• d sınıfında yer alan iki aracın karşılaştırmasıdır. skoda superb geniş iç hacmi, büyük bagaj kapasitesi ile ön plana çıkarken, s60 ise daha fazla kişiselleştirilebilmesi, agresif ve sportif bir tasarım ve volvo markası ile ön plana çıkmaktadır. benzer donanımlar ile alındığında skoda superb 90 bine, s60 ise 100 bin tl'ye mal olmaktadır. volvo s60'ın dışarıdan heybetli görünmesine karşın dar bir iç hacim sunması ise konfor arayanlar için ibreyi superb'e doğru kaydırmaktadır.
  • her şeyden önce birinin skoda, diğerinin volvo olduğu karşılaştırmadır. volvo s60'ı kullanıp skoda'nın superb modelini kullanmamış biri olarak detaylı bir analiz yapmam pek doğru olmaz. ancak kağıt üzerinde marka imajı, prestiji ve güvenlik algısı açısından volvo'nun ezip geçeceği karşılaştırma olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  • 3 sene volvo kullanmış birisi olarak tercihimi skoda superb'den yana kullanacağım karşılaştırma. tamam volvo'nun prestiji var, içinde kendini gerçekten güvende hissediyordun da, başka bir numarası yok. içi bir kere çok dar ve donanım olarak çok zayıf. fiyat olarak zaten sınıfının en pahalılarından. skoda'nın imajı özellikle ülkemizde pek hoş olmasa da son zamanlarda çok güzel araçlar çıkardıkları gerçek. superb'in iç hacmi ve bagajı rakipsiz. kendim kullanmadım ama içinde yolculuk ettim, gayet konforlu ve güçlü bir araçtı. e daha ne olsun?
  • sportif görünüm (1.6 dizel ile ancak görünümü sportif yapabilirsiniz) ve biraz daha marka değeri isteyenler için s60 uygun olacaktır ama 380 lt gibi komik bir bagaj hacmi bu aracın en büyük dezavantajıdır, boyutları ile ülkemiz aile aracı profilinden uzaklaşmaktadır. buna karşılık ailecek rahat rahat gezeyim (geniş kokpit, büyük bagaj=565 lt), kullanım maliyetleri daha az olsun (daha uygun servis hizmeti-daha kolay parça tedariği seat-skoda-vw-audi), paramda cebimde kalsın (superb 1.6 tdi dsg elegance+prestij paketi=86400 iken volvo s60 ın benzer donanım paketi muhtemelen s60 d2 premium paket olacaktır oda 97660 tl) derseniz skoda superb daha mantıklı olacaktır. s60 muhtemelen az biraz daha performanslı olacaktır ama sonuç itibari ile 1.6 dizel aradaki fark önemsenmeyecek seviyede kalacaktır. kasa olarak s60 bence daha güzel olsa da bu güzelliğin sonucu olarak oluşan negatif etkiler (380 lt bagaj gibi) aracın daha dar bir kitleye hitap etmesine neden oluyor, sade ama kullanışlı tasarımı ile superb belki s60 kadar güzel değil ama çok daha kullanışlı.
  • zannedildiği gibi d segmenti iki aracın kıyası değildir. premium marka araçları diğer araçlar gibi sadece boyutlar itibariyle değil standart donanıma sundukları ile birlikte değerlendirilir ve tasnife tabi tutulurlar. ve bu farka dayalı olarak da bulundukları sınıfın harfinin yanına bir + işareti alırlar. superb d segmenti iken s60 d+'dır. keza s60'ın muadili de a4'tür.

    yani skoda'nın f/p oranı gayet iyi güzel bir büyük aile aracı olan superb'in d segmentinde oluşunun temel nedeni octavia'dan büyük oluşudur. ancak volvo markasının s60'ı d'ye sokmasının nedeni premium classta muadilleriyle birlikte ortaya koyduğu standarttır. nasıl c180-d+'in iç hacmi mondeo-d kadar, 320-d+'nin bagajı passat-d kadar değilse aynı şekilde s60'd+ ile superb'in de alakası olmayacaktır.

    abes kaçacak olmakla birlikte küçük bir kıyas yapıldığında şunlar söylenebilir; superb'in arkadan atmaya dair yol tutuşla alakalı şasi sorunları mevcuttur. aracı gayet sportif hale sokan makyajdan sonra buna çözüm 4 çekerde bulunmuştur. maalesef problemleriyle meşhur( özellikle trafikte kullanım) dsg çift kavrama şanzımanlı 7 ileri versiyonu mevcuttur konforlu/gevşek bir arabadır. opsiyonel donanımlar oldukça geniştir ancak doğuş faktörü cep yormaktadır.

    s60 ise şasi oranları mükemmele yakın bir araçtır. volvo güvenliği ile bezenmiştir, yeni modellerde kullanımı bırakılan diğer motorlardan farklı olarak d2 kodlu motorla inanılmaz hantal kalmaktadır. aracın özgün bir karakteri mevcuttur. sportif görünüm bakımından gayet idealdir, tork konvertörlü 8 ileri şanzıman mevcuttur. bagaj ve iç mekan dardır, araç premium gerginliğine sahiptir.
hesabın var mı? giriş yap