• muğla'da 2020'nin son günü gerçekleşen olay.
    haber

    mugla'da yasanan olay en azindan haber olmus.

    hayvancilik yapan biri olarak ve bolgemizde cok fazla sokak köpeği bulunmasindan dolayi, yılda en az 10 hayvanimizi sokak köpeklerine kaptiriyoruz. bunun sebebi ise kimse kusura bakmasin "uyutmamak". coplukten beslenen, ciftlesip yavruladiktan sonra kopege acliktan dogan yavrularini yediren zihniyetin adı hayvanseverlik olmuş.
    belediyenin de eli kolu bağlı çünkü bir hayvani uyutsa aniden saçı kirmiziya boyali 50 yaşında dul bir abla eyleme baslayacak.

    sokak hayvanlarina bayat ekmek toplayip yol kenarlarina atan zihniyetin adı hayvanseverlik olmus.
    bizim otlayan koyunlarimiz, ineklerimiz o ekmekleri yiyince ölüyorlar haberiniz var mi? o sokak hayvanlarina dökülen ekmekleri yedirmemek, sürüyü kaptirmamak icin 1 coban fazladan tutuyoruz haberleri var mı?

    asla bilinclenecegimizi dusunmuyorum ama, objektif olunursa cozulebilecek basit sorunlardan ibaret bir konu.

    edit: bir sürü kufurlu mesaj aldim. siktirip gidelim de bu dediklerim gerçek ama. koyun ve keciler doydugunu bilmez şişer ölürler. ekmegi de cok yedigi zaman ota aliskin olan bunye bagirsakta ekmegi ceviremez ve ölür. bilmeden konusmayin bir keresinde 20 kusur davarimiz bu yüzden. bi konu hakkinda yeterli bilginiz yoksa konusmayin. diyinki kardesim uyutmak son care olsun biz hayvanseveriz, barinaklara denetci atayalim, saha personeli atayalim sokaklarda yasayan hayvanlara bakalim. eyvallah bas ustune. bu ne kufurdur kardesim ya.

    edit 2: birisi de hayvanlarin altindaki gubreden bahsetmis. yahu adamin garibanligini gectim, fiziksel durumunu gectim hic onemli degil. kış zamani hayvanin alti mi temizlenir gubre olur ki sicak tutsun "alti kuru olmasi kaydiyla".
    bahar gelince temizlenir ki pire yapmasin. herkes her isi bilmek zorunda degil ama yorum yapmak zorunlu sanki. bakin arkadaşlar kufur uretmeyin, sadece cozum uretmeye calisalim cok mu zor?
  • ne yani sen şimdi köpeklerin özgür bir biçimde insanlara ve onların hayvanlarına zarar vermesine engel mi oluyorsun? pis hayvan düşmanı.

    ayrıca ;

    (bkz: postacilara kopek kovucu cihaz verilmesi)
  • barınaklar ne kadar iğrenç durumlarda haberi olmayanların, bir hayvanı "uyutmanın" aslında katletmek olduğunu bilmesine rağmen masum görünümlü kelimelerin arkasına saklananların ısrarlarına rağmen, detaylı bir kısırlaştırma politikası ve barınak şartlarının insani koşullara getirilmesi dışında bir çözümü olmayan olay.

    siz ne hakla oturduğunuz yerden, kendi hallerinde hayatlarını sürdürmeye çalışan bir grup canlının soykırımını talep ediyorsunuz?

    belediye işini yapsa, kısırlaştırmaları doğru düzgün yapıp, saldırı geçmişi olan veya bir bölgede tehlike yaratacak şekilde davranan hayvanları doğru düzgün koruma ve bakım alanlarına alsa, açlık sorunlarını çözse düzenli beslemeler yapsa, insanlar da sürekli parayla aldıkları hayvanları sokaklara, çöplüklere terk etmese ortada böyle bir sorun olmayacak zaten. her şeyin çözümü canlıları öldürmek mi? ömrünüzde merak edip baktınız mı bu çok övdüğünüz, "sokakta köpek olmaz hepsi barınağa" dediğiniz barınakların hali nedir diye?

    koyunlara ve aileye çok üzüldüm, denecek ve yapılacak fazla bir şey yok. maddi zararlarını devlet karşılayıp destek olacaktır, olmalıdır.

    edit: birkaç yazarın yazdığı gibi, ben de bir sokak köpeği sürüsünün 63 koyunu boğup atacağına pek ihtimal vermiyorum, sigorta açısından hasta hayvanları köpek öldürdü gösterme gibi durumlar da olabilir. gerekli incelemeleri sigorta şirketleri yapar zaten.
  • asla derdinizi anlatamayacaksınız.
    bugüne kadar kronik suçlular dahil her kesimden arkadaşım oldu ama kendine hayvansever diyen aslında köpek fetişisti olan bu ruh hastaları kadar radikal ve deli bir topluluk görmedim.
    bunlar erzurumda köpeklerin öldürdüğü çocukların ardından çocukları suçlayacak kadar vicdansız akıl hastalarıdır.
  • peki insanlar kaç tane koyun öldürdü? tıkalım mı koyun öldüren insanları da barınaklara. sanki köpekler öldürmeseydi insanlar öpüp koklayacaktı bu hayvanları. yere yatırıp boğazlayarak öldürmeyecek miydi?

