• ankara’da salı günü çocukların ve mahalle halkının korkması sebebi ile sokak köpeklerini zehirleyen kasap, çıkarıldığı mahkemede adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı. kasabın attığı zehirle 6 sokak köpeği ve 14 güvercinin öldüğü tespit edildi.

    (bkz: https://www.ntv.com.tr/…ildi,vs9dzuyotksa2lywd9u4na)

    her gün sokak köpekleriyle ilgili başka bir haber okuyoruz. bir gün sokak köpekleri birilerine saldırıp hastanelik ediyor, ertesi gün birileri gidip sokak köpeklerini zehirliyor. bir gün sokak köpeği zehirleyenler 10 yıl hapis yiyor, ertesi gün 6 köpeği zehirle öldüren, mahkemede serbest bırakılıyor. sokak köpeklerine mi acıyalım, yoksa sokak köpekleri tarafından öldürülen ya da hastaneye kaldırılanlara mı yanalım, şaşırdık. mahkemelerin birine on yıl verip diğerini serbest bırakması da başka bir garabet örneği. iş adeta sokak köpekleriyle insanların savaşına dönüşmek üzere.

    bu mesele insanca nasıl çözülür, hayvanlara ve insanlara zarar vermeyecek bir orta yol nasıl bulunur, acilen bulunması lazım. insanlara sokağa çıkmayın demenin ya da hayvanlara ısırmayın demenin bir çözüm olmayacağı kesin.
  • hayvanseverler ile hayvan karşıtları kızılay meydanında arınma gecesi düzenlesin. sağ kalanlar hayatlarına devam etsin dediğim durumdur.

    tanım: köpek zehirleyenlerin serbest kalması durumudur.
  • sokak köpeklerinin zehirlenmesine yol açmadan, köpeklerden korkan ya da köpek saldırısına uğrayan insanların sorunlarına bir çare bulunması gerekiyor. aksi takdirde, bu savaşta kaybeden maalesef gene köpekler olacaktır. hayvanseverlerin de bu durumun bilincine varıp buna uygun çareler aramaları gerekiyor.
  • hırlayan köpeğe taş atmak 5 yıldan başlıyor. bu doğru mu sizce
  • guvercinlerin ne suçu vardı? içim çız etti. keşke büyük bir ceza alsaydın .
  • köpek zehirlemenin cezası kaç sene olursa adil bir ceza olur, sorusunun da cevaplanması gereken başlıktır.
  • aslında aynı muameleyi hak eden ya da daha gerçekçi olursak hapislerde çürümesi gereken katili işlediği ağır suçtan ötürü özgürlükle ödüllendirmektir. bu katil de aynı acıları çekerek, dakikalarca kasılarak, kusarak ve kıvranarak gebersin.

    kardeşimizin sorup durduğu; neden kimine 10 yıl da kimi arka kapıdan serbest mevzusunun temel nedeni, hayvanlara yönelik şiddetin tck kapsamında yer almaması. 10 yıl cezayı veren hakim inisiyatif kullandı. fakat bir üst mahkeme kararı onaylamayacağı için o puştlar 10 yıl yatmayacaklar(inşallah kabre yatarlar) bu davaya bakan hakim de sokak köpekleri 'itlaf edilsin'ci tayfadandır da o yüzden şartlı tahliye ile bırakıvermiş katili. eğer sokak hayvanlarını öldürmek tck içinde hapis cezası gerektiren suçlar kategorisinde tanımlı olsaydı tabii bu herif de tutuklanacaktı. ama asla yıllarca yatmak söz konusu değil. insanlar hukuk sistemiyle korunuyor ama insan öldüren insan da yıllarca yatmıyor çoğu zaman.

    içerikte katilin "kendisi ve çocuklarının korktuğu için zehirlediği" ifadesine yer verilmiş.

    başlık sahibi ise genellemeye giderek "çocukların ve mahalle halkının korkması sebebiyle" şeklinde çarpıtmada bulunmuş.

    saldırgan bile olsa köpekten korkmak ve zarar vermeyecek önlemler almak başka; ama mahallede zaten tanınan, bilinen, beslenen ve saldırgan olmayan köpekleri, acımasızca, soğukkanlılıkla katletmek daha başka bir şeydir. herifin işine bakılırsa, can alma konusunda zorlanmadığına hatta büyük bir memnuniyetle yaptığına şüphe yok. psikopatlıktan nasibini almamış biri ölümün yüzde yüz fakında olan, korkudan titreyen hayvanları inim inim inleterek boğazlayabilir mi allah aşkına?!
  • "kendisi ve çocuklarının sokak köpeklerinden korktuğu için eylemi gerçekleştirdiğini de söyledi." tabi tabi kesin öyledir, 14 güvercin de büyük tehlikeydi dimi kendisi için.kasapmış zaten alışıktır hayvan katletmeye.umarım bir an önce karar değişir ve tutuklanır.batıkent'te 16 köpeği zehirleyen 3 kişiye verilen ceza gibi 10'ar yıl hapis cezası alır.
  • insan zehirleyenlerin serbest gezdiği ortamda hiç şaşırtmayan olay.
hesabın var mı? giriş yap