• (bkz: solid snake)
  • (bkz: flash disk)
  • (bkz: diskonchip), (bkz: mtd).
  • samsung'un $u sira pc'lerimizdeki klasik harddisklerin yerini almasi icin ciddi bicimde ugra$tigi teknoloji.
  • 20gbyte'a yakın modelleri bu sene sonunda 1000$ altında piyasaya sürülecek bir teknolojik yeniliktir ve uzun zamandır bunları beklemekte olanları (misal ben) çok heyecanlandırmakta ve ağız sulandırmaktadır. zira sıradan bir 3.5"'lik diskin 5%'i kadar enerji tüketmiyorlar bile. ve daha hızlılar, dosya parçalanmasından (fragmentasyon diyelim mi benjamin?) etkilenmiyorlar. zira tüm bellek ünitelerinin her noktasına erişim hızı aynı oluyor.

    velhasılı kelam; yalarım samsung'u.
  • ssd olarak da gecen teknolojidir.uzun zamandir en azindan son kullaniciya bir yenilik yansitamamis olan sabit disk teknolojisine yeni bir soluk getirecek olan hadisedir.

    ilk olarak karisik yedekleme olarak turkceye cevrilebilecek hem flash hem de bildigimiz sabit disk hafizasi kullanan modeller uzerine yogunlasilmaktadir. daha sonralari ise sadece yuksek kapasiteli flash'dan olusan ssdlere gecilecegi ongorulmektedir.

    avantajlari arasinda ozellikle dizustu bilgisayarlar icin cok yararli olan az enerji tuketimi, hizli isletim sistemi yuklenme evresi var.ayrica salt flash hafizasindan olusan modeller mekanik hicbir parcadan olusmayacagi icin darbelere karsi bilindik sabit disklerden cok daha dayanikli olacaklar.
  • samsung'un 32 gb kapasiteli olanını duyurduğu teknoloji.
  • a-data 128gb sata olanini cikarmi$. geli$im egrisine bakilirsa bir kac yil icinde hard disk teknolojisini cope atacak gibi duruyor. tek sorun flash memory'lerin yazma siniri sorununu nasil cozdukleri. muhtemelen hard disklerdeki gibi ilgili kisimlari bad sector olarak i$aretleyip yolun kalanini ba$ka bolgelerden alarak kullanma yoluna gidiyordur. kullanima bagli olmakla birlikte omurleri bu yuzden ayni yazma trafigine maruz kalmi$ bir hard diskten daha kisadir diye tahmin ediyorum. yine de avantajlari resmen agiz sulandiriyor:

    - du$uk guc tuketimi
    - sifir ses
    - mukemmel access time degerleri
    - nerdeyse kredi karti ebatlarinda

    http://www.theinquirer.net/…ault.aspx?article=36841
  • 32 gb'lik surumleri canim turkiyemde 1500 ytl'den satilmaya ba$lanmi$ da haberimiz yokmu$. performansi yakla$ik olarak 7200 rpm'lik 8 mb cache bellekli raid 0 harddisk seviyesinde imi$ (bkz: http://getir.net/9xc)
hesabın var mı? giriş yap