• desteklediğim ve sevindiğim olaydır.

    merak ettim de sokak düğünü nasıl bir kültürdür?
    sokağa yüksek sesli hoparlör ve masa sandalye ile donatıp, gürültü ve görüntü kirliliğinden başka bir şey oluşturmayan, saçma sapan oyunlar oynanan bir eğlenmeye çalışma hareketidir. hele bir de havai fişekler yok mu offf.

    eskiden yapılan bahçeli evlerin bahçesinde yapılan ve çok daha ufak çaplı olan ya da köylerde yapılan düğünler ile karıştırılmasın.
  • ülkede olan ender güzel şeylerden biri. çomarlar panikte !
  • umarım fiiliyata geçer dediğim karardır. yani ya idare edelim, yok mutlu günleri nolacak iki saatten denmez inşallah. iki sülalenin düğünü yüzünden bütün mahalle, cenazesi mi var, hastası mı var demeden onların davul zurna sesini dinlemek zorunda değil. medeni insanın toplumsal bir yaratık olmasından dolayı konuşma sesini bile ayarlaması gerekirken bangır bangır müzik sesi elbette rahatsızlık verici.
  • gelişen teknolojinin(!) sonucu olarak sokak düğünleri de evrim geçirdi tabi. ister istemez çekilmez hal aldı. bu açıdan bakınca iyi diyebiliriz zira o an uyuması gereken, ders çalışan adam için eziyet oluyor. ayrıca köylerde de düğünler evrim geçirdi.

    ama ülkenin yarısı da çırağan sarayı'nda yapamıyor düğünü. parası yok, ya da en uygun yer sokak, yapıyor düğünü. bunu yapan herkese çomar demek mantıksız. bu da kişinin basitliğini gösteriyor sanırsam.

    kanımca %99 geçici. %1 de olası yanılma payı bırakıyorum her ihtimale karşı.
  • birden içimi sevinçle dolduran haber. ama pek uzun sürmedi sevincim çünkü bu ülkede hiçbi şeye güvenim yok. diyorum ki, evet yasaklanmış ama bizim mahallenin çingeneleri bu yasağı dinler mi? hayır. sonuçta bir yaptırımı olur mu? hayır.

    işte bizim yasalarımız böyle işliyor.

    geçen gün yine bir sokak düğünü. saat olmuş 00.20 hala susmayan amk zurnası beynimi sikmeye devam ediyor. ben de yatağımdan zabıta ve polisi defalarca aramama rağmen telefonuma yanıt alamıyorum.

    düşünün polis telefonu açmıyor bu ülkede. ne bekliyoruz ki?
  • tam yerinde karar geçen kuzen evde kalam dedi tam evin sokağına girdik kapının önünde son ses düğün. eminmisin evde kalmaya demeye gerek kalmadan eşyasını alıp bizde kalacağını söylemesi bir oldu.
  • sokak civarında oturan ve konuyla ilgili olmayan onlarca insanın kafasını şişiren bu etkinliğin kültürümüz olduğunu da öğrenmiş olduk.

    geç alınmış doğru karar.
  • hafta sonu katıldığım aktivitedir.
    bir güzel kurtlarımızı döktük.
    saat 11 olmasıyla ses daha azaltıldı.
    12 de de kına gecesini bitirdik
    sonra vedalaşma ve tüm sokak baştan aşağıya süpürülüp yıkandı.
    neresi abes geldi sorun anlatalım.
  • angaralıları derinden üzen karardır.
  • en azından bir süre boyunca gece uykumuzda roman şarkılarının etkisiyle roman arkadaşlarla göbek falan atmıcaz. tüm gece göbek atıyoz sonra uyanıyoz hala yorgunuz
hesabın var mı? giriş yap