• omurgada nedeni belli olmayan egrilik durumu. du$uk seviyeli skolyoz egzersiz ile, orta seviyeli skolyoz korse ile, yuksek seviyeli skolyoz ise ameliyat ile tedavi edilerek kontrol altina alinir.

    acik bir belirtisi yoktur. iki bel bo$lugundan birinin digerine gore biraz daha acik olmasi veya bir omuzun digerinden biraz daha yukarida gorunmesi gibi farkedilme yontemleri vardir. yuksek seviyede olmadigi surece ciplak gozle kolay kolay farkedilemezler. skolyoz hastalari, yillar sonra bunu tesadufen farkedip rontgen cektirdiklerinde dumur olurlar.

    not: her 10 ki$iden birinde bulundugu bilinmektedir.
  • ayakkabı topuklarının birinin alcak, birinin digerinden daha yuksek olması da bir tedavi uygulamasıdır.
  • yunanca kavis anlamına gelmektedir. tek taraflı ve çift taraflı olmak üzere iki çeşidi vardır.
  • nedeni genelde oturuş pozisyonu ve ağır bir eşyanın uzun süre tek tarafta taşınmasıdır. bu ağır eşyaların içinde gitar* ve okul çantası da vardır. ayrıca genetik olarak da skolyoza yatkınlık var sanırım. ilerki yaşlarda ciddi sorunlar doğurabilirmiş, özellikle yüksek dereceli skolyozlarda. en genel tanımı arkadan baktığınızda omurganın düz bir çizgi yerine s şeklinde olması, yani vücudun sağ ve sol yarılarının simetrik olmayışıdır. kamburluk ile doğrudan alakası yoktur.
  • aşırı boy uzaması da nedenleri arasındadır. dolayısıyla şimdiki nesilde çok vardır. bende de vardı bu boktan, sonra ameliyatla o titanyum greftmidir nedir ondan taktılar geçti. bi de doktorların söylediği kadarıyla genelde genç kızlarda görülüyormuş.
  • dogustan olursa ve yillar boyunca bedende durursa ve kemik gelisimini tamamladiktan uzun yillar sonra fark edilirse yapacak pek de bir sey olmayan durum. cunku vucut, yillardir buna alistigi icin ameliyatla duzeltilse de bir sure icinde eski egri gunlerini arar ve tekrar egrilmek icin elinden geleni yaparmis. bu durumda skolyozun hosluklarini kesfetmek, o hafif ve disaridan fark edilmeyen egriligi sevmek, aynada da belin hep daha ince gorunen tarafina bakip moral bulmak gerekir. sonuc olarak, boyle bir skolyoza sahip kisi* hayati boyunca egri oturup, dogru konusmaya mahkumdur*.
  • sırt, boyun, karın ve göğüs kaslarının büyüme çağında yeterince güçlenememesinden dolayı ortaya çıkan; genetik yatkınlıkla da tetiklenen ve eski haline dönmesi mümkün olmayan omurga deformasyonu. -teşhis edildiği anda- bahsedilen kasları güçlendirmek üzere her gün sabah ve akşam düzenli olarak yapılan egzersizler, ilerlemesini ve getirdiği dayanılmaz ağrıları engeller. ayrıca yüzme bu rahatsızlık için yapılabilecek en iyi spordur.
  • oturus pozisyonu, agir bir esyanin uzun sure tek tarafta tasinmasi ve asiri boy uzamasi skolyoz'un nedenleri degildir. ancak belli olcude ilerlemesine yol acabilir. skolyozun en bilinen ve buyuk oranda gorulen cesidi 'idiopatik' skolyoz adini tasir ki bu sozcuk 'nedeni olmayan' anlamina gelir.

    dusuk ve orta seviyede skolyozu olan hastalara ani boy uzamalarinin ve kadinlarda hamileligin ilerlemeye yol acabilecegi, bu acidan onunun alinmasi gerektigi uyarisi yapilir. gunumuzde skolyoz ameliyatlarinin eskiye gore cok daha rahat yapildigi, omurgaya yerlestirilen platine ve vidalara ragmen hastanin cok kisa sure sonra hayatina ayni sekilde devam ettigi bilinmektedir.

    bu arada hasta hayatina tumuyle ayni sekilde devam edemez cunku cebinden 45 bin euro cikmistir.
  • gozle gorunmeyecek kadar az bir sekil bozuklugundan kaynaklansa bile, 6 saatten uzun uyuyunca sirt agrisiyla uyanmaya ve uzun sure yuruyunce belin agrimasina neden olan durum.
  • bu durus bozukluğunun genc kizlarda daha çok gorulen tipi ergenligin bitmesi ile kendiliğinden geçer. ameliyattan önce kiropraktik yontemler mutlaka denenmelidir.
hesabın var mı? giriş yap