• slut olduğu düşünülen insanlara slut olmaları üzerine odaklanarak sözle saldırmak, öküzce şakalar yapmak.
  • cinsel olarak öne çıkarıcı davranışlar yardımıyla ilgi odağı olmaya hizmet ediyor olarak algılanılan yönelimlerin, başkalarının erkeklerine odaklı faul hareketlerin ve poliarşik tutumların akran baskısı yöntemiyle yine kadınlar tarafından önüne geçilmeye çalışılmasıdır.

    örneği şu şekildedir:

    vlogger hatunun makyaj konulu videosu

    alttaki en beğenilen yorum

    evrimsel psikoloji açısından irdelenmesi çok yerinde olacak bir konudur "slut shaming". erkekler için gözlemlenebilen alfa - beta ilişkisi ile eşit ölçüde kayda değer bir durumdur. ayrıca her ofiste bir örneği var mıdır bilemiyorum ama yırtmaçlı muhasebecinin arkasından kadınlar tuvaletinde kulis yapılmasıdır.
  • dogru bakis acisi icin fazla yasa, olgunluga ve birikime gerek olmayan konu. buyrunuz
  • cinselliği kısıtlamak işlevine sahip, aktif seks hayatına sahip kişileri -pratikte ekseriyetle kadın ama abazan kelimesini de dahil edebilirsiniz bence- yargılayıp kötü hissettirme eylemidir. türkiye nüfusunun yüzde yüzü tarafından en az bir kere uygulanmıştır diyebilirim.
  • türkçeye birebir net bir şekilde çevrilemese de; "aktif cinsel hayatı olan birini aşağılama çabası" olarak açıklanabilecek deyimdir.

    "slut"ı "orospu" diye çevirecek olursak, sırf evlenmeden sevgilisiyle yatıyor diye "orospuuuu!" dediğin her kişiye "slut shaming" yapmış olursun. basit anlatımı böyle.

    not: unutmayalım, orospunun kadını da olur erkeği de.
  • (bkz: vurun kahpeye)
  • kadınların arasında da yaygın olduğu düşünülünce, üstelik görece okumuş ve iyi eğitim almış kadınların bunu yaptığını görünce, anlıyoruz ki bir kadının yanındaki partnerini koruma biçimi yine son derece ilkel bir yol olan slut shaming'den geçiyor.

    görece aktif ve çok partnerli cinsel hayatı olan kadını ortamda aşağılayarak, ucuzlaştırarak tehlike unsuru olmaktan çıkarma çabası. gözlemlerime göre türk kadınları bunu karşılarındaki kadını yeterince domestik olmamakla, ev işlerinden anlamamakla, havai olmakla suçlayarak yapıyorlar. ağız burun kıvırarak "hmm sen pek yemek yapmaktan anlamıyorsun galiba" gibi inceden inceye laf sokmak bizim toplumumuzda slut shaming yöntemlerinin birinci sırasında. karşıdaki kadın işveli cilveli ve "tehlike" arz eden bir kadınsa, paat hemen ev işlerinden anlamamakla yargılanıyor. ki pekala da anlamayabilir. buradaki üzücü kısım rahatsız olan kişinin bunu içindeki tüm oryantalist düşünceleri kusarak yapmasında.
  • tinto brass'ın erotik paprika filminde de işlenmiştir.

    erkeklerin peşinde pervane olduğu koca memeli seksi paprika ve topluluk salonda oturmaktadır. topluluk paprika'nın güzelliğine kadeh kaldırır. onu kıskanan küçük memeli orta yaşlı evli çirkin kadın 'durun lan ben de kadeh kaldıracam' diyerek ayağa kalkar ve bilmeyerek (!) üzerine şampanya döker. utanmadan da "ekskuuzi" der ve bıyık altından güler. paprika'nın giydiği kıyafet ıslanmış ve transparan bir hal almıştır. artık memeleri ve uçları da kabak çiçeği gibi ortadadır. (neden sütyen giymemiş diye sormayın orası italya ayrıca erotik film çekiyoruz unutmayın) salondaki kart zamparanın biri bu muhteşem anda kendini kaybeder, paprika'nın ayaklarına kapanır ve 'allahım bu güzel bir kadındır yarabbilalemin, sen ki gonca bir çiçek, yaradan benim ömrümden alsın seninkine versin' minvalinde bir hayranlığını dile getirir ve gördüğünüz üzere bu slut shaming girişimi ters yönde etki etmiştir.
  • (bkz: kadın kadının kurdudur)
    ayrıca (bkz: herkesin hayatına kimse karışamaz)
    bunu yapan insanları gördüm de tanım olarak bir karşılığı olduğunu bilmiyordum. ayıp bir davranış.
  • yalnız ortadoğu ülkelerinde değil, adının dilinden de anlaşılacağı gibi abd’de de sık görülen bi durumdur, insan doğasıyla alakalıdır. cinselliğini rahat yaşayan bir kadına hiçbir ülkede tam anlamıyla “önyargısız” yaklaşılmaz.

    not: abd’nin büyük şehirlerinden birinde yaşıyorum. her şeyde türkiyeye bok atmayı bırakın.
hesabın var mı? giriş yap