• bu konuda bir anım var. bir gün otobüsten inmemle gökyüzünde yüksekte uçan bir güvercinin alçalıp alçalıp zank diye bana çarpması bir oldu. kalabalığın içinde yürümeye çalışan hayvanın görmediğini farkedip hemen yerden aldım. gözleri kapanmıştı. yakındaki veterinere götürdüm. içerisi bomboştu. adam sadece gözü serum fizyolojik ile yıkadı ve çoğu bitmiş olan bir antibiyotikli merhemden bir mercimek kadarını alıp sürdü. hayvanın gözü açıldı.

    teşekkür dedim ve nezaketen ilaç masrafını ödeyim dedim. adamın yüzü ekşidi. ve 300 tl hesap çıkardı (yıl 2010). sokakta az sonra ölecek olan ve evcil hayvanım olamayacak bir hayvan olduğunu söyledim ve bu tutarın fahişliğini dile getirdim. tabi bin tane laf söyledi. önüne 30 tl attım ve gittim, ki ilaç bedeli 2 tl bile değildi

    hal böyle. bence veterinerlerin de biraz halden anlaması gerekir. bu açıdan doğru bir eylemdir. 300 tl ne lan?
  • fatih belediyesi hayvan hastanesi bu konuda sokak hayvanlarına ücretsiz tedavi sağlamakta. duyurulur.
  • sokakta bulduğum yaralı ve hasta hayvanları veterinerlik fakültesi veya belediyenin veteriner hekimine götürüyorum. yaşadığım şehir dışında bulduğum yaralı bir kediyi yakınlardaki bir veteriner kliniğine götürmek zorunda kaldım geçenlerde, girdiğimde açıkladım durumu, sokakta yaralı buldum ilaç ve malzeme masraflarını karşılayabilirim ama ekstra ödeme çıkaracaksanız beni başka bir yere yönlendirin, dedim. sokak hayvanlarına ücretsiz bakıyoruz, dediler para istemediler. ben yine de orada sattıkları mamalardan alıp kliniğe bağışladım.

    sokakta bulduğum hayvanların tüm masraflarını karşılamaya kalksam ekonomim çöker, bir süre sonra kendim de aç kalırım. aynı şekilde sokak hayvanlarının tamamına ücretsiz bakan bir veteriner hekimin de hayatını sürdürebilmesi, mesleğine devam edebilmesi için desteklenmesi gerekiyor.
  • bazı veteriner kliniklerinin ne kadar insafsız olduğunu düşünürsek desteklenecek durumdur. sokak kedisinin topallaması üzerine veterinere götürdüm. röntgen çek birşey var mı bak geri ver değil mi?
    -burada kalması lazım. biyokimyasına da bakmalıyız. ouv çok kötü. ayağının hergün düzenli bakıma ihtiyacı var.
    -4 gün geçti. nasıl oldu sarman?
    -açık yarası yok. artık topallamıyor. rahat yürüyor. iç dış paraziti de yapalım. aşıları tam mı?
    niye bugün alıyorsunuz? 5 gün daha kalmalı. işi bitmemişti.
    -nesi vardı kedinin?
    -valla nasıl anlatsak sizin anlayacağınız gibi.
    - ben de doktorum. anlatın anlarım.
    - öyle mi? aslında pek de birşeyi yok. ayağını bir yere sıkıştırmış, incitmiş galiba. neyse şimdi iyi.
    - borcumuz?
    - otelcilikle birlikte 1250tl. indirim de yapalım. 1175 lira yeter.
  • "serbest veteriner hekimler başkalarının egosunu tatmin için kendi vicdanlarından ve ceplerinden ödemek zorunda değiller"

    bu yazara cevaben;

    sokak hayvanını ölüme terk etmemek ego tatmini değildir. bunu bir ego tatmini olarak düşünmek başlı başlına ego tatminidir. veteriner yorgun olur, yoğun olur anlarım. ama bir doktorun acil hastaya s.ke s.ke bakma mecburiyeti varsa (özeller de dahil), veterinerin de en azından malzeme ücreti karşılığında bakma mecburiyeti olmalıdır
  • askida kahve gibi bir etkinlik yapilsin. hayvan sahipleri kensi hayvanlarinin tedavisi esnasinda bir miktarda sokak hayvanlari icin bedel odesin. o hayvanlarin bir kismi biten asklarin sonucu sokakta.
  • veterinerlerin çoğu hayvansever değil. hayvanlar onlar için para kazanma aracı olmuş, işlettikleri kliniklerde ticarethane... ancak bu iş öyle ticarethane mantığıyla yürütülebilecek birşey değil, idealist insanların yapması gerken bir meslek.

    ben bulduğum yaralı sokak hayvanlarını veterinere götürdüğümde, veteriner hayvanı tedavi etmek değil kar etmek peşinde.

    sokak hayvanlarında yansıtılması gereken sadece kullanılan malzemenin ücreti olmalı. bakın tekrar ediyorum, malzemenin müşteriye satılan karlı fiyatı değil, veterinere geliş fiyatı, maliyet fiyatı olmalı.

    yoksa kendi sahipli hayvanımız için bir kan almaya zaten 350 lira veriyoruz.
  • kesinlikle para almamalılar demiyorum ama biraz insaflı olmaları gerektiği bir gerçek. 6 günlük bakım ücreti 1400 tl olmamalı. bu parayı ben ödeyebiliyorum ki yavru kedi kurtuldu. peki ya benim maddi durumum ödememe engel olsaydı ne olacaktı? ölüme mi terk edecektik?

    edit: bu yazının insanları bu kadar rahatsız edeceğini düşünmemiştim ancak umurumda değil. mesaj atmadan önce lütfen bu kısmı da okuyun. arkadaşlar bakın para almamalı demiyorum tabii alsın, sonuçta emek veriyor kullanmış olduğu ilaçlar var buna bir şey demiyorum. tek sıkıntım fahiş fiyat uygulamaları. bir günlük kuvöz ücreti 190 tl olmamalı arkadaşlar lütfen yapmayın. sonuçta bu hayvan sokakta yaşıyor ve bir şekilde yaşaması gerekiyor, uyutulsun diyecek kadar kalpsiz olmayın.

    (bkz: kuvöz)
  • dün her sabah beni karşılayan şaşı bir kediye araba çarptı. bizim iş yerindekilerde alelacele veterinere götürdü. kalçası kırılmış. ameliyat tedavi derken veteriner ücret istedi.
    gözünü sevdiğimin memleketinde hayvan hakları ne kadar sığ kalmış. ne çarpan kişinin sigortası karşılıyor, ne de hayvan hakları yasası...
  • baska zaman, baska bir kopek icin de yardim istemeye yuzunuzun olmasi icin yapilmamasi gereken hareket.

    sahsen sokakta buldugum kupesiz kopekleri, kisirlastirmak uzere belediyeye gondermeden once bizim veterinerde karma asi yaptiriyor(d)um. cunku barinaga operasyon icin giden, daha once asi olmamis kopeklerin hastalik kapma riski yuksek. bu konuda da bizim veteriner belli bir miktar indirim yapiyor, bir gece pansiyon hizmeti icin de indirim yapiyor. sonra belediyeyi ariyorum, belediye veterinerden aliyor kopegi. tabii bunun icin veterinerle karsilikli guven duymaniz onemli.
hesabın var mı? giriş yap