• ayrı bir avantajı, daha az hacim ve kütleye daha fazla enerji sığdırabilmesidir. günümüzde konuşulan türü lithium ceramic battery olan yeni, güvenli enerji depolama ünitesi.

    (bkz: götünden element uydurmak)
  • ~23.000 defa şarj edilebildiği, -20 / 60 °c de çalışabildiği, li-ıon pile göre iki kat fazla enerji sağladığı iddia edilen pil. eğer goodenough ve braga gerçekten başardı ise gelecek daha güvenli ve konforlu görünüyor.
  • lityum ion bataryaların yerine geçmesi beklenen, agresif bir şekilde yatırım yapılan teknoloji. bu teknolojiyle birlikte elektrikli uçaklara da bir adım daha yaklaşmış olacağız.
  • toyota'nın solid state pilli arabalarının yakında tanıtılacağı söylentisi hisse senetlerini etkilemeye başladı.
    toyota'nın sponsoru olduğu ünlü youtuber scotty kilmer'de bu pille alakalı bir video yapıp, araba alacaklar biraz daha bekleyin bunu almak isteyeceksiniz diye bu tarihin ne kadar yakın olduğunu anlamamızı sağladı.
  • toyota, murata firması ile, vw grubu da quantumscape ile çalışıyor ve çok yakında elektrikli araç teknolojisini baştan değiştirecek bir yenilikle karşı karşıyayız. vw grubu, yeni tip bataryaların 2024 yılına yetişeceğini belirtiyor.

    toyota, yeni bataryaları ile üretecekleri araçların 10 dakikalık şarj ile 500 km menzile sahip olacaklarını açıkladı.

    2021 ortalarında çıkacak araca dair ilk fikri lexus lf-30 veriyor, sonrasında toyota-subaru ortak üretimi olacak ekonomik araçlar ile ağaç genişleyecek. (bkz: toyobaru/#91136207)

    solid state bataryaların enerji yoğunluğu çok daha fazla, şu anki mevcut bataryaların tam iki katı menzil sunuyor ya da araçların hafiflemesi sağlanıyor.

    %80 şarj'a 15 dakika altında ulaşması hedefleniyor.

    daha uzun süre kullanılabiliyor, general motors'un 1 milyon mil dayanacak batarya üretim planı var örneğin. bu nedenle 150 bin mil'de çöpe atılan mevcut lityum-iyon bataryaların yaratacağı toksik çöp dağlarının önüne geçilecek.

    termal olarak çok daha stabil olan bu bataryalar, olası bir yangın ihtimalini çok daha düşürüyor.
  • dediklerini sağlarsa teslaya rahmet okutacak olaydır.
    aynı zamanda da fosil yakıtla çalışan motorlara da....

    bekleyelim görelim. ek olarak mobil elektronik cihazların da bataryalarına da ciddi bir güncelleme getirecektir.
  • japonların 2021'de seri üretimine geçtiğini duyurduğu yeni nesil batarya.
    konu ile ilgili oldukça güzel bir video da burada. özellikle 3:10'dan sonra solid state battery teknolojisini ve li-iondan farkını kabaca gösteriyor. neleri değiştirebileceğini gördükçe daha da hevesleniyorum.
  • toyota bu işte bir hayli ilerlemiş durumda.

    seri üretime geçebilirlerse, elektrikli araba konusunda büyük bir zıplama elde edebilirler.

    https://www.youtube.com/watch?v=cfthgr7t5-e
  • toyota'nin "yerli ucagimiz goklerde" masalina donmeye baslayan batarya.

    once 2021 dendi, 2021 geldi gecti ses seda yok..

    2022'de 2024'te kesin olarak yollarda dendi

    2023 ortasinda 2025 icin prototip hazir dendi

    simdi ben bu entryi girerken 2025 te hybrid model bir aracta denemek icin kullanilacak , sadece bu batarya ile uretilmis arac icin ise 2027 yilinda yollarda olacak deniyor...

    eyyyy toyota sen kimsin ya?!!!

    edit: detayli arastirdiktan sonra asil mevzu ortaya cikti. bu tip bataryalarin kullanim omru su an icin cok kisa...ayrica guc aktarim baglanti noktalari cok narin...toyota'nin bu isi ertelemesinin en buyuk nedenleri bunlar.
  • harvard malzeme bilimcileri, yeni bir tür ssb (lityum metal) geliştirdiklerini açıklamış. geliştirilen prototip, 6000 şarjdan sonra kapasitesinin %80'ini korumaya devam etmiş.
hesabın var mı? giriş yap