• ankarada yaşayan 45 yaşında bir pezevenk olarak yüklü alım yaptım
  • solana başlığı altında bir kaç yazar??? var. geçmiş entrylerine baktığımda tabiki bırak solanayı, block-chain ile ilgili fikri dahi olmayan adam fiyat trendi hakkında yorum yapmış. (abicim git sen gs-lazio maçı hakkında yorum yapmaya devam et.)

    zamanında solana trendini kaçırıp "ekşi'de ağlarım solanayı karalarım fiyat düşürürüm" diye saçma sapan paylaşım yapan adam; trilyon dolarlık bir block-chain dünyasını ekşi sözlükten manüple edebileceğini düşünmesi bile hayal gücünün nasıl boyutlara ulaşabildiğini göstermekte.

    şimdi sevgili gençler kısa bir özet yapalım.

    *solana ne idi?
    -bir eko-sistemdi.

    *nasıl bir eko-sistemdi?
    -smart contracts yani akıllı sözleşmeler sunan bir eko-sistemdi.

    *peki bu eko-sistemin özellikleri ne idi?
    - hızlı (50.000 tps "işlem/saniye"), düşük transfer ücreti, scalability(ölçeklendirilebilirlik), güvenlik

    *hangi protokolde çalışmakta idi?ü
    -proof of stake.

    *peki nedir bu proof of stake?
    - madenciliğin aksine, sistemde yer alan validatörlere siz elinizdeki solana'nızı belli süre için delege edersiniz. yani bir mecliste oylama yapılırken seçtiğiniz-koininizi delege ettiğiniz vekile oy kullanma yetkinizi devredersiniz. validatorlere delege edilen solana sayılarına göre ilgili validatör güç kazanır, daha baskın oy kullanma şansı elde eder. validatörlere delege edilen koinler arttıkça; daha güçlü validatörler ve daha güçlü daha güvenli bir ağ oluşur.

    hem siz stake sırasında ek gelir kazanırsınız, hem validatör kazanır, hem eko-sistem güçlenir. en önemlisi ise stake edilen koinler ilgili süre boyunca kilitlenir, kullanılamaz. bir piyasada arz azalırsa ne olur? daha az malı daha çok kişi ister. peki sonra ne olur? o malın fiyatı artar.

    işte bu mantıkta - ki altta gördüğünüz tabloda tüm kripto dünyasında en çok stake edilen koinin solana olduğunu göreceksiniz- solana fiyatı artar.

    görsel

    * neden bir koini insanlar stake etmek ister, mesele sadece stake getirisi mi?
    -hayır tabiki. bunun yanında geleceğine güvendiği, alıp unuttuğu (hodl) koinler eğer proof of stake protokolunde çalısıyorsa (her koini stake edemezsiniz) stake eder.

    * iyi de solana'ya geçen hafta ne oldu öyle?
    - basite indirgeyerek anlatayım.

    bir eko-sistem çıktığında sırası ile "test net"(dev-net development amaçlı), "main net" olarak işlem görür.
    solana halen mainnet-beta olarak çalışmaktadır. yani mantıklı bir insan şunu anlayabilir: "daha son versiyonuna dahi gelmemiş bir eko-sistem kripto dünyasının en hızlısı ve en tercih edilenlerinden birisi ise, main-net olduğunda (final release) ne noktalara gelir??

    malum gün raydium.io (yani solanana ekosisteminin de-fi tokeni) sayfasında yeni bir projenin lansmanında bot'lar oluşturulup 400.000 işlem talebi olmuştur.

    bakın bu bölumu ıyı okuyun: aşağıda paylaşacağım insider dergisi dahi aynı şeyi yazmış. saniyede 50.000 işlem yapabilen solana 400.000 işlem talebine kadar çalışmaya devam etti. 200.000 de durmadı, 300.000 de durmadı. 350.000 de durmadı. 400.000 gibi aklın almayacağı büyüklükte bir işlem talebinde validatorler ağı durdurdu. yaklasık yarım gun boyunca suren ağ çalışması ile ağ daha etkin bir şekilde yeni update ile çalışmaya devam etti. yani bu saldırı ile aslında solana kendi açıkladığı max 50000 tps'in kat ve kat üzerinde dahi çalışabildiğini ispat etti.

    insider dergisi yazısı

    *peki de kardeşim bir koin yazdın bir token. ben anlamadım.
    -sevgili dostlar. kripto dünyasında 10 liralık bile birşey almadan evvel bu işin a,b,c sini okuyun.

    kendine ait eko-sistemi olan şeye koin denir. bir eko-sistemin altında o eko-sistemin temel özelliklerini kullanıp, ona aidat ödeyerek o eko-ssitemde. barınan şeye ise token denir.

    solana, polkadot, ethereum, neo, cardano birer eko-sistemdir. yani koindir.
    ama bu eko-sistemlerin altında barınan bebişler birer tokendir.

    kıymetli yazar arkadaşlarım kardeşlerim; hep uzun süredir bunları yazmış olsam da sizlerle mesaj kutusu uzerınden sohbet ederken belirtmiş olsam da tekrar tekrar yazıyorum:

