• slovakya ceklerden ayrildiktan sonra, metalurji, silah uretimi ve tarim disinda bi fonksiyonu olmadigini idrak eden insanlarla dolu bir sirin ulkeciktir.kafiyeli isme sahip uc tepe ustunde kuruldugu kabul edilir ki bayraginda bu uc tepeyi ve ustund eki hac i gorebiliriz.
    baskenti bratislavadir, ara sira milli maclarda falan adini duydugumuz bir muhittir.
  • başkenti bratislava'dan viyana otobüsle yarım saat sürüyor. pek turistik bir ülke değil, görülecek fazla birşey yok slovakya'da.
    1993 yılının başında (not : 1994 değilmiş, teşekkürler maniaque) çek cumhuriyeti'nden ayrıldıktan sonra çekler tarafından hor görülüyor, aşağılanıyor slovaklar. her kategoride çek cumhuriyeti'nden bir adım gerideler (trafik kazaları hariç, çek cumh. türkiye'den sonra trafik kazası yoğunluğunda avrupa ikincisi)
    slovakça çek diliyle hemen hemen aynı ve bir çek cumh. vatandaşını bir slovaktan ayırd etmek çok zor. ve slovak kızlar da çek komşuları kadar güzeller.
  • uluslararası camilarda slovak cumhuriyeti olarak bilinen ülke, zira kendi dilinde (slovakça) slovakya da slovenya da birbiriyle aynı (ya da yakın) ifadelerle anlatılmakta (slovenija gibi birşeyler, slovak da sloven de slovensko galiba), ülkeler birbirine karışmasın diye slovakya da kendi dilinde kendine slovak cumhuriyeti adını takmış. hatta ülkenin kurulduğu ilk zamanlarda (1993 civarı) türkçe de de slovak cumhuriyeti şeklinde anılırdı.

    uluslararası telefon kodu ise artık, 421'dir.
  • türk futboluna marian kelemen*, miroslav konig*, ondrej debnar*, pavel sedlak* gibi futbolcular armağan eden -ya da kakalayan-ülke.
  • turistik acidan, 1 gunde gezilebilecek icerige sahip mayis 2004de avrupa birligine girmesi beklenen ulkecik.
  • devlet başkanı ivan gasparoviçin ''bugün ne ab, ne de türkiye birleşmeye hazır...'' dediği ülke.
    her ne kadar öz itibarıyla söylenene inansam da götü boklu bir ülkenin başkanının bunu söylemesi garip geliyor insana.
  • (bkz: #6411715)
  • avrupa birligine uye olmak icin gerekenin hazir olmak olmadigini gayet iyi bilen -zira kendi ulkesinin silah kacakciligi ile ilgili gecmisi konusunda bilgisi olmadigini dusunmek bile abes- bir devlet baskanina sahip ulke.
  • slovakya devlet baskani, ulkesinin silah kacakciligi ilgili gecmisini biliyor bilmiyor mevzuuna dahi deginmiyorum- tam bir keko gorunusune sahiptir, soylemeden gecmeyeyim. slovakya'da birbirinden guzel slav kizlari, erkekleri olduguna dair kafasinda sacma sapan fantazileri olan dostlara duyurmak isterim, hayallerini yikmak isterim. bu zavalli ulke ayni zamanda cekoslovakya'dan koptugunda cek'ler prag'i alirken babayi almis; had safhada sikici tarimsal alanlar ve grotesk ham sanayii bolgeleri ile cek cumhuriyetinin aksine avrupa'nin asagi yukari en boktan yerlesimi olmaya aday gosterilir olmustur. ama slovaklara yaziktir, kucucuk patileri, masum bakan ucgen yuzleri vardir, nasil boyle kedi gibi (yalan soyluyorum, nukte ediyorum).
  • halkinin cok cali$tigi ve genel olarak zenginlikle garibanlik arasinda gidip geldikleri soylenebilir..

    genelinde italyan insanlari kadar sicak kanli ve eglenmeyi seven, kuzey ulkelerinden beklenmeyecek olcude rahat bir topluma sahiptir.
hesabın var mı? giriş yap