• kaliforniya'da santa barbara'nin 40 mil kuzeyinde bir danimarka (!) kasabasidir. turist ve para icin yapmayacak seyi olmayan amerikan ruyasinin son noktasidir oyle yel degirmenleriyle dolu tamamen danimarka kokan bu sirin kent.
    cok guzel kurabiye - biskuvi falan bulunur o bakimdan kraldir, ayrica kaliforniya'da tuborg gold buldugum tek noktadir; hastalarina duyrulur.
  • los angeles'tan kuzeye sahil yolunu izleyerek giderken santa barbara'yi gecince sagda kalan kasabacik.
    hollywood diyarlarina yakinligindan midir bilinmez populer medyada yer yer rastlamamiz mumkundur. mesela sideways filminde iki kafadar buraya gidiyorlardi, ayrica the simpsons'un son bolumunde gorduk ki milhouse'un* super cool amca/dayi'si da solvang'de ikamet etmektedir ve solvang air ucaklari da sahanedir.
  • metrekareye en az iki asyali turisting dustugu, california'daki fantastik bir diyar. gidin, gorun.

    (bkz: http://imgur.com/a/oopdc)
  • work and travel gezimiz kapsamında tamamen sans eseri buldugumuz minyatur danimarka.

    gittigimizde koca koca tur otobüsleri ve çekik gözlü abiler ablalar vardı.
  • turizm harikası. millete danimarka kurabiyelerini kutusu 16 dolara satıyorlar ve millet haftasonu için burasını küçük otellerinde kalmaya ve meşhur kahvaltısını etmeye geliyor. evlerin çatıları ise kuzey avrupa ülkeleri gibi sivri ama buraya kar yağmıyordur sanırım. .

    sahil tarafından gelecekseniz oraya göre içte kaldığı için yaz günleri fazla sıcak oluyor.

    son olarak her taraf hediyelik eşya ya da kurabiye dükkanı.
  • california’nin overrated ipa biralarindan biktiysaniz ziyaret etmenizi tavsiye ettigim kucuk kasaba.

    sehir danimarka mimarisine sahip olmasina ragmen herhangi bir kuzey avrupali gormek zor. buna ragmen gecmisteki avrupali koloniler guzel bira receteleri birkakmis o kesin..

    en azindan tuborg malt’a ozlem duyuldugunda gidilip kalamar esliginde vakit gercirmekte dayda var.
  • los angeles ile san francisco arası gideceğimiz yolda, 2 gün california şarapçılarını da gezelim niyetiyle çıktığımız araştırmalarda bulduğumuz keyifli mi keyifli efsane güzel bir kasabadır. özellikle şarap rotasındaki alternatifleri santa barbara, santa maria, monterrey gibi şehirlere göre konaklaması vs çok daha ucuz ve şehir turistik olarak da baya güzel. bütün amerika gezimizde en keyif aldığımız yerlerden biri oldu. şaraba ilginiz varsa alternatiflerine nazaran çok daha uygun ve keyifli bir gün geçirmenizi sağlayabilecek bir yer. favori mekanımız ise kesinlikle solvang brewing company oldu, hem öğlen hem akşam burada yedik, sosisleri, soğan halkaları, kabak ve enginar kızartması gerçekten süperdi, insan gerçekten hayret ediyor. *

    eğer uğrayacak olursanız, parkın hemen karşısında yer alan hediyelikçidekilere de mutlaka selam verin derim. zaten hemen yanındaki kafe girişindeki türk kahvesi posteri gözünüze mutlaka çarpar. amerika'daki minnacık diyebileceğimiz bir danimarka kasabasında da türk'e denk geldik ya, bazen yayılmadığımız yer kaldı mı diye merak ediyorum. *
hesabın var mı? giriş yap