• kendini mumyalama işlemi. şimdiye kadar ancak 24 kişinin başarılı olabildiği, 19. yüzyılın sonlarında yasaklanmış intihar yöntemi.
    süreç 1000 gün boyunca kabuklu yemiş ve çekirdeklerle beslenerek ve aşırı egzersizle vücuttaki yağ oranının azaltılmasıyla başlıyor. sonraki 1000 günde ağaç kabukları ve köklerle beslenen kişi, buna ek olarak urushi ağacından elde edilen zehirli bir çayı da içmeye başlıyor. bu çay vücuttaki sıvıların atılması yanında, bedenin ölümden sonra kurtçuklar tarafından yenilemeyecek kadar zehirli hale gelmesini de sağlıyor. bu sürecin sonunda kişi, kendi vücudundan biraz büyük bir mezarda lotus pozisyonunda yerleşiyor ve dışarıyla bağlantısını sağlamak için bir hava tüpü ve bir çan yerleştiriliyor. keşiş her gün hayatta olduğunu bildirmek için çanı çalıyor. çanı çalmadığı zaman hava tüpü çekilerek mezar kapatılıyor. 1000 günlük bir bekleme sürecinin sonunda, keşiş eğer başarılı olmuş ise mumyalanmış keşiş mezardan çıkartılarak tapınakta sergileniyor.

    http://www.tofugu.com/…su-self-mummifying-buddhism/

    (bkz: ukteydim doldum)
  • ''budist keşişlerin nirvana'ya ulaşmak için yavaş yavaş kendilerini mumyaladıkları uygulama''

    (bkz: 200 yaşındaki dünyanın en yaşlı insanı) başlığı sayesinde öğrendiğim beni biraz ürküten bir bilgi.
  • nasıl bir saçmalık olduğunu çözemediğim hede
  • geri zekalılığın bu dünyada vücut bulmuş hali. o kadar üst düzey bir geri zekalılık ki, herkes görüp ibret alsın diye sergiliyor adamlar.
  • rahiplerin kendilerini mumyalama işlemi. 3 yıl boyunca sadece tohum ve fındıkla besleniyorlar . böylelikle bir nevi diyet yaparak vücutlarını yağdan arındırıyorlar. sonra 3 yıl ağaç dalları yiyerek zehirli çay içiyorlar. tam ölecekken kendilerini diri diri toprağa gömüyorlar. bunu genelde budist rahipler yapardı.
  • yaşarken mumyalaşma pratiği. rahipler bildiğiniz hayattayken yavaş yavaş mumyaya dönüştürüyorlar kendilerini. epey zor, uzun ve acılı bir süreç. 1081-1903 arası en az 17 monkun-budist rahibin bu pratiği başarıyla uyguladığı düşünülüyor. bir daha japonya'ya gidersem bu sokushinbutsu tapınaklarından birini mutlaka ziyaret edeceğim, ülkenin kuzeyinde bulunuyorlar genelde. merak edenler için görsel
    .
hesabın var mı? giriş yap