• imkansızdır.

    sonunda herkes deist olabilir belki, ancak herkesin ateist olması anlamsız. ateizm ciddi bir üst bilinç gerektiriyor.

    insan, evrimi sürecinde arbalet, mızrak falan yapabilmek; tuzak kurabilmek, ilaç, yemek yapabilmek gibi işlerin üstesinden gelmek durumundaydı. zihnini bu tür şeylerle meşgul etmeliydi.

    aksi halde elenirdi.

    bu yüzden din gerekli işte. çünkü eğer " var olmamın amacı ne " sorusunu cevaplayamazsan, o soru cevapsız kalırsa zihnini de bu tür olaylara harcayamazsın. üretim, yenilik, gelişim vs olmaz.

    neden dünyada liberal değerli ülkelerde inovasyon gelişiyor da diğerlerinde gelişmiyor? çünkü insanın kafası rahat olmalı. kafası rahat olmalı ki bir şeyler üretsin.

    " varlığımın anlamı ve amacı ne " sorusu bir an önce bu sebeple cevaplanmalı.

    bu yüzden insanlık anlamasının karmaşık olduğu her şeyi bir yalanla geçiştirmeye yatkın şekilde evrildi.

    nasıl ki küçük bir çocuğa karmaşık bir şeyi anlatmak yerine ona yalan söyleyip geçiştiriyorsanız, kendi kendimize de yalan söylemeye programlandık. basit yalanlara kendimizi inandırmaya programlandık.

    din, genlerimizde var. anlaşılması son derece karmaşık şeyleri mistik ve basit bir şekilde anlamlandırmak genlerimizde var.

    dolayısıyla kitlesel olarak insanlık asla ateist olmayacak.

    yeterince ilerleyebilirsek kitlesel bir deizm ortaya çıkar ancak. daha fazlası olmaz.
  • "gün gelecek tüm dünya dinsiz olacak..."*

    ateistlerin arttığına tabi ki inanmıyorum ama böyle olsa bile hatta tüm dünya ateist olsa bile bu benim gibi allah'a inananlara musa'nın şu sözünü hatırlatır ancak:

    musa şöyle demişti: “siz ve yeryüzünde bulunanların tümü inkar etseniz, hiç şüphesiz allah mutlak zengindir; övülmeye layıktır.” ibrahim suresi, 8

    dünyada ateist/deist sayısı arttı diyelim, bu, eskiye oranla daha fazla insanın aklını çalıştırmadığını, kibir batağına saplandığını, dünya hayatına kandığını gösteriyor.

    amaçsız yere var olduğunu düşünen ateistler, elbette yaşasın, çoğalıyoruz diye sevinip kendilerince bir amaç çevresinde toplanmaya çalışacaklar.

    "oleey, yaşasıın, daha fazlayız, haydi, hep birlikte yokluğa karışalım..."

    çok yakında yokluğa gidecek olan ateistlerin bu şekilde ümitlenmesini görmek bizim gibilerde acıma duygusu bile uyandırmıyor.
  • semavi dinler 6000 yıldır var, insanlığın bilinen tarihi ise 395 bin yıl.daha ötesi de vardır da bilim henüz kanıt bulamadı.
    takriben 390 bin yıldır pagan yaşayan insanlık biraz da böyle idare edecektir.
    lâkin, bilim dini önünde sonunda yenecek.
    tanım: mümkün ama bizim asla şahit olamayacağımız gerçek.
    edit:imlâ
  • kısmen doğru önerme. herkes ateist olacak mı bilmem ama herkes dinsiz olacaktır er geç. önemli olan da budur.

    herkes derken o sırada insan toplumunu oluşturan tek tek her bir birey olarak mutlaklaştırılmamalı bu. herhangi bir
    dine inananların eser miktarda olacağını kast ediyorum.
    bu nasıl olacak dersez bir dinler atlasına bakmanız yeter. atlasa bakınca görürsünüz ki her din belli sebeplerle belli yerlerde yaygındır. bir dine inanmak da sadece doğduğunuz yerdeki yaygın inanca belli sosyolojik ve psikolojik sebeplerle aidiyet hissetmekten ibarettir. kimsenin bir dini seçmediğini anladığınızda gerisi kolayca gelir.
  • allahsız ve gominik ekşicilerin rüyası.
hesabın var mı? giriş yap