• dedikodulara göre 18 ekim'de duyurulacak gh5 killer full frame diye tanımlanan makina. yani bu da demek oluyor ki 10bit renk desteği sonunda gelecek. bu aralar a7s2 almayı planlayan beni biraz daha bekletecek anlaşılan. otomatik netleme olayı a6500'e yaklaşırsa eğer filmmakerların bir numaralı tercihi olur. canon da hala 2018 yılının sonuna doğru full frame mirrorless çıkartıcam desin dursun bakalım. atı alan üsküdarı geçti.
  • resmi olarak piyasaya sürülen canavar.
  • full hd 240fps, 4k 120fps 10 bit video çekim olanağı sunan, 95 dakika çekik süresiyle büyüleyen ama sadece hayallerimizde kalacak olan teknoloji harikasıdır. 40 - 409.000 iso aralığı ise denenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. 3.500 dolardan kapıyı açıyor, biz ise sadece body'i 35 - 40bin arası anca alırız. bir de 35mm 1.4 zeiss lens eklersen daire parası olur çıkar.

    t: sony'nin piyasaya sürdüğü yeni fotoğraf makinesi.

    edit: ilk inceleme için canlı yayın linkini de bırakayım canlı
  • sony a7s3 şuan dslr piyasasını değiştirecek olan makine, 10 bit 4.2.2. 4k 60 kare görüntü çekebiliyor ve bu işi yaparken ısınmadan yapıyor. peki bu neden önemli, bütün dünyada standart yayın renk çıktısı rec 709 ama çok kısa bir sürede bütün dünya rec 2020 standartına geçecek. bu durumda hdr görüntüleri rahatça televizyonlardan izleyebileceğiz. ayrıca bbc, trt ve netflix gibi kurumların istediği en alt görüntü standartına çok rahat uyuyor. çok büyük kamera ekipleri olmadan, küçük ekiplerle hatta tek başınıza bu mecraların kabul ettiği standartlarda içerik üretebilirsiniz.

    canon r5 faciasından sonra a7s3 ilaç gibi geldi. hem spor çekimlerinde hem doğa çekimlerinde özellikle belgeselcilerin işini çok kolaylaştıracak. bu arada sony dünyanın en büyük sensör üreticilerinden bir tanesi ve çok uzun zamandır broadcast ve sinema kamerası üretiyor. hatta ilk dijital sinema kamerasını üreten firma kendisi. bu alandaki devasa tecrübesini bu minicik makineye yüklemiş görünüyor.

    ayrıca makine kağıt üzerinde 16 bit 4k tam kare raw kaydediyor. bu muaazam bir rakam. eğer doğruysa red, arri, sony cinealta kameralar kadar renk derinliğine sahip demektir. fakat bu kameralar ile kapışabilmesi için önce cilt tonlarını, siyahları ve lacivertleri iyi bir ekranda görmek gerek.

    a7 s3 şuan canon gibi kağıt üzerinde çok iyi özelliklere sahip olup sahada patlayacak gibi durmuyor. canon kağıt üzerinde canavar gibi özelliklere sahip olup sahada çok fena patlamıştı.

    ayrıca panasonic s1h gibi kısıtlı bir lens yelpazesine sahip olmadığı için şu an s1h'a da fark atmış oluyor. sony fotoğraf piyasasına biraz geç girdi ve şansını ilk başta aynalı makinelerde denedi fakat radikal bir kararla bütün makinelerini aynasıza çevirdi ve lenslerinin tamamını onlara yönelik üretti. lens piyasasındaki kendi açığını çok hızlı bir şekilde kapattı. ayrıca zeiss ve sigma gibi üçüncü taraf lens üreticilerinin sony için ürettiği çok kaliteli lensler var. slr magic gibi cine ayarında bütçe dostu lensleri saymıyorum bile. kısaca çok geniş ve bol alternatifli bir lens yelpazesi ile bu makineyi kullanabiliriz.

    son olarak sony rx9 ve fs7 gibi kameralar ile çok rahat bir şekilde kullanılabilmesi, sony setuplara sahip prodüksiyon şirketlerini çok rahatlacak gibi görünüyor. film ve prodüksiyon piyasasının ihtiyaçlarını çok iyi gözlemleyen sony bu yeni amiral gemisi ile satış rekorları kıracak gibi görünüyor.
  • 2020'de gelen nadir güzel haberlerden biri bu aletin piyasaya çıkmış olmasıdır. s2'nin 2015 yılında çıktığını düşünürsek bu aletinde 2025'e kadar piyasayı domine edeceğine hiç şüphe yok.
  • ısınma sorunu yaşamamak adına 12mp'lik bir sensörle gelen makine. bu da demektir ki "beni fotoğrafla yorma hocam benim olayım video". ancak komik olan şey şu ki kendisinden yaklaşık 1000 dolar daha ucuz olan canon eos r6, 20mp sensöre, daha başarılı ibis'e ve burası çok önemli daha iyi video görüntü kalitesine sahip. (sony'nin berbat menü sisteminde de pek bir değişiklik yok).

