• genellikle arap mimarisi ve sarı mermerden mustakil evleri gormeye alışacağınız malta adasında, çok katlı binaların, nispeten daha lüks barların ve hatta bir tanesi türk mutfağı olmak üzere daha elit restaurantların yer aldığı şehirdir.
  • malta'nın expat yerleşimli bölgesi olup tigne point adında bir yarımadanın gerisine konumlanmıştır. tigne point yerel halk arasında 'dragut point' olarak da bilinmektedir. dragut yabancıların efsanevi denizcimiz turgut reis'e verdiği isimdir. 1565'teki malta kuşatmasında turgut reis burada şehadet şerbetini içtiğinden dolayı bu yarımada kendisinin adıyla da anılmaktadır. rivayete göre kendisinin yarımadanın ucunda bir heykeli de bulunmaktadır.
  • iki seneyi aşkın süre expat olarak çalıştığım malta'da, zamanımın çoğunluğunu geçirdiğim şehir. şehir dediğimiz bostancı-caddebostan kadar bir bölge zaten, semt desek ayıp olmaz.

    eğer malta'da yaşamak zorundaysanız, ve gezip tozmadan ziyade rutin bir hayatınız var ise (iş veya akademik) sliema'da yaşamanızı şiddetle öneririm. hayatımda yediğim en güzel yemekler için bir sıralama yapsam tereddütsüz ilk 5 içinde yer alacak olan bıldırcınlı risotto'su (fresco's cafe), limestone'dan yapılmış çarpık ve içiçe mimarisi nedeniyle betona boğulmuş adanın, ağaçların arasında nefes alınabilecek nadir yerlerden biri olan kedili parkı (independence garden), turgut reis'in, kuşatmaya çalışırken basit bir geometrik hata nedeniyle şehit düştüğü ıssız tigne pointi ve eşsiz valletta manzarası (tigna point, eski adıyla dragut point yani turgut point) (https://www.csbgroup.com/…sliema-valletta-malta.jpg) hayatımın bu zorlu serüvenindeki güzel anekdotlar olarak hep hatırlanacaklar..uzun vadede tercihiniz mutlaka sliema olsun.
  • eylülün 3 ü gibi burada olacağım. ve şimdiden çok heyecanlıyım… ilk defa yalnız tecrübe edeceğim yurtdısını :)) anladığım kadarıyla malta'da en yaşanabilir bölgelerden biriymiş. bakalım umarım öğrencilik hayatım burada güzel geçer.
  • malta'da hoşuma giden bir görgü kuralından söz etmek istiyorum. burada insanların sosyo-ekonomik durumlarını tespit etmek mümkün değil. çünkü gösterişe çok az mekanda fırsat veriliyor. örneğin sliema'nın en iyi pizzacısına gittiğiniz zaman beklersiniz ki fiyatlardan müşteri profillerine kadar zenginlere özel olsun. halbuki böyle bir şey söz konusu değildir. yandaki masada bir şirketin patronu oturuyordur. fakat bütün düzen bunu anlamaman üzerine kurulmuştur. örneğin yanında oturan sınıf arkadaşın ülkesinde ünlü bir şarkıcıdır, öbür yanında oturan anestezi üzerine doktora yapmıştır. fakat mevcut düzen yine de bir üstünlük kurma çabasına izin vermez. öyle yetişmemişlerdir. aradaki statü farkı hissettirilmez. bu ayıp karşılanır. o sırada herkes iyi bir pizza yemek yahut iyi bir ingilizce öğrenmek için oradadır.
hesabın var mı? giriş yap