• çocuk sahibi olmayan ya da kendinden başka kimseyi düşünmeyen bir suserin açtığı başlık.

    belki çocuğunun sigara dumanına alerjisi vardır.
    kendisi de sigarayı bırakamıyordur. çocuğunun sağlığını düşündüğü için sigarasını soğuk da olsa balkonda içiyordur.
  • benim evimde aksi davranması mümkün olmayan adamdır. o soğuk elindeki ziftten daha zararlı olamaz zaten. annem geçen sene böbrek ağrısından acillik oldu sigara içeceğim balkonlarda diye. geç de içeride iç demedim. kimseye de demem, çok çok özel bir nedeni yoksa. benim sağlığımı düşünen olmadı, iki merdiven çıkamıyorum yıllardır. o zamana elimde imkan yoktu, şimdi var. mümkün olsa dışarıda içeni o üzerine sinen kokuyla eve de almayacağım. ev benim kime ne.
  • eşek olsa laf anlar, bu başlığı açan zihnitteki adamlar anlamaz. o yüzden daha fazla bir şey yazmaya gerek yok...
  • keşke böyle düşünceli olsa insanlar. saat gecenin üç buçuğu. odamda ders çalışamıyorum yatak cazip geldiği için, buz gibi havada mutfakta ders çalışıyorum sırf kimse rahatsız olmasın diye. dayım bizde kalıyor bu sıralar. bu saatte geldi mutfağa iki üç sigara içti, leş gibi dumanı bıraktı. insan biraz düşünceli olur. sinirden ellerim titriyor, saygısızlık yapmamak için sustum, şimdi de camı açtım. bir yerlerim dondu. aptal. aptal. aptal.
  • hala bir şeylere değer veriyor demektir perdenin isine evin kokusuna. balkona çıkarak yalnızlığına değer veriyordur hem kaybedecek bir şeyi kalmamıştır hem de kaybedecek çok şeyi vardır.
  • havaların soğuması ile birlikte kendi odamda sigara içemiyorum çünkü o dumanın altında uyunmuyor. mutfağa gitmeye usendigimden hem temiz hem de nikotinli hava almaya balkona çıkıyorum.
  • benim o ben kuyruğu titrete titrete içiyorum. bir bırakamadım şu zıkkımı.
  • benim... 2000 yılı nisan ayından beri balkonda sigara içiyorum. bu tarihten beri evde hiç sigara içilmedi. bu sebeple balkonu camekanla kapattırmadım. tek başıma yaşasam yine de evin içinde sigara içmem... hiç değilse uyurken rahat bir nefes alayım yahu...
  • evin sıcağından sonra yüzüne birden gece havası çarpar, uykusu açılır.
  • tamamen alışkanlık meselesi.
    öğrenci evimdeyken bırak balkonu, odamda yatağımda içerdim sigarayı. daha sonra kız arkadaşımın uyarmasıyla fark ettim, odayı geç gardroptaki temiz kıyafetlerim bile sigara kokuyodu. sonra odamda içmeyi bıraktım.
    aile evimde salonda sigara içilir. babam, misafirler falan içerdi hep eski evde. daha sonra yeni taşındığımız evde salonda içmedik, oturma odası mutfakta içtik. şehir değişikliği sebebiyle taşındığımız son evde sadece balkonda içme kararı aldık. ilk başta biraz sıkıntılıydı. ama şimdi üşenmeden çıkıp içiyoruz balkonda. hatta evin içinde sigara içmek garip bi duygu gibi geliyor.

    not: tuvalette ve arabada içmeyi bırakmadım ama hala*

    e: biraz uzun ve saçma bi entry girmişim sanki. kusura bakma sözlük*
hesabın var mı? giriş yap