• "arkadaşlar sizinle kendi deneyimlerimden ve arkadaşlarımın başına gelenlerden derlediğim bir kariyer yazısı paylaşmak istedim. 20 yıla yakın bir süredir yazılım sektöründe çalışıyorum. bunun bir kısmı da softtech’de geçti… dışardan bakıldığında harika görünebilir ama aslında bir iş bankası şirketi olmasına rağmen softtech cinsiyetçi bir şirkettedir. kadın çalışanlara değer vermez. kariyer imkanlarını kısıtlar… mesela aşağıda maddeler halinde yazdığım konuların hiçbirini şirkette hiçbir yetkili yalanlayamaz. başına bu olaylar gelmiş pek çok çalışan kadın da bu konularda bu yazıyı destekler…

    softtech’te kadın çalışanlar için kariyer erkeklere göre daha dikenli bir yoldur! örneğin şirkette 20’ye yakın direktör vardır. bunların tahmin edebileceğiniz üzere ufak bir kısmı yalnızca 4 tanesi kadındır. bunlar da ana iş ile ilgili değil, satış, ik, kalite gibi konularda direktör olmuşlardır.

    bir kadın müdür iken hamile kalır ve doğum iznine ayrılırsa döndüğünde müdür değil proje yöneticisi gibi bir göreve atanmıştır. hamilelik iznine ayrılmak bir suç gibi title’ınızı kaybedersiniz…

    ücretli doğum iznindeyken diğer şirketler gibi maaşınızı ödemez. sgk’dan tavan maaş neyse onu almanız gerekir. yani 8.000tl maaşınız varsa yalnızca 4900 küsür alırsınız. sanki bu şirkette genel müdürü doğuran bir kadın yok gibi softtech annelere saygı duymaz!

    sektörde bütün şirketler süt iznini annenin kendinin rahat hissedebileceği gibi insiyatifine bırakmıştır. yani ister günde 1,5 saat kullanırsınız ister birleştirir haftada 1 gün alırsınız. softtech günde 1,5 saat izin verir. erken çıkıp eve kendi imkanlarınızla gidebilirseniz ne güzel, uzakta oturup servisle gidiyorsanız çıkamayacağınızı bilirler… anne olmak softtech’te istenmeyen birşeydir!

    150 üzerinde kadın çalışanı olan şirketler kreş kurmak zorundadır değil mi? softtech kreş kurmak yerine ne yapar? yasada tanımlanmış cezayı öder, kreş falan kurmaz. çünkü bebeklerin annelerine ihtiyacı yoktur, varsa da pislik kadın 1,5 saat erken çıkıp bebeğini emzirebilir, bunda ne var!?

    atatürk’ün kurduğu bir şirketin iş bankası’nın iştiraki olan softtech işte kadına bu kadar değer verir… siz kızlar iyi düşünün kariyerinize böyle bir şirket ile başlamak devam etmek ne kadar mantıklı…"
    alıntıdır.

    edit : alıntı linki
  • kardeş senin bahsettiğin o hakların hepsi iş hayatında şirketleri, işvereni zor duruma sokan uygulamalardır. kimse sana anne olma demiyor ama iş hayatında senin en için en büyük kariyer "annelik" değil.

    sen cinsiyetçiliği sadece anne olunca verilen maaşa, izne falan indirgiyorsan cinsiyetçiliğin ne olduğunu bilmiyorsun demektir. cinsiyetçilik en temelde, eşit işe eşit ücret, eşit eğitim ve donanıma eşit terfi, her cinsiyetteki çalışana eşit davranış ve kadına "cinsel" içerikli olmayan yaklaşımlarla/tersi uygulamalarla değerlendirilir.

    bahsettiğin tam bir iktidar kafası. bu şekilde kadınlar otursun evinde, çocuk baksın. çünkü bu kadar çocuğun tüm sorumluluğunu sadece anneye yükleyen bir sistemde hiçbir iş veren kadın çalıştırmak istemez.

    söyle kocana iş yerine baskı yapsın, buraya kreş yapın diye, çocuğu da kendi işindeki kreşe götürsün. bak cinsiyetçi olmayan eşit yaklaşım ve paylaşım böyle bir şeydir. kadın ve erkeğin birlikte yaptıkları çocuğun bütün sorumluluğunu anneye yüklemek, tüm fedakarlıkları anneden beklemek başlı başına cinsiyetci ve ayrımcı bir durum zaten.

    softtech de bu noktada cinsiyetçi değil, iş hayatının gereklerine göre çalışma şeklini düzenleyen bir şirket gibi görünüyor.

    ha annelik muhabbeti dışında yukarıda saydığım durumları içeren bir ayrımcılık varsa bu markada, o zaman cinsiyetçilik var demektir.

    tanım: kadınlara cinsiyetçilik, ayrımcılık, toplumsal roller, ataerkillik gibi kavramların öğretilmesi gerektiğini gösteren başlıklardan biri.
  • gayette 14.10.2016 softtech rezaleti olarak açılabilecek bir başlık.

    hanımefendiye hak verdim.
  • başlığı genellemek gerekirse buyrun daha kapsamlısı ve tıpatıp aynısı;
    (bkz: türkiye'de kadın olmak)
hesabın var mı? giriş yap