• bu entry'i uzun zamandır yazacağım yazacağım diyorum, bir türlü yazamadım. sonunda yazıyorum işte.

    muzik çalar modeli olarak nwz b135'i 6 yıldır kullanmaktayım... kendisini aldığımda ne bir efsaneydi ne de moda ikonu. yalnız benim için ne yollara katlanmış, nice duyguların yaşanmasına vesile olmuş, nice otobüs yolculuklarımda can arkadaşım olmuştur...

    3 dakika şarj ile 90 dakika müzik lafını duyarak aldığım günden bu yana, bir müzik çaların pilinin ömrü hiç mi değişmez... değişmedi. abartmıyorum, kendisine şimdiye kadar en az 15 kulaklık gitmiştir fakat kendisi sağlamlığından zerre ödün vermedi.

    sadece bir defa sistemi çöktü ve sony yetkili bayiisinde çok ufak bir miktara sistemi yeniden yüklediler. çatır çatır çalışmaya devam ediyor. öyle teknolojik aletleri çabuk bozan biri olmamama ek olarak bir gün kargo pantolonumda kalarak çamaşır makinesinde cayır cayır yıkanmış, fark edildiğinde derin üzüntülere gark etmiş, güneşte umutsuzca beklettikten sonra play tuşuna uzun bir basıştan sonra hayata gözlerini açmasıyla beni ziyadesiyle sevindirmiş bir arkadaşım benim bu...

    aldığımdaki yine siyah haline yakışır tuş takımındaki renkleri, fiyakası sökülmüş olsa da ben daha çok yolumuzun olduğuna inanıyorum...

    ekleme: bir defasında alıp başımı gittiğim bir uzun yol molasında üzerine çorba dahi dökülmüştü. güzelce temizledikten sonra tık demeden çalışmaya devam etmişti. öyle de cefakar.
  • ne kadar dişli rakiplere sahip olursa olsun, piyasadaki son ürünü yok oluncaya kadar adından saygıyla bahsedilecek teknoloji markasıdır.
  • kaliteden taviz vermeyen, tarz sahibi bir firma. 6 yıldır kullandığım mdr serisi kulaklığın rengi bile soyulmadı. ilk günkü gibi çalışıyor maşallah. iyi ses vermesine rağmen bir kenarda öylece duruyor. yakın tarihte daha naturel bir sound verdiği için kendisini samson ile aldattım. sony ericsson w810 telefonuyla beraber gelen kulaklıkta da şahit olduğum üzere ses denince akla ilk gelen markadır sony.
  • asla batmayacak japon şirketi.

    bilgi içerikli entry olduğu için bundan sonrasını okumayabilirsiniz...

    masaru ibuka, ikinci dünya savaşından mağlubiyetle ayrılan, yıkılmış, dağılmış japonya imparatorluğu ordusunda görev yaban bir subaydı. savaş bittikten sonra tokyo'da radyo tamirciliği işini yapa bir dükkana sahipti. bu sıralarda akio morita kendisine katıldı ve birlikte sony'in temellerinin atıldığı öncü şirketi kurdular. bu şirket aynı zamanda japonya'da ilk japon tape cihazını yapan şirketti.

    1950'li yıllara geldiğimizde bu japon abimiz hızla gelişen teknolojiyi gözlemlemek ve kendi şirketine uyarlamak adına abd'ye seyahat eder. amerika'daki gezisi esnasında radyoların büyüklüğü gözlerine çarpar. büyüklüğün sebebi de transistördür. inceleme esnasında bunu cebe sığabilecek veya ele gelebilecek küçüklükte yapılabileceğini söylediğinde amerikalı arkadaşlar bu japon abimizle dalga geçerler... ibuka hırs ve azimle ülkesine döner.

    ordu ile ilişkisi sebebiyle devlet ile de ilişkileri var olan ibuka, araya yetkili abileri koyar. kendisinin değil, japonya'nın gururunun kurtarılması gerektiğini söyleyen devlet büyükleri ibuka'ya maddi yardım yaparlar. ibuka bu yardımı akıllıca kullanır ve düşlediği cihazı gerçekleştirir. ilerleyen dönemlerde sony çok kez devlet yardımı alır. devlet ihalelerine tek başına girer, kazanır. kazandığı parayı ar-ge'ye harcar. ar-ge'nin getirdiği ürünleri piyasaya sürer. satttığını satar, kar eder. satamadıklarından oluşan zararları da japon hükümetinin yardımları ve ihaleleri sayesinde sübvanse eder.

