• twitter'da "soğuk grip, nezle yapmaz" diyen doktor arkadaşa yine başka bir doktorun verdiği efsane cevaptır. bazen prim kasacağım diye teknik gerçekler göz ardı ediliyor. edilmesin!

    https://twitter.com/…zdag/status/934049140245516290

    link uçarsa görüntüsü de burda:
    https://twitter.com/…tion/status/934915004180115457
  • ortamlarda kendini tanıtırken merhaba ben doktor xxx şeklinde cümleye başyan doktordur. cahil olmak problem değilde, cahili olduğu konuyla ilgili ahkam kesmek..

    kafalar bomboş valla..
  • yemişim öyle ayarı. adam haklı.

    laf ebeliğine girecek halim de bilgim de yok ama "büyük ihtimalle" cam açarak, ortam havalandırarak hastalığa yakalanma riskimiz, havasız ortamda hastalığa yakalanma ihtimalimizden azdır.
  • kendimi bildim bileli hiç grip olmadım, insan etkileşimim az, gerçi ailede grip olan kişi varsa dahi bana hiç bulaşmıyor, kışın soğuk buzlu su içerim, son 2 dakika soğuk su ile duş alırım, atlet giymem, tek üst kıyafetim olur, yakalı kazaktan nefret ederim, boynum açık olacak, geçen yaz rakımı yüksek dağ köyünde akan su kanalının içine yattım 10 dakika,
    (bkz: çivi çiviyi söker)
  • evet ayar verdiği söylenen arkadaşın bahsettiği etkenler minör etkenler. 35-40 derece arası üremeyi seven virüs bakteri etkeni de hatırı sayılacak kadar çok. soğuk hasta yapar tezinin doğru olabilmesi için yıllık sıcaklık ortalaması 10 derece olan şehirlerde yaşayan insanların 30unu görmeden ölmesi gerekir. soğuk işi biraz gelenek dünyada çok az toplum bizimki gibi soğuğu suçlar.
  • sizin onu kıskanmanızdan bunalan(!) kız arkadaşın istemem yan cebime koy cinsinden beni kıskanma ya bu kadar,onlar benim arkadaşım,kardeşim,kuzenim... bugün zekeriya ile buluştum ama arkadaşız tabi gibi triplere girmesi yani iyice kıskandırmaya acı çektirmeye çalışmasıdır. inanın hiç kıskanmadığınızda iyice kendini yemektedir ve sen beni hiç kıskanmıyorsun artık iyi iyi güzel(!)diyerek pişman olduğunu belli eder. sonra sizi daha çok kıskandırmaya çalışır ama siz yine kıskanmazsanız en sonunda çatlar ve pes eder.
  • tıp camıasında uzun süredir devam eden tartışmanın sosyal medya düzeyinde (mümkün oldukça sığ) bir örneği söz konusu. ayar veya değil, cevap veren adamın haklı olduğunu düşünen gruptayım. soğuğun hastalanmaya katkısı bir tek bahsedilen mekanızma ile değildir üstelik, bu konu ile ilgili binlerce sayfa yazılabilir.
  • gunluk meyve sebzesini yiyen, abur cuburla karnini doyurmayanbiri soguktan hasta olmaz, dogru demistir. eger hastaliniyorsaniz yediklerinizin besin degerini, icindeki katki maddelerini vs. sorgulayin. eger viruse denk geldiginde zayif anindaysan ki bu soguk olabildigi gibi mutsuzluk da olabilir, hasta olma ihtimali, hastaligin siddeti degisir.
  • öpüşmeyin, tokalaşmayın, kapalı ortamlar da olmasa maalesef oran çok düşer.
hesabın var mı? giriş yap