• türkü ya da özgün müziksiz olmaz.
  • en ağlak, zorlama ve yapay olanı bile şundan fersah fersah iyidir. tamamını dinlemenizi tavsiye etmem
  • maalesef her dönemde sağcı realizmine yenilmiştir.
  • sağcılara göre ülkemizdeki tüm kötülüklerin kaynağıdır.
  • dunyanin herhangi bir yerinde sol goruslu parti iktidara gelse, turkiye'de bir cosku, dalga dalga yayilan sevinc seklinde kendini gosteren romantizmdir.

    turkiye'deki basinin cogunlugu eski solcu ve yine daha az eski kapitalistlerden olusur. egitim yillarinda chp'li olunca sınıf atladığını sanan ezik genç misali solcu olmus, kuul birsey oldugu icin daha cok. sonrasinda ise, birsey olamayanlari basin isine girmislerdir.

    simdi bunun etkisi hala vardir. bir ornek, yunanistan'da syriza partisi iktidara gelince, bizim basin kuruluslarinda bir cosku bir sevinc. benzeri ingiltere'de isci partisi iktidara gelince de olmustu.

    alin bakin, hurriyet gazetemis ne haber yapmis, turkiye'nin cumhurbaskani, basbakani onemli aciklama yaptiginda, kosesinden kiyisindan kirpa kirpa veren hurriyet, aleksis çipras’tan türk gençlerine mesaj seklinde, adamin mesajini yayinlamis. adam diyor ki kisaca, turk yunan kardestir, ama turkiye kibris'ta gaz cikarma calismalarini engelleyen savas gemisini ceksin.

    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/28086629.asp
  • solcuların herşeyi olduğu gibi seksi de bedavaya getirmek için kullandıkları yöntemdir,özellikle genç kızlarımız çok uyanık ve dikkatli olmalıdır.böyle bir durumdan şüphelendiklerinde derhal büyüklerine haber vermelidirler.özellikle bu kişilerin kurdukları cümlelerde eşitlik,adalet,kardeşlik gibi kelimeler geçiyorsa arkalarına bakmadan uzaklaşmalıdırlar.yarin yanağından gayri her şey paylaşılmalı gibi laflar ederlerse sakın aldanmayın ,emin olun ki gün gelecek ve onuda yoldaşlarıyla paylaşacaklardır.
  • bunun en güzel tanımı sanırım "şehirlere bombalar yağardı her gece biz durmadan sevişirdik" sözüdür.
  • solu iticileştiren bir olgudur. sol eşitlik istiyor; insanlar ezilmesin, üzülmesin, kimse kendini haksızlığa uğramış hissetmesin, kimse kimsenin acısından fayda sağlamasın istiyor diye insanlar solun çizdiği düzen portresine bakınca ister istemez kendilerini iyi, karşı tarafı da kötü olarak konumlandırıp iyi-kötü savaşı romantizmine kapılıyorlar galiba. biraz da hayalcilik var tabii, mevcut durum insanın ideallerinden bu kadar farklı olunca hayallere dalmadan olmuyor. neticede bu akılcılıktan uzak ve dolayısıyla da gerçeklikten kopuk bakış açısı, dışarıdan bakanın gözüne solun yetersizliği olarak yansıyor.

    halbuki sol böyle bir şey değil. teorisi de gayet sağlam ve yerli yerinde. önündeki tek engel insanların bilinçsizliği. e koca koca toplumlar da ha deyince bilinçlenmiyor, o yüzden solcuya düşen görev romantiklik yapmak değil insanların bilinçlenme sürecini hızlandıracak şekilde davranmak. sonra çıkıp bağırıyorsunuz meydanlarda "seni başkan yaptırmayacağız" diye, adam başkan oluyor. işte romantik solculuk böyle bir şey. sonunda hem sen rezil oldun, hem solu karaladın, solcu beceriksiz dediler, solcu lafının arkasında duramadı dediler. hiçbir işe yaramadı romantizm temelli hareketlerin. o yüzden bunları bırakalım. şarkınızı falan yine söyleyin, yumruk kaldırmalı halaylı hareketleri ben de destekliyorum ama işin özü dünyayı ve hayatı en iyi şekilde anlamaktan geçiyor, bunun yolu da öncelikle aklı kullanmak. oraya yoğunlaşalım.
  • bir yaşam biçimidir bazı kimseler için, kimi uzak kalınan zamanlardan sonra sığınılan limandır. o limanda yaşayan insanlar olmasa memlekette ne duygu, ne sanat kalır ki insana dair?
  • bizim romantizmimiz devrim olur, devrim.
hesabın var mı? giriş yap