• skateboard'u kaykay diye ceviren zihniyetin, karkay olarak turkcelestirmesi muhtemel, orgazma yakin zevk veren alet. (bkz: karkac)
  • raatsiz insanlarin mesgalesi, kayakcilarin korkulu ruyasi,raat batma sendromunu al assagi yapabildiinis yucce unsur...ozgurlugun ta kendisi,taha nediimki gel gor beni threesixty neyledi...
    ilgililere bir de site http://www.snowboardclub.net/
  • sadece 3 gün yaptıktan sonra bile bana ve birçok boardcuya "kayak neymiş kardeşim yapılır mı o ya" dedirten hadise. dünyanın en zevkli sporlarından.
  • altinizda ezilen ve size yol veren karin sesini duydukca, yuzunuzde ruzgari hissettikce, beyazligin icinde kendi kendinizle basbasa kaldikca. sadece hiz, adrenalin ve diğer bilinen seyler icin yapmadiginizi hissettiren spor.
    (bkz: kis moduna girmek)
  • skateboard yaparken "ulan bundan zevkli birsey yok" dedigim ancak bir arkadasimin "sen bir de bunu dene bakalim zevk neymis" diyerek aklimi celdigi,ilk inisten sonra arkadasimin beni buzlanmadan once zar zor board'u ayagimdan cikartabildigi nekadar zevkli oldugunu anlatmaya kelimelerin yetersiz kaldigi bir olay...
    evet ozellikle burton sahane bir snowboard markasidir.hele birde air serisi vardir ki yemede yaninda yat tadindadir
  • yapilmasi bazi ki$ merkezlerinde yasaklanmi$ (amerika da) , fren mesafesi mevzuu oldugunda guvenilir olmadigindan, hem yapani hem carpilani buyuk riske sokan, garip donu$leri ile kari kaldirdigindan,$eklini bozdugundan pistin icine sican, ve nedense yapanlarin ben ozgurum abi, kimseyi sallamam triplerinde olan garip yaratiklar olmasindan dolayi futbol kadar dallama bir sporumuzdur snowboard. snowboard yapanlar bir de nedense , herhalde kayak kadar zevk vermediginden olacak, tramplenimsi etki yaratsin diye kardan kendilerine ziplayip hoplamak icin tepecikler falan yaparlar. di$ ulkelerde bu tepecikler yapildiginda kirmizi ya da mavi ile sinirlari belli edilmek zorunda oldugundan bir nebze gorulebilir kilinmaktadir, lakin uludagda boyle bir tepeyi o gece maymunluk icin in$aa eden snowboardcu zihniyet bunu kesinlikle kaale almadigindan, ertesi gun oradan gecen; -aaa lan bu burda yoktu dun, diye ancak kendine havada sorabilecek masumlarin kanina girecektir.
  • kendi icinde bir kac disipline ayrilmaktadir:
    - free ride
    - free style
    - race
    - alpin
    her sitil için üretilen boardlar şekil ve malzeme açısından farklılıklar göstermektedir.

    eski ve ilk olduğu için tüm pistleri kendilerine ait sanan kayakçılara ve kayak sporuna alternatif kış sporudur. birlikte yaşamayı pekala başarabilecekleri halde çoğu kayakçı bu sporun doğasından gelen özellikleri nedeni ile snowboardçulara uyuz olurlar ve bazen pistlerde taciz bile ederler. ama yinede tüm snowboarcular bir kaç kendini bilmez ile genellenemeeceği gibi tüm kayakçılar böyle değildir, gelirler ve ne yaptığınızı anlamaya çalışırlar hatta bu insanlar bu spor eğlenceli bile gözükür.
  • kar uzerinde yapilan bircesit kayak sporudur.3 parcadan olu$ur.
    1.board
    2.baglama
    3.bot

    3 farkli snowboard ce$idi vardir.
    1.soft
    2.freestyle
    3.hard
    en belirgin farkliliklari $ekil, bot ve baglamadir.
    afrikanin bazi koylerinde kar degilde cim uzerinde yapildigina dair belgesel ve rivayetler mevcuttur.
  • en cok korktugum spor dali.. izlemeye bayiliyorum ve hayranim..
    kayabilen yeteneklilere gıpta ediyorum.
    ilk denememde az da dusmus olsam tekrar denemedim.
    omuzlarla hareket denge hiz vs... kontrolsuz guc gibi
hesabın var mı? giriş yap