• haklidir. bi tane siyaset okumus milletvekili var mi?
  • siyaset okumuş market müdür mü olacan başımıza. boş değil aslında çok güzel ama canım ülkem biraz sorunlu sopayla dövülmelik.
  • şimdi ülkemizde bulunan genel algı üniversiteye gideyim daha iyi bir iş bulayım.
    sevgili dostlar üniversiteye gittiğiniz için kimse sizi işe almaz istisnalar dışında. nedir bu istisnalardan biri; tıp eğitimi almışsındır, pat iş hazır. ancak edebiyat fakültesinden, fen fakültesinden, iibf'den çıkmışsındır iş bulman gerçekten zorun da zoru.

    "eee ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okudum, şimdi ben kaymakam, büyükelçi, ateşe, müfettiş, müdür, ceo, seo, taocu, kamasutracı olamayacak mıyım?"
    olursun güzel kardeşim. ancak sen üniversitede okuduğun zaman götü yaymışsın, yata yata ders geçmişsin, sınıfın bilimum nerd ve 'inek' dediklerinden not toplayıp son güne bırakmışsın sınavı, yaz okulu ve bütlerde gününü gün etmişsin, işler ve kurumlar hakkında sadece teorik bilgin var ve bunun üzerine iş veren ve devlet sana; "helal olsun kardeşim iş senindir!" diyerek sana iş verecektir.

    çalışın sevgili dostlar, staj yapın, kafanızdaki meslekle ilgili iş yapan insanlarla iletişime geçip sürekli muhabbetler ederek onların tecrübelerinden faydalanın ve en önemlisi o derslere kafanızı gömün. bir şeyler çıkartın ortaya kardeşim, elin boş, götünü tuta tuta iş verene gidince, iş veren de sana 1400 tl+sigorta sununca buraya gelip "xxx firması rezilliği" diye başlık açmayın.

    ne kadar tecrübe o kadar yüksek maaşlı iş, yüksek refah seviyesi. yaparsınız siz, aslansınız bilimum oranda da kaplansınız.
  • maalesef türkiye gibi az gelişmiş ülkelerde, toplumun çoğunluğu bu düşünceye sahiptir. zira bu tarz ülkelerde sosyal bilimlere tabiri caizse gerçek bilim gözüyle bakılmaz. bunlara antropolojiden, arkeolojiden tutun siyaset bilimi ve felsefe gibi neredeyse tüm sosyal bilimler dahildir. ülkemizde kayda değer bölümler mühendislik, tıp, dişçilik vs dir. ancak gelişmiş avrupa ülkeleri ve abd gibi toplumlarda böyle bir algı yoktur, sosyal bilimler de gayet saygınlardır. ülkemiz gibi yerlerde bu şekilde bir kültürün yerleşmesi için ne yazık ki hayli zamana ihtiyaç vardır.
  • değer yargıları benimkilerle aynı olmayan insandır. siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okuyan birisi olarak söyleyebilirim ki gerçekten bu bölümü hak ettiği biçimde okuyan bir kişi çok fazla şey öğrenir. sosyal bilimlerde edinilen bilgi insanın kendini anlaması, doğasını anlaması, tarihini bilmesi demektir. bu tip bilgiler insanı felsefeye sürükler, kendini arama arzusuna götürür. partizanlığı, fanatikliği hatta ideolojileri bile reddetmenizde bu bölümün katkısı çoktur. bölümün tek sıkıntısı ülkenin her yerinde çok fazla açılmasıdır. ankara mülkiye, istanbul siyasal ve özel birkaç üniversite hariç okunması çevreye uyum sağlamanız sebebiyle kötü sonuçlar doğurabilir.
  • maalesef haklı olabilen insandır.ama haklılığı edirne'den kars'a içinde bulunduğumuz ülke sınırları için geçerlidir.bu bölümlere sanat tarihi,felsefe,tarih ve arkeolojiyi de ekleyebiliriz.genelde sayısalcılar adam yerine konduğu için bu tür bölümler yurdun dışına çıktıkça daha okunabilir ve mantıklı olabilir.ama bizde malzeme bu,herkes aykut kocaman,şenol güneş,mircea lucescu.herkes en kallavi siyasetçi,il genel merkezi de herhangi bir kıraathane.
hesabın var mı? giriş yap