• lisans ve lisansüstü mezunu serbest muhasebeci mali müşavir stajyerlerinin iki yıllık staj sürelerinin sonunda gimeleri gereken sınavdır. meslek ünvanının elde edilmesi için bu sınavda stajyerlerin başarılı olmaları esastır.

    elbette bu sınava katılmak için öncelikle smmm staj başlangıç sınavının kazanılıp gerekli stajın uygun yerlerde yapılması gerekmektedir.

    (bkz: smmm staj başlangıç sınavı)
  • bu sınavlar 7 tane meslek dersinden klasik usulde yapılır
    genel itibariyle sınavlarda birbuçuk saat ile üç saat arasında cevap süresi verilir bu süre yeterli bir süredir.
    yapılan sınavlarda tek üzeleceğiniz nokta (bence) soru sayısının az olması dolayısıyla (3-4 soru genelde) çalıştığınız bir konudan soru gelmemiş olması olacaktır.
  • smmm sınav dosyasını, yeni çıkan kanundan önce açtıranlar için 2 yıl staj süresi değişmemiştir.
  • dogru konulara calisildigi vakit kolayca gecilebilecek sinav. dogru konulari nasil mi belirleyeceksiniz imkaniniz varsa tesmerin kurslarina gideceksiniz. eger yoksa asagidakiler size belki yol gosterir:

    vergi hukuku: gecmesi en zor olan sinav, gecenlerin 90% i da zaten 50 ile geciyor. genelde vuk, gelir vergisi, kdv ve kurumlar vergisinden birer soru geliyor. aklinizi basiniza alin gelir vergisi calismayin, bu kadar genis bir konu yerine, agirlinizi kdv ve kurumlar vergisine verin, isinizi garantiye almak istiyorsaniz biraz da vuk calistiniz mi, 50 garanti.

    maliyet muhasebesi: 2 soru cikiyor, sorular genelde ayni, sorulari hazirlayan hocanin kitabi var, ordaki sorular cozulurse gecmesi cok kolay.

    muhasebe: mizani tutturmaya calismayin, zamaniniz yetmiyor ya da mutlaka bir yerde hata yapiyorsunuz, kayitlari duzgun yapin, yansitma hesaplari dogru kullanin bir de kar zarar tablosu ve bilancoyu duzenlediniz mi gecmeniz garanti.

    finansal analiz, denetim ve diger hukuk dersleri icin mutlaka tesmer kitabi alin ve dizinizi kirin calisin, sorunun nerden gelecegi belli degil.
  • 3 yıl smmm stajı yapıldıktan sonra başvurulabilen , yılda 3 kere yapılan (mart-temmuz-kasım) ve 3 ilimizde gerçekleştirilen (istanbul-ankara-izmir) sınava verilen addır. 7 dersten başarılı olunduğunda 810,00 tl ruhsat bedeli, 135,00 tl türmob kampüs inşaat fonu, 135,00 tl eğitim fonu, 135,00 tl sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonu ,70,00 tl kimlik bedeli ve 180,00 tl sirküler rapor abonelik bedeli ile toplamda 1465,00 tl ödeyerek serbest muhasebeci mali müşavir ünvanını kullanmaya hak kazanır ve smmm çalışma ruhsatına sahip olursunuz üstüne 135,00 tl kaşe bedeli ödeyerek serbest büro faaliyetinde bulunabilirsiniz.
  • an itibari ile girmek için 490tl vermem gerektiğini öğrendiğim sevimsiz sınavlar bütünü
  • bir sınıf dolusu yılmaz ile beraber sınava girmeme sebep olan sınav
  • 3-4 temmuz'da yapılan sınav sonuçları bugün 17:00 itibari ile açıklanmaktadır.

    http://www.tesmer.org.tr/index.php
  • annemi 45 yasindan sonra sinav stresine sokan sinav. aylarca calisti, ben bile oss'ye o kadar calismadim, resmen surmenaj oldu kadin. sinav gunu de (gecen haftasonu) acayip stres yapmis, bayilcakmis fln. hani oss'ye cok calisip delirme noktasina gelen, gece uyuyamayan, kusan, midesi bulanan tipler var ya, aynen ona donmus. 7 dersin 2'sinden mi ne kalcakmis, simdi de onun stresine girdi. hadi masallah.

    bi de kopya cekmeye kalkmis garibim, o ayri bi macera zaten. sinav oncesi siranin ustune not yazmalar, gozetmenin gormesi fln... kadin universite yillarina dondu resmen.

    demek ki neymis, sinav stresi yasa fln bakmiyor, hatta yas ilerledikce daha bi garip vuruyormus. bu arada bu bahsedilen sinav da sabah 9'dan aksam 6'ya kadar mi ne suruyomus, cus.

    edit: dun itibariyle ogrendigime gore, o kadar stres yapmasina ragmen bi de "kalcam kalcam" demesine ragmen 7 dersin 7sini de vermis lan! kimin annesi! :)
  • stajınızı dosya üzerinden yapmayıp, fiilen yaparsanız; yaptığınız işleri de ne yaptığınızı bilerek okuyup araştırarak öğrenerek yaparsanız hiç kasmadan tek seferde 7 de 7 yapabileceğiniz sınavlardır.
hesabın var mı? giriş yap