• işgüzar polislerin "sitirin gibin evinizde için, sokakta içmek yasak" sözleriyle piç olan keyif. gerçekten de böyle bir yasak var mıdır bilinmez. fakat alkol nedeniyle olay çıkaranlar genellikle bar ve meyhanelerde içip çıkabiliyor sokağa. pek çok ülkede insanlar ellerinde bira kutularıyla dolaşıp güzel havaların tadını çıkarabiliyor. fakat müslüman ülke olmaktan gelen bir stresle bizim memleketimizde zordur bu keyfi sürmek.

    yıllar sonra gelen edit: birkaç sene önce oturduğumuz apartmanın önü, mahallenin zibidileri için içki mekanıydı. tam karşıdaki küçük alanda oturup gece yarısına kadar içiyorlardı. efendi efendi içseler amenna. fakat bu şerefsizler bağırıp çağırıyor, kavga ediyor, etrafa sataşıyordu. sanırım 15 defa filan 155'e haber verdim. birkaç defa ekip geldi, konuştu elemanlarla gitti. bi bok olmadı yani. sonra taşındık da kurtuldk o beladan. yani sokakta bira içmek değil mesele, insan gibi içmek mesele.
  • amerika'da kamuya açık alanlarda (eyaletten eyalete değişiyor olabilir) 18 (veya 21) yaşından küçüklerin açıkça görebileceği şekilde ifa edilmesi yasak olan eylem. bu sebeple bira kutularının üzerine bir şey sarmak şekli ile (veya hazır satılan renk renk cup holderlarla) insanlar sokakta demlenirler.
  • oturduğun evin karşısında kuran kursu olmasına karşın bol bol yapılan bir aktivitedir.

    yaz akşamlarının olmazsa olmazıdır. bi tek karşıdan polis arabası falan geliyorsa şişeleri bi yerlere gizleyiverirsin geçince de kaldığın yerden muhabbete ve içkiye devam
  • izmirde küçük park ta olsun kordon boyunda olsun hatta herhangi bir sokağında yapılabilen eylem. öyle bara mara gitmem muhabbet için ortam işte derseniz gayet hoş olabilecek eylem.
  • beşiktaş kazan yanı park ortamında en iyi senaryo , en iyi oyuncu vb. ödüllerine layık film kıvamında örneklerinin görülebileceği kollektif ruh ile süslenince ayrı bir eğlenceli olan aksiyon.
  • odtü bahar şenliği ortamındaysanız bir nevi ibadettir. eğlenmek için gerekli ve yeterli bir koşuldur
  • yaz geceleri atakoy u daha da guzellestiren eylem, 12 den once bufeden biralar alinir en yakin cardaga, agac altina konuslanilir. 25-30 kisi ayni anda yapinca 50-60 sisenin ustune polis tunemesi olasidir ancak yine de atakoy u atakoy yapan guzide bir ritueldir.
  • (bkz: mini bar)
  • izmir'de yapilmasi cok kolay ve zevkli olan eylem.cunku polis karismaz, hava genellikle guzeldir.en cok tercih edilen mekanlar; bornova kucukpark, alsancak kordon, goztepe sahil bandi, bostanli sahil bandi ve izmir'de hemen hemen her yer.
  • galata kulesinin dibinde bira içilmektedir. o esnada yoldan geçmekte olan bir kadın ve küçük çocuğu , çocuğun meraki üzerine yavaşlarlar.

    minikçocuk:( daha konuşamayi bilmez garibim ve eliyle bira kutusunu göstererek gözleriyle kutuyu ister) ıhh huh *
    anne: pis o çocuğum ıhh kaka.
    içliköfte- pis olur mu hiç? yaşi küçük sadece.

    tipiniz iyi halli ise ortamda cok göze batmazsınız. buna rağmen sokakta bira içerken insanin içinde biraz huzursuzluk vardir. bir aile dostu ya da büyüklerden biri görür arkadan laf eder diye.
hesabın var mı? giriş yap