu altına güzelce yazsanıza evet veya hayır diye.

    (bkz: you had one job!)

    gerçekten o genel müdürlükte işini doğru yapan biri varsa bir an önce o sütuna doğrusunu kesin olarak yazsın da biz de anlayalım ya
  • (bkz: #132368568)
  • uçuş ekiplerinin sağlığını düşünmeyen kurum. aylık uçuş programlarını yayınlaması gereken şirkete, programları geç yayınlaması için icazet verir. o, parayı önemser, çalışanın huzurunu değil.
  • pandemi nedeniyle havayolu firmalarının yaptığı uçuş iptallerinde, yolculara yapılacak geri ödemeler için "pandemi bittikten 2 ay sonra ödeme yapılacaktır" maddesini ekleyen, bu sayede havayolu firmalarının 15 ay civarı yolculara bilet ücreti iadesi yapmamasını sağlayan kurum. 15 ay sonra bilet iadesi alan yolcular aynı rotanın bilet fiyatının 4-5 katına çıktığını görünce ciddi zarara uğradılar.

    ülkelerdeki uçuş yasakları, kapanmalar ve sınır kapatmaları nedeniyle ücretsiz değişiklik hakkını normalleşme dönemine saklayanlar ise 1 yıldan uzun süre biletleme hakkını kullanmadığı için hem pul olmuş bilet ücreti iadesini, hem de ücretsiz değişiklik hakkını kaybettiler. zira shgm tüm başvurulara mücbir durum yokmuş gibi normal bilet süreçlerini baz alarak olumsuz cevap veriyor.

    shgm, pandemi ve mücbir durumu sadece havayollarının lehine kullandı. vatandaşa ise hem bilet iadesinde, hem de ücretsiz hakkını kullanmakta mağduriyet yaşattı.
  • https://web.shgm.gov.tr/…ular/6886-sektor-paylasimi

    "konuyu bu bağlamda değerlendirdiğimizde, türk sivil havacılığının yükselişinin aynı şekilde devam etmesi amacıyla okçular tepesini asla terk etmemenizi sizden bilhassa rica ediyoruz."

    okçular tepesi :)

    şaka gibi ama gerçek, tarihe not düşülsün. türkiye böyle bir rezil dönemden geçiyor.
    umarım bu günleri aramayız.
  • havacılığa aşık yerlerimin kıyım kıyım kıyılmasına sebep olan, profesyonellikten fersah fersah uzak bir yönetime sahip müdürlük.

    (bkz: okçular tepesini asla terketmeyin ricasi)
    (bkz: okçular tepesi)
  • araplaşmanın bile bi sınırı olur olmalı dedirtmiş bildireye imza atmışlar.
    okçular tepesi olayı şu hendek savaşında peygamber tarafı yenmek üzereyken tepedeki okçular savaş ganimetlerinin kendilerine ayrılmayacağını düşünüp aşağı iniyor. düşman çevreleyip kazanıyor. tüm suç da bu okçulara kalıyor. sen adaleti sağlayama ama okçular orda dikilsin haklarının üzerine yatıldığını izlesin izlemezlerse suçlu okçu.
    maddi manevi hiç bir açıdan pilotlarına sahip çıkmayan şirketler daha fazla kazansın diye türkleri zorla çalıştırmaya çalışan kurum.
    sen türk devletinin kurumusun türklerin vergileri seni döndürüyor. türklerin hakkını savunman lazım. ki pilot bile diyememişler yazdıkları bildiride. çünkü pilotluk adında meslek bile tanımlamamışlar. adını söyleyemedikleri mesleğin çalışanlarına kalın denmesi de ayrı komik.
  • arkadaşlar nur topu gibi bir rezalet mevcut, bu kurumun aldığı karara nasıl itiraz edebilirim ? uçuş tazminatını vermişler ancak otel havalimani arası taksi ucretimi vermemişler? yesillendirebilir mi bilen birisi :/
hesabın var mı? giriş yap