    https://www.youtube.com/…veq&feature=youtu.be&t=510

    r6'in 30,40 dakikalık video ısınma kısıtlamaları ise bence düğün videocusu dışında hiç kimseyi üzecek durumda değil. fotoğraf konusunun bahsini bile açmaya gerek yok zaten. bu şartlar altında, canon eos r6 dururken düğün çekimi yapan kişi dışında (ki aslında burada da işini iyi yapmak isteyen, gider daha ucuz ve daha iyi video görüntü kalitesine sahip r6'ten iki tane alır) kim buna o 3.500 doları verir merak ediyorum.
  • sadece ısınma sorunu için değil, iso hassasiyetini artırmak için de 12mp sensörle gelen kamera. sensördeki piksel boyutu ne kadar büyükse o kadar iyi ışık alıyor.

    10 bit dahili kayıt yapabiliyormuş. diğer tüm mirrorless sony kameralar 8 bit. (dahili proses kayıt edemiyor sanırım.) 4k 120p kayıt da alabiliyormuş. artık slow motion için 1080p çekme derdi de kalmadı demektir.

    dinamik aralık film kameraları kadar yüksek olmasa da profesyonel çekim yapmak mümkündür. benzer özelliklerde pratik sinema kamerası arayışı içinde olanlar sony fx3'ü inceleyebilir.
  • temmuz'da açıklanmasına rağmen bir süredir gümrükte bekletilen bu kamera hafta başında satılmaya başladı. ilk aşamada türkiye'ye sadece 11 tane gelen kamerayı test etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
  • iso performansı 12 mega piksel bir sensörden beklendiği gibi belirgin şekilde daha üstün olmalı, ne kadar üstün olduğuna siz karar verin. https://www.youtube.com/…bjayi&ab_channel=hydertech açıkçası ben bu kadar amplifiye iso çözümlerini tercih etmiyorum. kontrastlar ciddi şekilde kayboluyor.renklerde shift sorunları olabiliyor. açıkçası ısınmaması pozitif, belirli bir çalışma alanında sorunsuzçalışıyor. ama ısınmamak için kaliteden ödün verince çok da bir anlamı kalmamış. bir aracın fren yapma sorununu çözmek için frenleri kaldırmaya benziyor. 36.5k fiyata satılan,sadece video'ya odaklanan, 10 bit, 16 bit bir kamera yapmanın amacı üstün bir keskinlik, kaliteli bir renk dengesi üretebilmek diye düşünüyorum, fakat şu ana kadar gördüğüm video örneklerinde bir karşılığını göremiyorum. fotoğraf makineleri hala video keskinliğinde bile daha ilerideler. ısınma sürelerini geliştiren ama kaliteden ödün vermeyen bir makina bile olsaydı bu fiyat farkına değebilirdi. 10dk olan süreyi sen 15dk yap ama kaliteden mahrum etme. asıl konu 10-16 bit'e geçmeden sony'nin base datayı oluşturan, colour science konusunu çözmüş olması iyi olurdu. en azından turuncu ve sarı insan suratlarından kurtulabilsek iyi olurdu. veri genişliği kaliteyi elde etmek için bir araç, amaç değil. ortada kalite yoksa sen onu ne genişlikte kaydedersen kaydet. keskinlik konusunda ısınma limiti olsa da aynı kalitede çözümler sunabilmeli. bu boyutta bir sensör ile hala bir update ile yapılabilir mi? umarım. fakat renk konusu hala kapsamlı bir update ile düzeltilebilir. hatta bu bütün sony kameraları kapsamalı. ibis konusunda da sadece video odaklı, overpriced bir makinenin en iyi sonucu vermesini bekliyorsunuz ama vermiyor. bu da ciddi hayal kırıklığı. sony bu kamerayı 1 sene önce daha hesaplı bir fiyatla çıkarsaydı süper iş yapardı, köprünün altından çok sular aktı... bu haliyle 2020'de ancak overpriced bir workhorse olur.
  • yeni taşıdıkları deneyim merkezindeki vlog stüdyosunu ben kullandım sanırım çokta kullanan yok henüz emin değilim kalabalık yoktu.
    sony a7s3 için vlog stüdyosunda şöyle bir inceleme çektim, merak edenlere izlemek isteyenlere duyurulur.
    aynılarını a7s iii başlığına da yazdim ama umarım topuğuma sıkmazlar
    ömer faruk film, a7s3 incelemesi
hesabın var mı? giriş yap