• çevremden aldığım bilgilere göre de tüm evleri, mekanları hükmü altına alan istiladır. sorunun kaynağını anlamaya çalıştım ama bulamadım. en son, evimin hijyenliği ile mi alakalı dediysem de, alakası yok. mecburen bir savaş açtım. her gece yatmadan önce elimle ünlü sinek kapma hareketini yapıp, hepsini tek tek balkondan dışarı atmak koşuluyla, geceleri ancak uyuyabiliyorum. tabii sabah uyandığımda, yine etrafta vızvız geziyorlar, bir yerlerden giriyorlar. oldukça sinir bozucu.

    son gelen edit: şu anki öğrendiklerime göre bahsedilen sinek istilası, sulaklık alanların kurutulması ve kurbağa nüfusunun azalması ile doğru orantılıdır. aynı zamanda sinekler evrimsel olarak kendileri için yeni hayatta kalma metotları geliştirmekte ve dolayısıyla üreme için uygun ortamlar yaratmaktalar. havaların soğumaya başlaması ile birlikte, sıcak alanları yeniden üremek için kullanmaları da tüm bunlara dahil. mutfağa koyduğunuz çöp kovası bile 1 saat içerisinde küçük sinek haşaratları ile doluşabiliyor. bu da sineklerdeki koku hassasiyetinin ve refleksiv davranışlarının evrim geçirmesi ile alakalı olabilir.
  • ankara da başgösterdi hepsi delirmiş gibi...
  • buralarda amanlısı hissedilen istila.
  • an itibariyle çalıştığım ofisde, çalışan başına 2 kara sineğin düşmesidir.
  • sevgili günlük .... cümlesi ile başlaması gereken entrylerdendir kendileri
  • istanbulun pek çok yerinde gerçekleşen tuhaf olay. evde her gün en az 4-5 sinek öldürüyorum. dış ortamdaki çok değişken, rüzgarlı, yağmurlu, belli saatlerden sonra birdenbire düşen sıcaklığa rağmen bu sinek istilası gerçekten tuhaf ve anormal bir durum.

    daha önceki yıllarda böyle bir şeye denk geldiğimi hatırlamıyorum hele ki 5 seneyi aşkın oturduğumuz evde daha önce hiç başımıza gelmedi, hatta tek tük kara sinek gördüğümü bile hatırlamıyorum.

    aklıma ilk gelen şey olur olmaz yerlerde gerçekleştirilen kurban kesimleri sonrasında artıkların doğru saklanmamış olması. ikinci ihtimal pis su artıklarının sızıntılar yapması. yani hep insan hatası kaynaklı sorunlar olabileceği aklıma geliyor. hava şartları olmasına pek bağlamıyorum zira mevsim şartlarının üzerinde süren sıcaklık koşullarını son yıllarda pek çok kez yaşadık ancak böyle bir şey daha önce hiç olmadı.
  • bursa'dan bildiriyorum.
    doğru bir tespittir. son 1-2 haftadır her yerdeler.
    ofiste ve evde sinek avlıyoruz.
  • sultangazi'den bildiriyorum kesinlikle doğru tespit.

    kara sinek dediğimiz halk arasında pok sineği olarakta bilinen sinek istilası. camı açamıyorum bu allahsızlar yüzünden.
  • maltepe'de de var olan tespit.
    evet, yazın bu kadar sinek olmamıştı lan. nereden çıktı bu sinekler?
  • ağzımıza, burnumuza ve kulağımızın arkasına bile saldırmaktan çekinmeyen ırz ve namus düşmanı kara sinek istilasıdır.

    ölümüne dalıyor hipnolar.
hesabın var mı? giriş yap