    -block-chain nedir, nasıl çalışır?
    -ana protokoller nedir, mantıkları nedir?
    -koin/token almadan evvel neler incelenir, nasıl araştırma yapılır?
    -white paper nedir, neden önemlidir?
    -coinmarketcap sitesi ve benzerleri neden önemlidir, bizlere hangi bilgileri sunar?
    -koin/token 'in arkasında ki kurucu ekip kimdir, geçmiş tecrübeleri nedir?
    -koin/token in piyasadaki toplam arzı nedir?

    nedir nedir nedir.

    bakmadan, okumadan, almayın.
    bilmeden aldığınızı da savunup başkasına aldırmaya çalışmayın.
    öyle sağdan-soldan grafik çizip, kafa oluştu, w-formasyon oluştu, vs vs oluştu diyenlerin gazına gelmeyin. keza bu grafikler tutsaydı, o adamlar milyar dolarlar içinde yaşarken sanırım size hala youtube ekranlarında akıl verıyor olmazlardı :d

    kendiniz araştırın, okuyun, anlamadığınız şeyi-kelimeyi-terimi google'da araştırın. araştırdıkça dolacaksınız, "farkındalığınızı" arttıracaksınız.

    tabiki grafiğe bakacaksınız, fakat arka planda belli bir miktar bilginiz oluştuğunda, bununla birlikte gelen farkındalık ve temel analizlerle en azından zarar etme olasılığınızı kat ve kat azaltacaksınız.

    saygılar.
  • ha seni 30 dolardan satmışım ha gidip o elle akp ye o vermişim ikiside aynı şey benim için.
    öyle affedemiyorum kendimi.
  • buraya kadarmış.

    sadece solanada değil, kriptoda geçen yıldan beri param durduğu yerde yüzde 95e yakın değer kaybetti. biz devlet türk lirasini batirmaya çalıştığı için aldık dolara koyduk, orada bir çaktı bize paranın yüzde 30u gitti mübarek 20 aralık gecesinde. dedik bari dolar yeniden çıkana kadar coinlerde dursun. oradan da en son 2017de görülmüş olan seviyelere düşerek bize daha sağlam bir çaktı.

    2 yıllık maaşımı kaybettim yani artık bu noktadan sonra herhangi bir mainstream coinin (top 50deki ya da binance de listelenen coinler) 10x yapacağını sanmıyorum 2-3 sene sürünür. bu girmek isteyenlere ders olsun. bin lira ile başladık, 10 bin oldu, 100 bin oldu. bı ara akillandim her şeyi çektim kariyla beraber. sonra hükümet türk lirasina kast edince bir noktada mecbur kaldım. meğerse tam tersi balkondan aşağı sacmam gerekiyormus. aslında beyaz kadın ticareti de yapmıyorum, haram da degil kazandığım para ama harammis demek ki. olmayacak her şey şu 6 ayda oldu dünyada, türkiye'de, finans aleminde.

    8 aya yakındır para eklemedim, paralel olarak gene birikim yapıyorum şükür o parayı da düşüşe kanıp gommedim ama 2 yıllık emegim.cop, binance e çalışmışim. ders olsun. akıl sağlığınizi kaybedersiniz girmeyin coin işine.
  • 50.000 tl atmıştım. 200 tl kalmış aq
  • 2 trilyon dolar market cap e ulaşırsa 10.000 dolar olur

    hedeflerinizi biraz mantıklı koyun ak
  • bence kısa sürede 100 doları geçecek. (mevcut fiyat 13 usd. ytd) kaynak gö*üm, gö*ümün etkilendiği şeyler ise;

    50k tps müthiş. turbine blok yayılma protokolü ile yüksek performanslı ve ölçeklenebilir kalırken binlerce node'u destekleyebilir.

    kurucaları ve geliştiricileri arasında qualcomm, intel ve dropbox'tan gelen mühendisler var.

    sayfaları saçma sapan ucuz marketing sloganlarıyla dolu değil. teknoloji var, o kadar.

    staking (hodl'un en önemli destekçisi)

    token işlemleri ve akıllı sözleşme yürütmeleri için ödeme yapmak amacıyla kullanabilir.

    edit: entryi gireli 2 ay 2 hafta 3.3x (43 usd)
    edit2: entryi gireli 2 ay 3 hafta 4.4x (57 usd)
    edit3: entryi gireli 5 ay oldu 5.5x (72 usd)
    edit4: entryi gireli 6 ay oldu 9x (116 usd)

    ve hedef çoktan geçildi, sadece 6 ayda 10x. teşekkürler g*tüm.
  • 1 ayda 4x yapmış coin dir

    biz de 300 euro kazanacaz diye sabahın köründe uyanıp işe gidiyoruz amk
  • çorum osmancık'ta yaşayan 53 yaşında bir kafes dövüşçüsü olarak aşırı yüklü bir alım yaptım. büyük risk aldım ya hep ya hiç. şimdilik inanılmaz dipte*.
  • 2 nisan

    btc 48 bin dolar
    sol 148 dolar.

    14 haziran

    btc 21 bin dolar
    sol 28 dolar.

    çok fazla aşırı uber muhteşem dik duruyor gözünü sevdiğim. aynı dedemin şeysi.
hesabın var mı? giriş yap