• yönetmeni, ülkü erakalın; senaryo yazarı, bülent oran; yapımcıları, özdemir birsel ve nüzhet birsel olan, 1965 yılında yapılmış film.

    başrol oyuncuları ayhan ışık ve belgin doruk olan filmin, oyuncuları arasında bulunan nebahat çehre'nin çıtı pıtı halleri gözlenebilir.

    filmin ayrıntısı için; bkz
  • sabrina uyarlaması olan film, ilk yarım saatinde orijinal senaryoya epeyce paralel giderken sonra zaman ve/veya bütçe kısıtı yüzünden birdenbire hızlanır, esas kızla erkek hızla birbirlerine aşık olurlar, araya kara kediler girer, olaylar gelişir... belgin doruk, audrey hepburn'ün rolü için kanımca en iyi seçimdir. ekrem bora çapkın kardeşte, hep kalantor rolleri ile hatırladığımız hulusi kentmen şoför babada çok iyidir. ama bence filmin en büyük cast başarısı, orijinalinde çıtır audrey'den otuz yaş büyük olan kadayıfa dönmüş humphrey bogart yerine düşünülmüş olan ayhan ışık'tır. zaten bence türk sinemasında türkan şoray-kadir inanır'la birlikte birbirine en çok yakışan çift belgin doruk-ayhan ışık çiftidir; iki insanın kimyası bu kadar mı tutar yarabbim, bir arada oldukları her filmi keyifle seyrederim. ikisi de nur içinde yatsın...
  • işlerinin yoğunluğu sebebiyle kafasını kaşıyacak vakti olmayan ayhan bey'i filmin ilk sahnelerinde seyir halindeki otomobilinde tıraş olurken görebiliriz. 1965 yılında çakmaklıktan çalışan tıraş makinesinin varlığından bihaber olduğumu yüzüme çarpmıştır bu gerçek...

    --- spoiler ---

    +bu saçmalık da ne?.. ne yapıyorsun böyle?..
    -hiiiç... ölüyorum...
    +motörlerin gazı ile intihar etmekten daha kestirme bir ölüm yolu bulamadın mı?.. çık bakiiim dışarı... deli misin sen be?
    -hayır... aşığım...
    +her aşık olan senin gibi davranırsa benzin karaborsaya düşer. hadi bakalım, doğru odana.

    ayrıca allah kimseyi patronu* ile biricik kızını* öpüşürken görüp de elinden hiçbir şey gelemeyen baba* konumuna düşürmesin.

    --- spoiler ---
  • "siz varken değil alman heyeti birleşmiş milletler gelse vız gelir" şeklindeki aşmış çapkınlık repliğine sahip filmdir.

    ayrıca filmde yardımcı kadın oyuncu nebahat çehre bence belgin doruktan çok daha güzeldir.
  • bana göre ayhan ışık'a rolün gerçekten de cuk oturduğu, belgin doruk'a uzun saçın daha çok yakıştığını fark ettiğim, aliye rona'nın da ondan görmeye alışık olmadığımız bir karakter ile karşımıza çıktığı filmdir. zengin ailenin oturduğu yalı ise beylerbeyi'nde, yalıboyu caddesi üzerinde bulunan mabeyinci faik bey yalısıdır. 60'lı yıllarda birçok filme ev sahipliği yapmış bu yalı (bkz: kadın berberi), (bkz: güneşe giden yol), (bkz: muhteşem serseri), (bkz: halk çocuğu) gibi yapımlarda da görülebilir.
  • birkaç sene önce sabrina'yı izlerken içimden bunun bir belgin doruk'lu uyarlaması yok mu demiştim. vallahi varmış, hem de ayhan ışık ile. inanılmaz mutlu oldum.
hesabın var mı? giriş yap