• ev içinde kablosuz bir ağ kurarak ses sinyallerini farklı odalara taşıyan dijital bir müzik sistemidir. türkiye'de yeni satışa sunuldu. avucunuzun içine alabileceğiniz lcd ekranlı kontrolcü sayesinde kontrolü de çok zevkli. set iki ana parçadan oluşuyor. lcd ekranlı kablosuz kontrolcü "sonos controller" dışında müzik dosyalarını depolayan ve yayan "sonos zone player" bulunuyor. zone player, evdeki her odada, güçlü ve kompakt 50 watt anfi yoluyla muhteşem ses sunuyor. zoneplayer'ın özelliği birden çok kaynağa erişebilmesi. bunlar arasında pc, maci nas (network attached storage) ve internet radyoları bulunuyor. kabul edilen ses formatlarıysa mp3, wma, aac (mpeg4), flac, aiff, ogg vorbis ve wav. sonos'un bu-130 adlı paketi ülkemizde 2222$'lık fiyatıyla piyasaya çıkmış.
  • nihayet stereo receiver ve 2 kule hoparlor almamla benim de sahip oldugum muhtesem alet (zp90). sahip olmadigim gecen zamana yanarim da yanarim. ozellikle flac arsiviniz varsa kesinlikle edinilesi. ucretsiz controller ini da bilgisayariniza, iphone unuza ya da ipad inize indirmeyi unutmayin, kocaman lcd ekranli kumandasina bir dolu para bayilmaya degmez bence. kalin saglicakla...
  • kablosuz hi-fi sistemleri ürecisi.

    http://www.sonos.com/
  • türkiyede bunu nasıl bulacağım diye çatlıyorum resmen. play 3 adlı modelleri tam aradığım şey ama maalesef türkiyede hiç bir yer satmıyor sonos'u.
  • play:3 olsun play:5 olsun iki model de bombastik urunlerdir ama fiyati ile el yakar.
  • play modelleri kablosuz baglanti icin bridge gereksinimi duyar. bridge yoksa play'i direk router'a kablo ile baglamak gerekir. bridge denen cihaz da yaklasik 50 euro.

    ancak su aralar sonos bir guzellik yapmakta ve play urunu aldiginizda bridge'i hediye etmekte, yani kablosuz kullanim icin ekstra masraf yok.

    cihaza gelince, kurulum 5 dakika surmuyor ve tek problem "acaba bunu nereye yerlestirsek" diye dusunmek oluyor. cok kisa sure icinde tum muziginiz, tunein ile binlerce radyo kanali, 8tracks ile binlerce playlist kablosuz olarak emrinize amade.

    aylarca dusunup bekledigime yanacaktim ki bridge'i bedavaya getirmem biraz teselli oldu. alin, aldirin.
  • en alinasi modelleri 3.5mm line-in yoksunu maalesef.

    sorunca da 'bu muzik sistemi ama yea, sonos app..' bilmem ne. e peki de play 5'te var bu.

    hoparlör degil yani, sonos muzik sistemi.

    kahrolasi sesi de mukemmel yoksa bana ne de.
  • sonos ile uyanmak var, hatta alarmı onunla kurmak var.
    neyse fanteziye girmeyeyim. ses konusunda, bunun hep yerini ayarlarken dikkat etmek gerekir diye düşünüyordum ama kendisi yeterince mükemmel olduğu için yatak altından bile gayet güzel performans alıyorsun.

    ev içinde şöyle bir hissiyatı var
  • bridge ihtiyaci ortadan kalkmis
hesabın var mı? giriş yap