• zırva değil genellikle sahip olunan gizli düşüncelerin dile getirilmiş hali. maalesef içten içe belki de farkında olunmadan böyle düşünülüyor.
    en basitinden (bkz: allah baba) (bkz: baba oğul kutsal ruh) gibi.
  • herhalde lan! tanrıyı dişil yapsak bizim millet ona bile tecavüz eder. sen bir tanrı icat edecek olsan o riski alır mısın?

    şaka maka bizim tanrımız değil ama kabe'miz dişildir aslında. bu kabe'deki hacer'ül esved taşı. sizce neye benziyor?* kendisi tanrıça lat'ın rahmi olur. zamanında bu taşın kaldırılıp atılmamasının tek nedeni muhammed'in mekke'deki itibarının kökeninin bu taşın olduğu yere yerleştirilmesiyle bağlantılı oluşu. halife ömer'in bu taşın karşısına geçip ''vallahi eğer resulullah'ın yüz sürdüğünü görmemiş olsam seni kaldırıp atardım'' dediği rivayet edilir.

    diğer taraftan bizim gerçek tanrımız erlik veya dişilikten münezzehtir, cinsiyetsizdir.

    (bkz: o doğmamış ve doğurmamıştır)

    bir dine inanmıyor olmanız çok mesele değil de içine doğulan toplumun inancına bu kadar yabancı olunmaz amk ya!
  • hz. meryem hamile kaldığına göre haklı bir iddiadır.
  • erkeklerin yazdığı bir kitabın kadınlardan yana olması zaten beklenemezdiki. tuhaf olan kadınların bu dine ve tanrı’ya inanıyor olması.
  • haklı bir feminist zırvasıdır. türkçe'de olmadığı için farketmiyoruz, arapça'da da ingilizce'de de üçüncü tekil şahıs zamiri ile yani "o" diyerek tanrıdan bahsederken erkek zamiri kullanılır, he, she, it den he seçilir ingilizcede batı dillerinde... kuran'da da bu hiye değil (bkz: huve) dir, tanrıdan erkek şahıs olarak o diye bahsedilir..
  • biri şunlara bizim tanrımızın ( islam hakkında) cinsiyetsiz olduğunu. doğmadığını ve doğurmadığını anlatsın demek istediğim cümle. islam'da allah baba, allah dede gibi şeyler günahtır. belli bir bilgi birikimi olan insan bu tarz kullanımlar yapmaz.

    tanım: tatlı su feministi...

    edit: imla

    edit: insanlar cidden islam dinindeki tanrının erkek olduğunu düşünüyor. çok ilginç gerçekten. allah'ın doğurmamış ve doğmamış olduğu cinsiyet atfedilemez olduğunu herkesin bildiğini sanıyordum. bir dine inanmazsın anlarım ama yıllarca içinde büyüdüğün din hakkında en temel şeylerden birini bilmiyorsan ne diyeyim sana ? birisi de kafayı hüve ve hiye ile bozmuş. ingilizce kullanımında erkek olan ''he'' kullanıldığını falan söylemiş. keşke hristiyan için tanrının erkek olduğunu bilseydin. hani baba falan oğlu, kutsal ruh. filtre ?
  • hz. aişe'nin katıldığı durum.

    (bkz: allah bu ayetleri senin uçkuruna göre mi indiriyor)

    feminist önder aişe'ye selam olsun.
  • bunu bi de krishna ya söylesene abla
  • tanrıdan sonrasını okumadığım iddia.
  • hikmet kıvılcımlı'ya göre (bkz: allah önce kadındı)
    ve ayrıca (bkz: #51584770)
hesabın var mı? giriş yap