• sanat ve hobi düşmanı, popüler kültürden beslenen neofaşist sevimsiz oluşum.
  • ülkemizde bu çatı altında teröristlere "özgürlük savaşçısı" diyenlerin olduğu dünyanın en boktan oluşumu.

    çakma hipster tayfanın birçok özentiligi gibi bu mevzu da amerikadan yayıldı.

    (bkz: başkası olma kendin ol)
  • james bond’dan sonra simdi de lotr ve gandalf’i kadin yapma derdine düsmüs snowflake kadrolar. herifler transgender’la kafayi bozmus.
  • ben milletin neden kıllandığını sonunda anladım:

    "duyar kasma ibne", "sjw" v.s. gibi terimler bizzat mağdurlar tarafından kullanılıyor çünkü onlara üstünlük taslamışsınız, acımışsınız gibi hissediyorlar.

    gururu kırılanlar çok agresif oluyor.

    diyebilirsiniz ki duyarlı olmaya çalıştığım gruptan olmayanlar da öfkeleniyor. haklısınız, onlar da çok fena sinirli oluyorlar çünkü hem gururları kırık oluyor hem de kendilerine karşı yeterince duyarlı davranılmadığını hissediyorlar. asıl mağdurun kendileri olduğunu ama dünyanın onlara karşı umarsız olduğunu ve kendilerinin başkalarına karşı duyarlı olmasının beklenmesini iyi karşılamıyorlar.

    çelişkili bir durum gibi görünse de bence olan bu. özellikle suriyeli sığınmacılara yardım edilmesine, iklim değişikliği için duyarlılık gösterilmesine kızanlar bunlar oluyor.

    (bkz: acıma yetime döner koyar götüne)
  • a dostlar! başımıza bunlar da mı gelecekti?

    lord of the rings serisini izleyenler hatırlayacaktır, ikinci filmde helm's deep savaşı'ndan hemen önce bir kadın vardı. hani isengard ve köpekleri dunlandlıların rohan köylerini yakıp yıktığı sahnede iki çocuğunu kaleye yolluyordu. işte bu kadını oynayan yeni zelandalı aktris robyn malcolm, cinsiyet eşitliği adına amazon'un yayınlayacağı lotr dizisinde gandalf'ın bir kadın tarafından canlandırılması gerektiğini belirtmiş. hatta bu konuda lobiciliğe başlamış. bahanesi de şu kendi kelimeleriyle:

    “those old legends, those old mythical stories, they’re so based within a patriarchal landscape. why not look at the magic of a matrilineal world, where the magical powerhouses are women?”

    kaynak.

    artık iş öyle çığrından çıktı ki yaratıcılığın her türlüsü bu ruh hastalığına kurban verilme tehlikesi altında. yarın bir gün (zor bir iş ama) bütün dünyayı saracak derecede mükemmel bir roman, bir hikaye, bir sinema filmi, bir tiyatro oyunu, bir müzik eseri... çıktığında "neden kadınlara az yer verilmiş? neden lgbt'lere az yer verilmiş?" diye linç edilecek. ki sjw bunu bugüne kadar gelmiş geçmiş her iş, her kişi, her olay için istisnasız olarak yapıyor. amaç eşitliği sağlamak mı, yoksa sadece iktidarın el değiştirmesi mi? ya da bana daha mantıklı geleni, yeni yeni pazar alanları yaratmak mı?
  • + gandalf kadın olsun !

    - yarrak var yen mi ?

    + @_@ ?!?!

    tanım: ne işe yaradıkları belirsiz boş güruh.
  • boş işlerle uğraşan mal sürüsü.
    gandalfın gay olması yetmemiş bunlara, şimdi de kadın olsun istiyorlar. olabileceğini sanmıyorum, çünkü tolkien foundation ciddi anlamda hands on bir şekilde çalışıyormuş duyduğum kadarıyla hikayenin tam anlamıyla canon olması adına.

    ayrıca anlatacakları dönem akabelleth olacak dolayısıyla gandalf'ı nerede görücez ondan emin değilim açıkçası, ancak yaşadığı sürece sir ian mckellen oynayacaktır o karakteri.
    bu tarz cross-gender karakter olaylarını yapabilmek için hikayenin bence çok daha eski olması ve orijinal halinin her yönüyle işlenmiş olması gerekir, ki ben bunun daha olduğuna inanmıyorum.
    macbeth'i alırsın kadın yaparsın, (hatta sana double cross olur bir de) anlarım, çünkü oyun yıllarca oynandı ve farklı iterasyonları renk katar. ancak middle earth dünyası içindeki hikayeler daha ilk defa ekrana uyarlanıyor. durun da önce bir orjinal halini izleyelim sizler kendi yeteneksiz eklemelerinizi yapmadan evvel bu şahesere.
  • hemen hemen her konuda duyar kasabilecek kabiliyete sahip kişi. bilime ve sanata bile duyar kasabilir. modern yapımlarda beyaz, erkek heteroseksüel yazılan karakterleri siyahi, gay veya kadın oyunculara oynatınca eşitliğin sağlanacağını düşünecek kadar da gerizekalıdır. netflix yapımlarında da etkileri çok net görülür bu akımın.

    gandalf'ı kadın da yaparlar, elfleri zenci de yaparlar. benzer örnekleri vardır. (bkz: the witcher (dizi))

    karakterlerin orijinal halleri onlar için önemli değildir. eğer yapımların böyle bok edilmesine karşı çıkarsanız sizi 'ırkçı', 'cinsiyetçi' veya 'homofobik' ilan ederler. sanat için adeta bir hastalık olan bu ideolojinin azalarak bitmesini temenni ediyorum.
  • zaman zaman yaparım bunu ben zevkine. özellikle her şeyi yönelimim olduğunu iddia etmem gibi.
hesabın var mı? giriş yap