• artık yana yakıla verilmesini istediğim yetki ama tabii ki görüntülü ispatlamak kaydıyla yapılması gerekiyor. hem devletimize harikulade bir bütçe oluşturacaktır hem de trafikteki kural tanımaz canavarları aramızdan yavaşça silecektir.

    vallahi üşenmem akşama kadar elimde kameramla beklerim o-3 karayolunun kenarında, ne kadar emniyet şeridi ihlalcisi puşt varsa hepsini kayda alır ilgili yerlere iletirim. geçerim bi kırmızı ışığın altına, tüm ışık ihlalcilerini, yayaya yol vermeyenleri yazarım.

    bir de ceza yazana ceza tutarı üzerinden %5 prim ver, o zaman gör bak devletin trafik cezalarından elde ettiği gelir ne kadar artıyor.
  • türkiye olum burası. ceza kestiğin kişi ne yapar eder gelip bulur, siker seni :(((

    şu anda türkiye'de insanların %99unda (bkz: bana dokunmayan yılan bin yaşasın) mantığıyla yaşadığı için nasıl bir sonuç doğurur merak ettiğim konu...
  • bütün şoförler ikizleri avuçlar..
  • halihazırda uygulanmakta olan öneridir.
    (bkz: fahri trafik müfettişliği)
  • (bkz: herkese silah verilmesi) aynı şeyler
  • fahri trafik mufettisligi denen bir kurum var ama yastan kurtarmiyor, bir 8-10 yil daha giderim var. ama istanbulda whatsapp sikayet hatti var, arac kamerama takilan katilleri gonderecegim, sonuclari paylasirim. özellikle hedefim kirmizinin dur anlamina geldigini idrak edemeyen dolmustu/taksici müsvetteleri ile makas atan, emniyet seridi kullanan katiller. rasgele...
  • sen haklıydın ben haklıydım tartışmaları olur.
    adam yaralama, cinayet işleme oranları artar. artar yani...
  • o zaman herkes kurallara uyar, herkes kurallara uyunca ceza kesilmez, devketin geliri düşer. hala anlayamadınız, devletin trafiği düzenleme gibi bir amacı yok.
  • manyak mısın? ortalık bayram yerine döner vallaha.
    - şu müslüman mı lan? çaat! yaz cezayı.
  • ''siz mal mısınız? hali hazırda imei kayıt ücretinin 500 lira olması gibi kararlar çıkmışken, tayyip gözlerini dört açmış "paraaağğ parağğğğ" diye ortalıkta dolaşırken bu söylediğiniz saçmalıklarda ciddi misiniz?''

    evet arkadaşalar, ucunda erdoğanın faydasına bir hareket var ise hiçbir şekilde bu tarz öneriler de bulunmayın.

    kırmızı ışıkta geçen hayatımızı hiçe sayan, trafikte makas atan onlarca insanın ölümüne neden olan, arıza şeridini normal şerit gibi kullanan trafiğin daha da şişmesine yol açan, sizin saatlerinizi çalan insanlar her gün bunu yapmaya devam etsin. çünkü siz gerizekalı mısınız? erdoğan ''praaaağ paraaaağ'' derken bunlar olmaya devam etsin.

    bu ülkenin mualifleri kadar embesil bi güruh yok diyicem maalesef ki o da var ama buradan mualefet yapacam diye düşünen bir embesili de kimse bana açıklayamaz.

    fikir biraz daha geliştirerek uygulanabilir. ceza sonrası malum cezanın size ulaşması bazen 3-4 ayı bulabiliyor, belki bu süre de vatandaşın yazdığı ceza şeklen uygun ise, gerekli deliller var ise komisyon tarafından incelenip onanabilir. düşündükçe daha uygun forma sokulabilir. veyahut mevcut sistem de trafik polislerinin veyahut kamera sistemelerinin daha aktif olması sağlanabilir. malum eds kameraları pek işe yarıyor gibi durmuyor.

    not: fahri trafik müfettişliği diye bir sistem de var açıkcası ama şuan ondan tam verim alınabilmiş değil.
hesabın var mı? giriş yap