• işin kolayını bulmuş olan üniversite hocasıdır.

    matematiksel işlemleri bile slayt üzerinde anlatır. önceden işlemleri adım adım yapmıştır. kayanlı, içe geçmeli şekilde adım adım işlemler geçer. hocaya düşen elindeki butona basarak sayfa değiştirmek ve slayt bitince "anlaşılmayan birşey var mı?" sorusunu sormaktır. hiçbirşey anlatılmadığı için, anlaşılmayan hiçbirşey de olmayacaktır.

    vize ve finallerde, anlatmadığı herşeyi sorar. öğrenci düşük not alınca başarısız olan öğrencidir. başarısızlıkta bu hocanın hiçbir payı yoktur.

    edit: sanırım anlaşılmamış. buradaki eleştiri, hiçbirşey anlatmayıp, slaytı gösterip geçen, sınavlarda da milleti siken hocalara. devasa fourier açılımı ile ilgili 10-20 slayt gösterip, ardından akla gelebilecek bütün fonksiyonların fourier açılımlarını yapabileceğimizi düşünen hocalara.
  • sınıftan birilerine anlattıran üniversite hocasından iyidir.
  • mugla sıtkı kocman universitesinde gorev yapan hocalarin yuzde 87'sidir. bu yuzdeyi dusurmemek icin universite yonetimi elinden geleni yapmaktadir.
  • masaüstü arkaplanında ailesinin fotoğrafı bulunan hocadır.
  • o slaytları bir kere hazırlamıştır.hatta o bile hazırlamamıştır zamanında tez yada ödev için bir öğrencisi hazırlamıştır.her sene ufak ekleme cıkarmalarla yıllarca gider.türkiye ye ve calıştıgı okula hiç bişey katmayan hocadır
  • slaytları web sayfasına koyduğu halde yurdum öğrencisine yaranamayan hocadır.

    kara tahtada bir dünya laf anlatıp iki kelime karalayan hocaları görmeyen yeni nesilden ne beklersiniz?
  • eğer slaytlar özenle hazırlanmışsa, iyi konu anlatımı ve bol örnek içeriyorsa ve de fotokopilerini dönem başında öğrencilere veriyorsa elektrik-elektronik mühendisliği bölümü öğrencilerinin hayatını kolaylaştıran öğretmendir. hoca üstüdür, gerçek bir öğretmen olmuştur kendisi artık. iki sene boyunca 45 üstüne çıkamadığım dersten 90 aldım. bölümdeki en iyi nottu. iyi ders notu ve kitaplar olmadan ders çalışılmaz. tabi bu slaytlar bir istisna da olabilir.
  • bir de bunların ipad'i vardır kesin. masaya odasının anahtarını, arabasının anahtarını telefonunu falan kayar götününü yaya yaya otururur ders anlattığını ve de öğrenciler tarafından dinlendiğini sanır.
  • dersi dinlerken not almayı bilmeyen yurdum üniversite öğrencisi sever bunları. slaytlardan anlatır, onlardan sorar. öğrenci de sınava girmeden önce slaytları okur, kızlardan biraz not bulur, dersi geçer. sonra vay efendim üniversite mezunları neden işsiz. hocam yavaş konuşabilir misiniz diyenini gördüm ben öğrencinin. hocanın her dediğini yazması gerektiğini sanıyor. hoca dediğin konuştukça konuşacak, sadece gereken yerlerde tahtaya birşeyler yazacak,çizecek ya da slayttan yardım alacak, öğrenci de hoca konuşurken not alacak. normali budur.

    not: bu söylediklerim dersin özelliğine göre geçerli olmayabilir.
hesabın var mı? giriş yap