• neredeyse bütün şampuanların içinde bulunan bi aralar kansorejen olduğu iddia edilen, ama olmayan iyonik deterjan madde. yağ emme ve suyun yüzey gerilimini azaltma gibi özelliklere sahiptir, tabii bu da şampuanlar için çok iyi bi özellik....kansorejen değil ama, yüksek dozlarda zehirli bi maddedir yani aman ha içmeyin...
  • sodyum laureth sulfat
  • kendi başına kanserojen olmasa da nitratlarla karıştığında kansorojen olduğu iddia edilen bir molekul. ayrıca deri tahriş ediciymiş ve genetik mutasyonlara sebep olabiliyormuş.

    http://www.healthy-communications.com/…rritant.html
  • şampuan ve sabunlarda köpürtücü olarak kullanılan madde. etilen oksit denilen çevreye ve canlılara son derece zararlı zehirli bir maddeden elde edilmektedir.

    cilde olan zararı, ciltteki hidrolipidik tabakaya ciddi tahribat vermesidir.
  • banyonuzda hızlıca göz atacağınız hemen her markadaki
    (egedeki turistik köylerden aldığınız zeytinyağı özlü, doğal olduğu iddia edilen şampuan ve duş jeli dahil)
    bilumum şampuan , duş jeli, diş macununun içeriğinde karşılaşacağınız,
    vücudunuzun mütemadiyen maruz kaldığı kanserojen özellikte madde
  • diş macunları, kozmetik ürünlerde, şampuanlarda ve hatta günlük temizlik ürünlerinde kullanılan bir kimyasal köpürtücü. satılan ürünün raf ömrünü de uzatır ve maliyeti azdır, dolayısıyla tüm markalar tercih eder. aslında artık herkesin zararını bildiği parabenden çok daha tehlikeli bir maddedir.

    satın alınan ürünün içeriğine göz atmak istenirse, sls kısaltması var mı diye kontrol edilmelidir. yutuyoruz lan biz o diş macununu!

    ayrıca vikipedi tanımı da şu şekildedir:
    sodyum lauryl sülfat (sls), organik bir bileşiktir. formülü: ch3(ch2)11oso3na anyonik yüzey aktif bir maddedir. bu organik tuz bir organosulfate malzemedir. sülfat grubuna bağlı 12-karbon'lu kuyruğa sahiptir. bu kuyruk deterjana gerekli amfibilik özellikleri verir. temizlik ürünlerinde ortak kullanılan bir bileşiktir.
  • tahmin ettiğimden daha zararlı olduğunu yeni öğrendiğim cilt ve ağız yoluyla kan dolaşımına geçen uzun vadede aşırı zararlı kimyasal. sls bulunmayan yüz yıkama jelleri ve şampuanlar iyi temizlemediği hissi yaratıyor. halbuki esasında temizlikle sls'nin hiçbir ilgisi yokmuş.

    zararları ise şu şekilde: kanser oluşumunu hızlandırır. hormon bozukluğu, göz bozukluğu, saç dökülmesi, cilt sorunlarına sebep olabilir.

    çok güvendiğimiz dermokozmetik markaların yüz yıkama jellerinde bile paraben türevleri ve sabun bulunmamasına rağmen bu kimyasal bulunuyor.

    şampuan ve yüz yıkama jellerinizin içeriğini bu bağlantıdan kontrol edebilirsiniz.
  • bu iğrenç madde her yerde var. millet paraben paraben diye kafayı yemiş ama kimse bilmiyor ki, bu zehir, parabeni bile sollayacak derecede.

    cilde ciddi anlamda zarar veren, cildin yapısını bozup tahriş eden fakat bu gratis, watsons gibi yerlerde satılan tüm ürünlerin içinde "istisnasız" var. parayla cildimizi mahfediyoruz.

    hormon bozukluğu gibi durumlara da sebebiyet veriyormuş.

    diş macunlarında da var. diş eti hastalıklarına sebep oluyor* kendisi. diş etinin, asitli şeylere karşı direncini de düşürüyormuş.

    alıp kullandığımız, kafamıza boca edip ipek gibi olsun diye uğraştığımız saçlara bi zararı yok demek isterdim ama maalesef; 2 dakika içinde saç derisinden emiliyor kendisi. şampuanı saçtan çabuk arındırmak gerekiyor.

    yani, kapitalizm sayesinde daha fazla güzelleşmek, bakımlı olmak adına yapılan her şey berbat. bi de para verip alıyoruz! çöp resmen aldıklarımız.

    ne varsa eskilerde var. misvak kullan, zeytinyağlı sabun kullan, yüzüne çamur sür yemin ediyorum daha fazla faydalıdır.

    akşam akşam bütün sinirimi stresimi de sls'den çıkarttım ya, neyse sakinim.
  • bunu içeren diş macunlarını düzenli kullandığım süre boyunca her hafta ağzımda 1 adet aft adı verilen yara peydah oluyor. bazen bu yaralar 2'şerli gruplar halinde çıkarak hayat kalitemi aşağılara doğru çekiyor.
    çocuklar için sls'siz olan diş macununu kullanana kadar ağzımdaki yaraların vitaminsizlikten falan sanıyordum. gerçi diş doktorum ve eczacım hala öyle düşünüyor ve "diş macunu aft yapması mümkün değil" diye ahkam kesiyorlar ama kendi vücudumu benden daha iyi bilmedikleri kesin.
hesabın var mı? giriş yap