• salih memecanın sabahın arka sayfasında çizdiği tavuz-horoz-civciv ailesini anlatan bant (bkz: limon) (bkz: zeytin) altı yedi tane de kitabı ve bir best of'u çıktı...
  • ayrıca anne karakteri çıtçıt ve baba da babişko dur.
  • http://www.sizinkiler.com/ adresinden günlük maceraları takip edilebilir. arşiv ve kelime arama imkanları da mevcut sitede.
  • esprileri gittikçe yavanlaşan comic strip
  • kendimi bildim bileli sabahın arka sayfasındaki yerleşkesini koruyan,genellikle zeytinle limonun murat ile izzetvari ilişkisini ve çıtçıtın kilo problemini konu alan karikatür serisi.
    bir de (bkz: bizimkiler)
  • uzun zaman sonra bugun baska gazete kalmadıgından aldigim sabahın arka sayfasında tekrar karsıma cıkan senelerdir suregelen bayat bir simpsons taklididir.
  • son cikan kitabinin afisinde:
    citcit: sevginin ve duygunun kitabi
    babisko: sevgi ile duygu da kim?
    seklindeki bir diyaloga yer vererek, ilkokul duzeyinde espriler yapan salih memecanin varlik sebebini ve kitaplarinin satabiliyor olmasinin ardindaki etkenleri bir kez daha sorgulamama neden olan cizgiler yigini.
  • adı sevimli olmasına rağmen zeytin'in hainlik yapan biri olması*, buna karşılık limon'un ekşi tadlar çağrıştırmasına karşın iyi bir çocuk olması dolayısıyla, karakterlerin sarı ve siyah olmasından yola çıkarak, gizli bir ırkçılık barındırıp barındırmadığını düşündüğüm çizgi bant. kitabı okuyan çocuğa hain olan neden siyah çizilmiş diye sorduğumda, zencileri kötülemek için değil yanıtını aldım ki, aklım durabilirdi.*
  • hayatımda gördüğüm en yavan, en bayık, en kötü, efendime söyleyim en ilkokul 3 ve buna benzer birçok olumsuz enlere sahip olan salih memecan karikatür serisi. yıllardır merak ederim niye yapıyor, amacı ne, acaba gerçekten ilkokul 3 seviyesi için mi yapılıyor da haksızlık mı ediyorum diye. ama eğer öyleyse konuların içeriğinde karı - koca ilişkisinin ne işi var. klişe amerikanvari konular kadın erkek eşitliği - eşitsizliği falan filan. böyle konular içerdiğinden sadece küçükler için yapıldığı varsayımı ortadan kalkıyor. orta yaş ve üstü için yapıldığı ihtimalini düşünmek bile istemiyorum . o zaman geriye her kesim için olduğu kalıyor, yani kaba tabirle genel izleyici - okuyucu - dinleyici her neyse. eğer öyleyse -ki büyük ihtimalle öyle, demekki bu karikatüristimiz milletimizin zeka seviyesinin gerçekden çok çok aşağılarda olduğunu düşünüyor. genel seviye çok yukarlarda olmaya bilir, ama bu kadar da düşük müdür ? tüm millete resmen angut muamelesi.

    karikatür bir gazetede neden yayınlanır ? ihtimalleri düşünüyorum. mesela seri hikayelerden oluşur. eskiden gazetelerde yayınlanan fotoromanlar hesabı. merak edersin lan ne olacak bu adama yakalayacak mı katili. ya da mesela öyle bir yarar ki esprileri, günün sonunda okunursa tüm yorgunluğu bir nebze unutturur, günün başında okunursa güne güzel bir tebessümle başlatır. ya da mesela ülke içerisindeki siyasi veyahut kültürel olayları tiye alarak göndermelerde bulunur, mizahın eleştriler yönünü kullanıyor dersin ki bu karikatüristimiz bizimcity ile bu durumu yıllardır bence başarıyla sürdürüyor. ama sizinkiler ne ? seri hikaye desem yok, yaran espri desen hak getire,siyasi değil, amaçlı değil. ne ki bu yani ? ömrü hayatımda bir kişiden lan bu sizinkiler'de bugün ne vardı okuyamadık tüh diye bir söylem duymadım. ya da sabah gazetesinin arka sayfasına bakıp bakıp yarılan bir kişi gören varsa sizinkiler'in best of serisini kendisine ellerimle teslim edeceğim. hadi yarılmayı geçdim ki amacı yarmak yıkmak değil, belli ki hafif bir tebessüm bırakmak. fakat eminim ki tüm hikayenin sonuna ''ben bunu sizin yüzünüzde hafif bir tebessüm bırakmak için yazdım'' diye bir yazı olsa, insanlar buna mutlaka güler. (bkz: ben buna gülerim)

    sırf meraktan sitesine bile girdim. tam da düşündüğüm şeyleri gördüm. ahanda şöyle ki :

    http://www.sizinkiler.com/…rikatur_nasilcizilir.php

    saatin üzerine geldiğinizde şu açıklamalar mevcut

    konu düşünme: 1 dakika, espri bulma : bir an, kurşun kalemle çizme : 5 - 10 dakika, çinileme : 5 - 10 dakika, tarama : 3 dakika, düzeltme ve boyama : 3 dakika

    yani ortalama 27 dakika falan. ama dikkat ederseniz 27 dakikanın sadece 1 dakika ve bir anı asıl meseleyle alakalı. konu düşünme 1 dakika. neyse en azından rahatladım. bu konuları ve bu esprileri bulmak için 20 dakika yazsaydı, asıl problem orda olabilirdi. incredible sizinkiler serisinin yaran bir bölümüyle sizleri başbaşa bırakıyorum sevgili espri seven ve koruyanlar derneği üyeleri, saygılar. swh

    http://img246.imageshack.us/…46/2025/picture2ba.png

    http://img16.imageshack.us/…g16/4716/picture1cy.png (bu da sitesindeki karikatürler bölümünün giriş sayfası. aha ahah aha! )
hesabın var mı? giriş yap