    nasıl sosyopat psikolatlarsınız da şu canlıların yaşadığı ve sebep olduğu sorunlar için doğru düzgün çözümlerin yerine öldürme, hapsetme düşünebiliyorsunuz. zerre vicdan kırıntısı bile yok mu?
  • he koyunlara üzülüyorum devlet zararı karşılaşın ama sokakta ne hastalık taşıdığı belli olmayan kime saldıracağı belli olmayan itler sokakları meskeni yapsın. çoluk çocuk kaçarken düşsün veya araba çarpsın veya isirilsin. sadece geçmiş olsum deyin. yok yaaaa.
    doğal ayıklanma metodu yapalim bırakalim ekimizle sokaklarda parklarda beslemeyi bakalım kaç tanesi oğuz dünyalarında hayatta kalıyor.
  • projesini yeni aldığım bir fabrikanın etrafında 35-40 kadar sokak köpeği var, elden geldiğince her gün beslemeye çalışıyorum... tamamı etrafımı sardığı zaman bile en ufak bir saldırıda bulunan olmadı... yine de hayvani iç güdüler tabi emin olamayız... bence bu dünyada uyutulması gereken varlık insan, köpekler değil... bu dünyanın kanseri biziz çünkü... bir de otlayan inekler veya koyunlar ekmek yedikleri zaman neden ölüyorlar lan? ben neyi kaçırıyorum ekmek ölümcül etki mi yapıyor küçük ve büyükbaş besi hayvanlarında?

    edit : ucan madenci nickli çaylak arkadaşımızdan konuyla ilgili atılan mesajı aynen paylaşıyorum...

    --- spoiler ---
    merhaba muğla' da yaşanan 63 koyunu öldürme olayı ile ilgili bir mesajım var. öncelikle sayı 63 değil 38. telef olma durumuna gelince 38 koyun telef falan olmamış telef olduğu iddia edilen hayvan sayısı 8 dir. şimdi hocam olayın kamera görüntülerinde bir sokak köpeği kuyruk sallaya sallaya geliyor. 63 koyunu parçalayacak kadar aç hayvan o şekilde gelmez. hayvanın o ahıra girişinin videosu yok, gelişinin videosu yok öncesi sonrası yok. hayvanın geldiği video var , üstü başı kan olmuş gidiş videosu yok. bende muğla'da o bölgede yaşıyorum. bölgede hayvanlar genelde sigortalı oluyor, sigorta hayvanlar öldüğünde parasını yatırıyor. bu olayın çok benzeri bir iftira benim köpeklerime atıldı, kamera görüntüleri incelendi, iftirayı atan vatandaşın koyununun öncesinde hasta olduğu anlaşıldı. bu olay çok büyük ihtimalle buna benzer bir olay. olayda bahsi geçen 72 yaşındaki şahıs ile ilgili bölgede daha önce de buna benzer olay yaşadığı konuşuluyor. ilgililere duyurulur.
    --- spoiler ---

    sonuç olarak sevgili köpek düşmanları olaya bir de bu açıdan bakmayı deneyin, köpeklerin değil de paranın köpeği olmuş iki ayaklı şerefsizlerin de işi olabilir bu? yok mu öyle bir ihtimal? diyelim durum böyle o zaman bu iki ayaklıları mı uyutacağız nasıl yapalım yani...

    edit 2 : haberin içerisinden bir kesit...

    --- spoiler ---

    suat esen’in eşi sevim esen ise, “bazen televizyonlarda görüyoruz. köpeğe bir şey olduğunda hayvan hakları diye bağırıyorlar. ben bu kuzuyu biberonla büyüttüm. komşudan süt aldım geldim. bu kadınlar bir buraya gelip hayvan haklarını görsünler. bakamayacağınız köpeği almayın” diye konuştu. yaşanan vahim olayın ardından muğla valisi orhan tavlı’nın talimatları ile yılbaşı sonrası mağdur aileye 40 koyun verileceği belirtildi.
    --- spoiler ---

    şuradaki kadının kullandığı ifadeden yola çıkarak benim yaptığım çıkarım da şu şekilde bu iş köpeklerin işi değil...
    bakamayacağınız köpeği almayın demiş bir de, köpekleri sadece insanların beslemek için alıp sokağa bıraktığı canlılar olarak görüyorlar, bu gezegende bizim ne kadar yaşam hakkımız varsa onların da o kadar yaşam hakları var...
  • köpekler hayvanlar aleminin dokunulmazlık kalkanına sahip tek varlığı olduğundan unutulur gider yarın
  • köpekler insana zarar verdiğinde umursamıyorlardı. bir hayvan başka bir hayvana zarar verdiğinde de yine köpek köpek diyip durduklarına göre gerçekten bazı insanlar kedi ve köpeklere hastalıklı biçimde bağlı.
  • doğaya uygun, normal karşılanması gereken olay.köpekler, bazı hayvanseverler tarafından zannedildiği gibi, duyguları, empati yeteneği olan, düşünebilen canlılar değillerdir.sürü halinde yaşayan ve avlanan köpekler, aç kaldıklarında en kolay ava saldıracaklardır.

    köpekgillerin bir özelliği de ava başladıklarında yiyemeyecekleri kadar avı öldürürler.bir çeşit avı garantileme yolu.
hesabın var mı? giriş yap