• x serisinin en düşük özelliklisi olsada, dizayn olarak en güzeli diyollar. z serisine benzemiyormuş, c5 gibi yanda çerçevesi yok
  • https://picload.org/view/wcpwaac/xperiaxa.jpg.html

    televizyon kumandası gibi tasarımı olan telefon tamam yanlardaki çerçeveleri yok etmişsin de alt ve üst çerçeve ne sony ?

    edit : donanım itibariyle sony xperia z5 compact ile fazla farkı yoktur. bunun sadece ekranı 1080p(edit) ve ekranı daha büyük. ancak işlemci mediatek. şahsen ikisi arasında kalsam z5 compact alırım.

    türkiye için bin liradan fazla piyasaya girerse tutmaz.

    edit : ekran 720p'ymiş yani z5 compact ile aynı.
  • model isimleri fiat temprayı hatırlatıyor, s, sx, sx a, sx ak.....
  • cahildim, tasarıma ve rengine kandım diyorum ve almamanızı tavsiye ediyorum.
  • valla bu cihaza bok atmak istemiyorum çünkü çok müthiş bir ekranı var cidden gidin bir teknoloji mağazasında deneyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

    ah be sony tamam ucuz ve performanslı olsun diye helio p10 işlemciyi kullandın ancak 2300 mah pille mediatek işlemci performanslı olmuyor işte bunu anlamak firma olarak çokmu zor ben anlamadım ki?

    keşke snapdragon 410 gibi alternatifler kullanılsaydı, hem o batarya yeterdi hemde performans konusundada geri kalan bir durumu olmazdı.

    fiyatı 1400 çok pahalı ama 2-3 ay sonra 1000 lira civarına düşer o kaliteli ekranı için bence alınır kamerasıda iyimiş zaten.
  • sony'i genelde ağır ve tek elde kullanması zor bir parça odunu andıran şekilde (bkz: omni balance) telefon üreten bir firma olarak biliriz. şahsen benim kendi cihazım xperia z2 ve kısa süreli de olsa kullanma imkanı bulduğum xperia c5 ultra ve xperia m5 modellerinden yola çıkarak bu yorumu yapabiliyorum. ha m5 yine nispeten diğer ikisine göre daha hafif ve kullanışlı, ama o da yeni x serisinin pek yanına yaklaşamıyor bence.

    dün ilk kez xperia xa'yı test etme imkanı buldum. fazla kurcalayamadım, bu yüzden performans, arayüz ve benzeri konulara değinemeyeceğim fakat telefonun elde tutuş hissiyatı ve hafifliği beni benden aldı. bu kez olmuş dedim içimden. aynı şekilde ön kamerası da çok hoşuma gitti, ya da ben bir z2 kullanıcısı olduğum için bana çok güzel geldi bilmiyorum.
  • 5 inchlik ekranıyla uzunlamasına bir telefon olan ve yatay genişliği az olduğu için küçük telefondan geçenlerin beğenebileceği, 2.5 ghz işlemcisinden dolayı etrcih ettiğim, şarzı sanırım biraz da bu yüzden o kadar da iyi gitmeyen, kamerası da samsung s4 mini ye göre kötü olan fakat tasarımı güzel ve şık telefon. sar değeri ile ilgilenenler için: avrupa için kafa ve vücut sar değeri 0.47'dir.

    edit: imla
  • alt üst köşeleri biraz daha uzatıp kontrol tuşları koysalarmış harika bir psp telefon olacakmış.
  • sony'nin "yanları sıfırlarım ama alta-üste dokunmam" telefonu olmuş. ben beğendim, kenarları olmadığı ve küçük olduğu için tutuşu ve duruşu güzeldi.
  • sony sağlam bir telefon olmakla birlikte, güncellemeler konusunda aynı başarıyı gösterememektedir
hesabın var mı? giriş yap