şükela:  tümü | bugün
  • ismini david bowie'nin chant of the ever circling skeletal family şarkısından alan eski the elements elemanlarının oluşturduğu ingiliz goth rock grubu.

    grubun ilk line up'ı

    anne-marie hurst (vocals)
    stan greenwood (guitars)
    roger trotwood nowell (bass)
    steve crane (drums)
    ian taylor (keyboards)

    discography

    1982 - trees 7" ep
    1983 - waiting here / the night 7" aa
    1983 - she cries alone 7" / 12" single
    1984 - so sure 7" / 12" single
    1984 - recollect
    1984 - burning oil
    1985 - promised land 7" / 12" single
    1985 - futile combat
    1985 - together burning
    1986 - ghosts
    1994 - the singles plus 1983-1985
    1995 - burning oil & futile combat
    1995 - gothic rock volume 2: 80's into 90's
    2001 - promised land... the best of the skeletal family
    2001 - burning oil bonus tracks
    2005 - sakura
  • yaptıkları müziğin hakkını o kadar veriyorlar ve ne tür bir müzik yaptıklarının o kadar farkındalar ki, yeter artık diyorsun... post-punk (pank diye de okunmasın, direkt post-punk bu. u ile) post-punk olalı, bu denli rahatsız edici olmamıştı. bağyan vokalin çığlık çığlığa halleri, deli kahkahaları, hatta ağlamaklı sesi sinirlerini geriyor insanın. işte tam da bu noktada yaptıkları işim hakkını veriyorlar. hele vokal olur olmadık yerde feryat figan ciyaklamıyor mu? bildiğin deli işi...

    80'lerin ortasında ortaya çıkan pek bilinmedik bir post-punk/deathrock grubu skeletal family. batcave club'un daimi konser gruplarından biri gibiler. gibi değil zaten, öyleler. ve onları dinlemek, sanki kız arkadaşının bilmesini istemediğin bir şey yapmak gibi. mebzulca rahatsız edici bir tarafı var grubun. ama bu rahatsızlık, beraberinde keyifsizliği getirmiyor asla. çok sofistike şeyler dinlerken, bir taraftan da paralel evrende burzum dinlemek gibi sanırım bunun karşılığı.

    verin benim siyah deri ceketimi, fotörlü şapkamı. post-punk olucam oğlum ben! batcave'e alın, 80'lerin londra'sına, manchester'ına götürün lan beni.