• sen solcu kardeşim! evet lan sen işte ne arkana bakınıyorsun! sen de olası bir ince/erdoğan finalinde muhafazakar seçmenin inceye oy vermeyeceğinin farkında mısın? evet farkındasın. e peki çözüm buldun mu? tabi ki buldun. erdoğanı indirmek için ince’den vazgeçip oyunu akşener’e basarsan, bu büyük fedakarlığının karşılığında ülkenin gidişatını değiştirebilir, tek adam rejimini yıkabilirsin! aferin sana be koçum! zekanla ezdin geçtin 16 yıllık iktidarı.

    peki buraya kadar okuduysan, bir şeyi fark etmen iyi olur: ikinci tura akşener’in kalma ihtimali yok! sıfır! ince/erdoğan finali kaçınılmaz güzel kardeşim. hatta ince her geçen gün oy oranını arttırırken, akşener yerinde saymakla gerilemek arasında bir yerlerde sıkışmış durumda.

    e şimdi diyeceksin ki bu kadar insan bunu göremiyor da bir sen mi uyanıksın? ben de sana diyorum ki, sen uyanıksın da akp aptal mı? “ince ikinci tura kalırsa erdoğan kazanır. o yüzden akşenere oy verin.” algısını kim oluşturuyor sanıyorsun? şimdi bi ışık yandı mı?

    iyi de her türlü ince ikinci tura kalacaksa, akp bu algıyı oluşturarak ne hedefliyor olabilir? basit bir örnekle açıklayayım:

    erdoğan, ilk turda %35 oy almış bir ince ile mi ikinci tura kalmak ister, yoksa %20 oy almış bir ince ile mi? peki hangi seçenekte ikinci turda daha çok oy çalabilir?

    özetle “ikinci turda ince kaçınılmazsa, ilk turda ezmeye bak.” mantığıyla yola çıkan akp, kurnazca bir planla beyinlerinize girdi ve size çok zekice verilmiş bir karar gibi gelen “erdoğan’ı yıkmak istiyorsan, akşener’e oy ver.” fikrini aşıladı. böylece ilk turda %20 farkla ince’yi psikolojik olarak ezecekti. daha önceki seçimlerde sonuçlar açıklanırken önce akp’nin en çok oy aldığı bölgelerden başlayıp muhalefeti psikolojik olarak çökerterek, daha sonra rahatlıkla sonuçları manipüle ettikleri gibi, bu sefer de aynı taktiği tek rakibi olan inceyi ilk turda küçük düşürmek için kullanacak.

    bak şimdi senden jetonun sesi geldi solcu kardeşim. artık durumu kavradın. “vay uyanık akp vaaay! bizimle nasıl da oynamış.” dediğini duyar gibiyim. e 16 yıl bu ülkeyi yöneten bir partiyi “cahil, arap seviciler” olarak görmeyi bırak artık. onlar senden benden daha kurnaz insanlar. unutma, rakibi küçümsemek en büyük hatalardan biridir. bir diğer büyük hata da “en doğrusunu ben bilirim” mantığıdır. ne kadar mantıklı ve zekice düşünülmüş olursa olsun ürettiğin her düşünceyi “peki ya yanılıyorsam?” diyerek sorgulamalısın.

    muhtaç olduğun kudret... muhtaç falan değilsin! önce bir durup düşün, sonra bam, bam, bam!
hesabın var mı? giriş yap