• otonom silahlar hakkında uluslararası bir anlaşma sağlanmaması halinde ne gibi tehlikelerle karşı karşıya olduğumuzu gözler önüne seren kısa film. film, black mirror'a oldukça benzer bir tarzda üretildi ve film yakın gelecekte geçiyor. filmde, stratoenergetics adlı kurmaca şirketi, yapay zeka destekli yeni ve küçük öldürücü drone'larını piyasaya sürmeye hazırlanırken görüyoruz. bundan sonra işlerin rengi değişiyor. kötü insanların eline geçen drone'lar siyasileri, siyasal eylemcileri ve hatta öğrencileri hedef alarak birer suikast aracına dönüşüyor. film, bu tür silahları üretmenin ne kadar kolay ve bu silahlara karşı önlem almanın ne kadar zor olacağını gösteriyor.
  • yakın geleceğin suikast silahları. üç gram patlayıcısıyla beni mi korkutacak demeyin, izleyin
  • yaklaşık yedi buçuk dakikalık süresi boyunca izleyende ortalama bir black mirror bölümünden çok daha fazla etki yaratan kısa film.

    esasında konusu çok da özgün değil. artık günümüzde klişeleşmeye başlayan gelişen teknolojinin ve yapay zekanın kötüye kullanılmasını konu alıyor. ancak bu kısa filmi başarılı kılan ve insanı düşünceye sevk eden ayrıntı ise filmin konusunu oluşturan senaryoya hiç de uzak olmamamız. teknolojiyi ve askeri endüstriyi az da olsa takip eden bir insan mevzu bahis senaryonun hiç de uçuk bir teori olmadığını gayet net görebilir.

    insanların teknolojiyi kötü amaçlara alet etme veya teknolojiyi askeri konseptlerin bir parçası haline getirme eğilimler aslında yeni bir durum değil. ilk insan topluluklarının ortaya çıkmasından bu yana yeni teknikler menfi amaçlar için kullanılmış ya da askeri teknoloji her durumda orduların önemli bir donanımı olagelmiştir. ancak şimdiye kadar geliştirilebilen tüm askeri teknoloji örnekleri ekseriyetle devletler himayesinde üretildikleri için kullanımları öyle ya da böyle daha kontrollü ve kaynağı belirlenebilir olmuştur.

    slaughterbots ise günümüz teknolojisinin ve açığa çıkarabileceği ürünlerin devletler ya da hükümetlerin dahi kontrolünde olmadan yaygınlaşabileceğini ve herhangi bir amaç güden herhangi bir zümre tarafından kontrolsüz biçimde kullanılabileceğine atıfta bulunuyor. terörizmin karakteristiğinin gün geçtikçe karmaşıklaştığı, devlet dışı organizasyonların çeşitlendiği, devletlerin kirli kurgularda daha çok rol aldığı ve terörizmin teknolojik gelişime kendini her geçen gün biraz daha entegre ettiği bir dünyada kontrolü sağlanamayacak nitelikte bir teknolojik silahlanma dünya için çok büyük bir tehlike olabilir.

    anonim bir örgüt hatta bir bireyin erişebildiği ve belli hedeflere ulaşmak için kullanabildiği teknolojik bir silah herhangi bir ülkenin nükleer silaha sahip olmasından çok daha kötü sonuçlar doğurabilir.

    gelişen teknoloji insanın doğası gereği her zaman iyi amaçlar için kullanılmayabilir ve bu kısa film bunu güzel anlatmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap