• dış görünümü standart fakat motoru full modifiyeli olan araçlara verilen isim.
  • annie hall'dan sonraki en guzel filmi olan hannah ve kardesleriyle atbasi oynayan manhattan'dan sonra gelen en iyi filmi denilebilir mi bilmiyorum, boyle sorularla gelmeyin. woody allen'in ilk repligine kadarki kisim luzumsuz, nevrotik haline burundukten sonra film basliyor ve kendisine ulkeyi kurtarma gorevi verilirken "i'm not really the heroic type. i was beat up by quakers" dan sonrasini ciddi bicimde izlemek zor. bu adamin en boktan filmini dahi oscar wildein en boktan oyununu (vera veya nihilistlerden sonra gelen importance of being earnestla atbasi giden ..) izlermis gibi zevkle izlerim, diane keatonin da o ayrik gozlerinin ortasina baka baka ruyalara dalarim
  • bilime, tanrıya ve siyasete inanmayan ilginç adamın komik öyküsü. siyaset konusunda da en güzel lafı etmiştir.

    --- spoiler ---

    -miles. erno devrimi yönetecek ve yeni hükümetin başkanı olacak.
    -anlamıyor musun? altı ay sonra erno'nun burnunu çalıyor olacağız.siyasi çözümler işe yaramaz.orada kim olursa olsun kötü olacak.politikacıları bilirsin.

    --- spoiler ---
  • uyuyan woody allen'ın folyoya sarılarak (gözünde gözlükleriyle beraber tabiki) 200 yıl kadar saklanıp 2173 ütopyasında uyandırıldığı, kendine özgü genetik yapısı ile filmin bi kısmında robot olarak görülebileceği, en absürt filmlerinden biri.
  • devlet, kontrol ve liderlik gibi kavramlara karşı alaylı bir eleştiri barındıran, hoş bir film. sağolsun cnbce.

    luna(diane keaton) ile tanrı hakkında konuşurken arada geçen diyalog

    miles(woody allen): peki ya sen tanrıya inanır mısın?
    luna: orada bizi izleyen biri olduğuna inanıyorum.
    miles: evet, var, devlet.

    marksist bir hükümet kurmak isteyen direnişçi liderini savunan luna'ya karşı harika bir cevap verir miles, bunun için filmi izlemek lazım tabi.

    ve son olarak en çok hoşuma giden diyaloglardan biri:

    luna schlosser: what do you believe in?
    miles monroe: sex and death. two things that come once in my lifetime. but, at least after death you're not nauseous.

    ayrıca (bkz: 1984)
  • imdb'de "woody allen in annie hall'dan sonraki en sahane filmi" diye bahsedilen film.. yalan.. götlekin teki yazmis muhtemelen.. tüm gün oturup, durmadan bişiler yiyip film izleyen bu ipneler sonra imdb ye girip "woody allen in annie hall dan sonraki en güzel filmi" yazabiliyorlar.. ayni ipneyi takip ettim, 3 woody allen filmine "annie hall dan sonraki en güzel filmi" yazmis.. annie hall a da "hannah and her sisters dan sonraki en güzel filmi" yazmis bütün bunlarin üstüne.. amsalak..

    neyse siniri bir kenara birakirsak, woody allen filmografisinde deane keaton ile cevirdikleri ikinci film, gelecekte gecen ilk filmdir.. filmin dandik olmasinin yegane nedeni woody allen tarafindan 2 film olarak cekilmesinin istenmesi, yapimci sirketin "turk halki buna hazir degil" demesi ile tek filme indirilmis olmasi.. bay allen istemistir ki birinci film 1973 de gecsin. o zamanki woody nin hadiselerini gorelim, sonra ikinci filme gecelim o da 2173 de gecsin.. boylelikile iki yasam tarzi arasinda hic bi bok degismedigini gorelim eglenelim..

    ama dediim gibi yapimci sirket (bkz: özen film) bu hadiseye izin vermeyerek güzelim filmin icine sicmistir.. komedi sahnelerinde şarlo vari gülünc müzikler beni özellikle geriyor arkadas.. yil olmus 1973 (su gün 2008) hala sen şarlo muzigi ile komiklik yaparsan ben de girer imdb ye "this film suuuucks" yazarim.. en dogal hakkim.. ulan diyorsun, "bir onceki filmin (bkz: play it again sam) ne güzel kurtulmustun bu sikindirik, komiklik yapiim arkadan veriim komedi müzigi, anlayisindan hangi akla hizmet geri getirdin" woody den ses cikmiyor.. yazik..

    kisa kesmek gerekirse on üzerinden 5.7 veririm.. acaba cok mu verdim diye de tantanasini yapar, cingenligin tadina doyarim..
  • izlerken dehası ve kara mizah anlayışı karşısında hayran kaldığım; güldüğüm, gülerken düşündüğüm bir woody allen filmi.

    --- spoiler ---

    basit bir ameliyat için hastaneye yatmış olan milos uyutulur ve iki yüzyıl sonra uyandırılır. uyandığında hiçbir şey hatırladığı gibi değildir. tanıdığı herkes çoktan ölmüştür. var olan sistem istediği şekilde insan beyinlerini programlamaktadır. insanlar günlük işlerini robotlara yaptırırken; kendileri cinsellik ve sanatla ilgilenmektedirler. ama ne cinsellik ne de sanat anlayışları doğru düzgündür yaşadıkları bu yapay dünyada. ayrıca güçsüzdürler de. onları böylesine güçsüz yapan sahip oldukları konfordur. yaşamlarının tek bir amacı vardır, o da haz almak.

    --- spoiler ---
  • --- spoyler ---

    "ben şu teleolojik varoluşçu ateist denilenlerdenim sanırım. new jersey'in bazı kesimleri dışında evrende bir zeka olduğuna inanıyorum" repliği ile epey bir güldürmüş filmdir.
  • woody allen'ın çıkarılıp yerine charlie chaplin konulduğu zaman hiç bir şeyin değişmediği görülebilecek güzide film.
  • dün akşam cnbc-e de görüp izlediğim müthiş güzel bir woody allen filmi. konuşmalardaki ince espri ve alaylar hakikaten çok iyi.
hesabın var mı? giriş yap