• bazı felsefelere göre ölümden sonrası için insanoğlunun durumu.

    ecnebice eternal nothingness.
  • ölümden sonra olmayan hayat.
  • hatırlayamadığım bir yazar ya da şairin doğmadan önce ne hissediyorsak, öldükten sonra da aynısının hissedileceği ile ilgili bir sözü vardı. konuyla ilgilidir.
  • hiçlik, kendisi olmayan hiçbir şeyi kapsamadığı için kolektiftir. iki insan aynı anda benzer duyguları yaşasa da algıları kendinden menkuldur. ölüm ise bir bakterininkinden insanınkine tıpatıp aynıdır. adeta panteist bir tanrı anlayışının hiçlik namına tersyüz edilmiş hâli gibi.
  • (bkz: eternal oblivion)

    kaçınılmaz son. doğmadan önce ne idiysen öldükten sonra da ona döneceksin.

    ''bilinci inceleyen modern bilimsel teorilere göre kişinin bireysel deneyimlerinin, benliğinin, kendinin ve çevresindeki doğanın varlığının farkında olmasının temel sebebi beyindir. yani bilinç, beynin çalışmasına bağlıdır. böylece beyin ölümü gerçekleştiğinde, beynin bütün foksiyonlarıyla birlikte bilinç de daimi surette sona erer.''

    --- spoiler ---

    according to contemporary scientific theories of consciousness, the brain is the basis of subjective experience, agency, self-awareness, and awareness of the surrounding natural world. when brain death occurs, all brain function permanently ceases and consciousness is dependent upon the functioning of the brain. scientific research has discovered that some areas of the brain, like the reticular activating system or the thalamus, appear to be necessary for consciousness, because damage to these structures or their lack of function causes a loss of consciousness.

    --- spoiler ---

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/eternal_oblivion
hesabın var mı? giriş yap