• assos'a 30 dakıka araba kullanma mesafesındeki saklı bır koy. koyda toplam 100 kısı ya yasıyor ya yasamıyor. ıkı katlı bına yok. butun bınalar tek katlı. ve sahıl serıdınde sadece tek sıra ev var. ıkıncı bır sıra henuz olusmamıs. gun ıcersınde toplam 10 araba gecıyor bazen o da gecmıyor. aksamları restoranlarda muzık ya da tv yayını yok. canlı muzık yapan tek bır yer var. o da ud calan bır amca. emeklıler ıcın harıka bır yer. arabasız kesınlıkle ulasım yok. en yakın köy bıle 20 dk araba kullanarak.cok fena cok.
  • denizi 1080p'dir. daha temiz bir deniz göreceğimi sanmıyorum. gündüz denize gir, akşam rakı balık yap. sadece bu ikisini yaparak bir ömür geçirebilirim. en bilindik apart+rakı balık restorantı sanırım kabile apart. ama sıra sıra gayet güzel alternatifler de var. gidiniz efendim.
  • asos'un bir nebze batısında kalan mucizevi koy. denizi ve doğası tertemiz. ortam gürültüsüz; tek duyduğunuz şey bulunduğunuz mekanda çalan müzik ve dalgaların hışırtısı. o kadar yavaşlatıcı bir yer ki, insan burada 2-3 gün kalsa, tattığı huzur duygusu nedeniyle 6-7 gün dinlenmiş gibi hisseder.
  • behramkale'den gülpınar yolu takip edilerek balabanlı köyü'ne gelmeden sapılan düzgün bir yolla ulaşılan koy. sanırım bektaş köyü'ne bağlıdır.

    bütün assos coğrafyası gibi gidilip görülmesi gereken bir yer.

    burada ortalık çok sessiz ve sakin, aşırı sessiz hatta. neredeyse tam karşıda midilli'de konuşulanlar duyulacak o derece. deniz, kadırga koyu'na göre biraz daha ılık. fakat çok taşlık ve yer yer kayalık. pek plaj da yok. koyun girişinde denize kazık çakılarak yapılan yapay iskeleler var. buralarda yüzmek parayla elbette.

    denizin kayalık ve taşlık olması yüzme konforu açısından pek keyifli değil. iskeleden girmek daha iyi. limana doğru giderken muhtarlık kararıyla halk plajı ilan edilen bir yer var. herhalde en tırt yeri de orası. taşlık olan sahile şemsiye koyayım yüzeyim derseniz sağlam bir deniz ayakkabısı şart. bir de dipte bolca deniz kestanesi olduğunu düşünürsek ayakkabısız yüzmek bile bile lades demek olur burada.

    bir de etrafta özellikle koyun yetiştiriciliği yapıldığından çok fena ısıran sinekler var. bir tanesi eşimi ısırdı ve bacağını yumurta kadar şişirdi. tedbirli olunmalı.
  • türkiye’de 70 şehirde güneşin batışını gördüm ama burada battığı gibi turuncu, içini ısıtaran, bir kuğu gibi süzülerek battığını tek burada hissettim sivriceye aşık oldum umarım buraya yerleşip burada yaşlanabilirim
  • iki hafta sonra iki haftalık tatilimi değerlendirmeyi düşündüğüm, bana bolca huzur veren koy.
hesabın var mı? giriş yap