• (bkz: bi siktir git)
  • insanlar üzerinde renklerin etkisidir.siyah bir kedinin de uğursuzluk getireceğine inanır bu modeller. saçma sapan çağrışımlar işte.
  • uydurma olduğunu düşündüğüm hadis. zira siyah renkli bir köpekten korkmak ya da kaçınmak direkt olarak bana pagan inançlarını çağrıştırıyor, aynen siyah kedinin uğursuz olması gibi. en basitinden yunan mitolojisine bakarsak ay tanrıçasının yoldaşıdır siyah köpek. ay tanrıçası da büyücüdür ve kendisinden korkulur, (bkz: hekate). gece köpekler uluduğunda hekate'nin oralardan geçmekte olduğu ve büyü marifetini seçtiği birine bahşedeceği düşünülür. aynı şekilde dört yol ağızları da hekate'nin görülebileceği yerlerdir. azıcık koca karı muhabbeti dinlemişliğiniz varsa, büyü, muska, dökülmüş kurşun vb. zamazingolardan kurtulmak için bunların dört yol ağızlarına atıldığını biliyor olmanız lazım. ne kadar ilginç değil mi? sanıyorsunuz ki müslümansınız oysa o lanetlediğiniz pagan inançlarını bütün kalbinizle yaşatmaktaymışsınız meğersem. zira islamda renklerle ilgili bir saplantı yoktur. siyah renk kötü anlam içermez, yas tutarken siyah giyilmez. peygamber de bizzat siyah rengi sever ve kullanırmış. hatta siyah renkli sancağı bile varmış. bu durumda köpeği siyah renkli olduğu için şeytanla bir tutması, hele ki birisine bekçilik yapan koruyan bir hayvanı o kişinin selametini tehlikeye düşürecek şekilde katlettirmesi bana hiç mantıklı gelmiyor ve de inanmıyorum, kim ne derse desin.

    ha ayrıca lafı geçen ayette köpeğin rengine hiçbir atıf yok. köpekler kötüdür katledebilirsiniz filan da demiyor. sadece köpeğin insana göre aşağı bir konumda olduğu belirtilmiş ve o düzeye düşmemeleri için onları uyarmış. ki islamın bütün hayvanları insanlardan aşağı bir konumda gördüğü de bilinen bir gerçek.

    ben burada islamı vs.yi savunmak niyetinde değilim. sadece konusu gelmişken islam inancında olduğunu sananların aslında kendileri dahi farkında olmadan hekate'ye, zeus'a filan tapınmakta olduklarını göstermek istedim.

    zaten hayvanlardan öcü gibi korkan akıl yoksunu bir güruha böyle uyduruk hadisler getirip hepten kaydırmayın şirazelerini mümkünse.
  • - kopek şeytandır
    + hayırdır gene?
    - ısırdı it
  • buhari'de geçen onlarca şoke edici hadisten yalnızca bir tanesi. uydurma diyenler olmuş, üzgünüm dostlar, uydurma falan değil. yani sahih dediğiniz buhari'deki hadisler de uydurmaysa işiniz var. bir de böyle ağızlarını yaya yaya "ilmiiyyyy"* demiyolar mı şu hadislerle uğraşma işine. abi ilim diye uğraştığın bunlar işte; efendimiz "siyah köpek gördünüz mü kesiniz" dedi, ağaç konuştu, hurma ağladı, eliyle ayı ikiye böldü, mars'a yıldız çizdi, satürn'e smiley yaptı... biz de böyle böyle soğuduk bu dinden oğlum, annemizin karnından ateist çıkmadık biz de herhalde.

    büdüt: son cümlemde kastettiğim şey, içine doğduğumuz toplum şartları.
  • muhammed peygamber tarafından söylendiği iddia edilen söz.

    bu hadisin doğru olup olmadığını anlamak için ilahiyat okumanıza gerek yok. şöyle ki;

    siyah köpekle ilgili kur'anda böyle bir şey yazıyor mu? yani şeytan olduğuna dair, öldürülmesine dair herhangi bir ayet? yok.

    peki allah'ın elçisi, allah'ın söylemediği bir şeyi kendisi söyleyebilir mi? yani kendince hüküm koyabilir mi? hayır.

    peygamberinin karıncaya bile merhamet ettiğine inanan kişiler, nasıl olur da sırf hadis kitabında bulunuyor diye bu söze itimat ediyorlar anlamıyorum.
  • 1. (1987)- hz. ebû hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "resûlullah(aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki:

    "bir adam yolda, yürürken susadı ve susuzluğu arttı. derken bir kuyuya rastladı. içine inip susuzluğunu giderdi. çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. adam kendi kendine: 'bu köpük de benim gibi susamış.' deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı. allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti."

    resûlullah'ın yanındakilerden bazıları:

    "ey allah'ın resûlü! yani bize hayvanlar (a yaptığımız iyilikler) için de ücret mi var?" dediler. aleyhissalâtu vesselâm:

    "evet! her 'yaş ciğer' (sahibi) için bir ücret vardır." buyurdu." [buhârî, şirb 9, vudû 33, mezâlim 23, edeb 27; müslim, selâm 153, (2244); muvatta, sıfatu'n nebi 23, (2, 929-930); ebû dâvud, cihâd 47, (2550)]

    2. bir diğer rivâyette şöyle denmiştir:

    "fâhişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). bu sebeple kadın mağfiret olundu." [müslim, tövbe 155, (2245)]

    3. ibnu ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "resûlullah(aleyhissalâtü vesselâm) buyurdular ki:

    "bir kadın, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. kediyi hapsederek yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşerâtından yemeye de salmamıştı." [buhârî, bed'ü'l-halk 17, şirb 9, enbiya 50; müslim, birr 151, (2242)]

    ona inanan buna da inansın.
  • her konuda olduğu gibi din konusunda da, diğer canlıların kısıtlı olarak kullanabildiği beyin organının bazı inananlar tarafından kısıtlı olarak kullanılmasından kaynaklanarak ortaya çıktığı açık olan "sözde hadis"tir. tarihte birini veya birinin çocuğunu siyah köpek ısırması sonucu ortaya çıkmış bir hadis gibi durmaktadır.

    günümüzde sayısı onlarca olan mehdiler ve bu onlarca mehdiye inanan tarikat mensuplarını unutmayalım. aslında şizofren hastası olan bu mehdilerde midir suç? yoksa beynini ve aklını kısıtlı kullanan yaratıklarda mıdır? tabii ki de düşünmek gerekir. birazcık kullanmak gerekir vücudumuzun yukarısında taşıdığımız organı. birazcık ya birazcık.

    herhangi bir düşünce veya dini kötülemek için bu tür yöntemleri kullanmak da aynıdır aslında sözde mehdilere inanan yaratıklarla. bu da nokta.
hesabın var mı? giriş yap