    sony yoğun ar-ge faaliyetleri, bu faaliyetlere bağı idari giderler ile dönemin en büyük 2 rakibinin (apple ve samsung) darbeleriyle zarar açıklamasının ardından 2011'de tarihin en büyük depremlerinden birine ve yine tarihin en büyük tsunami felaketlerinden birine kurban gitmiştir. (bkz: 11 mart 2011 japonya depremi) tedarikçileri, lojistik sistemi, personelleri ciddi zarara uğrayan sony elindeki 4k teknolojisini beklenenden önce piyasaya sunmak zorunda kalmış ve yine devlet ihalelerine göz kırpmıştır.

    kısacası sony'in batması = japonya'nın batması demektir.

    sony'siz, toyota'sız, honda'sız bir japonya düşünülemez.
  • denildiği üzere asla batmayacak firmadır. ben şimdi misal 7-8 sene önce felan ibm son kullanıcı piyasasından çıkınca fasülye kadar beynimle aha battı demiştim. oysa adamlar rekabetini, ızdırabını sikiim diyerekten bir sektördeki faaliyetlerine son vermişlerdi sadece. adamlar sana bana pc satmıyor ama ama işte cern, nasa ve zibilyon tane uffak müşteriden ekmeklerini yiyorlar.

    çok vahşi bir rekabetin olduğu ve son yılların en tatlı parasının döndüğü sektörlerden biri olan mobil cihazlarda tutunmaya çalışıyorlar. umuyorum akıllı telefon sektöründen çıkmak zorunda kalmazlar. android dünyasının en güzel cihazlarından bazılarına imza atmaya başladılar çünkü son 1 senedir. ama dediğim gibi sony telefon üretmeyi de bıraksa atıyorum televizyon sektöründen de çekilse bu batacağı anlamına gelmez bir sebepten mali açıdan bir uçuruma sürüklenmediği sürece. müzikten yürür, filmden yürür, konsol-oyundan yürür illa ki küçülse de daralsa da yoluna devam eder.
  • batmasını istemediğim kalitenin simgesi firma.
    zarar haberleri üzüyor.
    sony mhc rx 110 av marka muizk setini yıllarca kullandım. tertemiz ses aldım. vcd playera bağlayıp evde sinema ortamı yarattım dolby prologic sistemi sayesinde onlarca kez...
    şu an bir seneden fazladır xperia sp telefonunu kullanıyorum ve gayet memnunum. hatta zamanında gücümüzün yetmediği televizyonlarını almak için yanıp tutuştuk hep.ben bi sharp bilirim bir sony..batmasın. toparlasın ya da.. ne bilim..

    10 milyar dolar diyolla
  • bu markanın teknik servisi hakkında çoğu kişinin fikri yoktur çünkü ürünleri kolay kolay bozulmaz. siz kırmayınca çalışmaya devam ediyor, genellikle.
  • kore malı, pazarlama harikası samsung ve lg piyasaya girmeden önce philips ile beraber televizyon piyasasının kralıydı.

    ürünleri her zaman pahalıydı, hala pahalı ancak verdiğiniz paraya değiyor.

    şu an philips rekabet edebilmek için aynı kalitede fiyatlarını indirdi, bu pazarlama hilelerine kanmayanlar hala değerini biliyorlar.
  • kalitesi iyidir ama eskisi gibi değildir.
  • yaklaşık 23 senelik tüplü tv'si hala çalışmaktadır. bozulursa tamir ettirmem ama eskiciye verirken üzülürüm.
    doğubanktan alınmıştı garantisi ise turist garantisi yazan bir belgeydi , gerçi bizim için garantisi dükkanın sahibi hasan abiydi , satıcıya garanti sorunca öyle söylemişti.
hesabın var mı? giriş yap