yanıtlar 6
  • onu geçtim, şu an sahip olduğun hafıza ve anılar ile iki dakika önce oluşmadığının dahi bir garantisi yok.

    dolayısıyla, burada önem arz eden şey buna dair bir kanıt olmaması.
    çünkü kanıt gerektirmediği sürece mantıksal bir sorun yaşamayan bir çok iddia ortaya atılabilir. ilk sorunun cevabı da, evet eldeki bilgilere göre benim bilincim ilk defa ortaya çıktı.

    bu sebeple ben gerçekliğine dair kanıt olmayan hiç bir şeye inanmıyorum. ölümden korkmak ise zaten uzun bir süredir hiç aklıma girmemiş bir şey. daha doğrusunu söylemek gerekirse, ölmüş olmaktan korkmuyorum, çünkü ölüm olduğunda ne korkacak ne sıkılacak bir ben ortada olacak gibi gösteriyor elimizdeki tüm kanıtlar. ölüm süreci ise gayet korkunç olmaya devam ediyor çünkü o süreçte yaşayacağın acılar hem duygusal hem de fiziksel olarak aşırı derecede yoğun olacak muhtemelen. aynı durum ikinci soruda varsayılan koşullar için de geçerli olur diye düşünüyorum.
  • yanlış gezegende doğmuşum gibi ya algılamakta zorlanıyorum bu gezegendeki türü.
  • bilinç gerçekten insanın en zor kavradığı fenomenlerden biridir. öldükten sonra bilincimiz ve doğmadan önce bilincimiz neredeydi ? ben ben olduğumu nasıl kavrayabiliyorum. sorular sorular.
  • evet. çünkü bilinç ruhtan bağımsız değildir ve ruhun her reenkarnasyonunda bilinç onunla beraber tekâmül eder. dolayısıyla daha önce 1000 kere reenkarne olmuş bir "old soul" olsam dahi şu an yaşadığım hayata bu bilinçle ilk defa geldim.

    şayet reenkernasyon diye bir şey yoksa ve hayat birilerinin programlarimizi kodlayip bizleri icine saldigi bir simulasyonsa ayni bilinç birden fazla kez kodlanmış olabilir ve aynı döngüyü tekrar tekrar yaşamaya mahkum biyolojik robotlar oabiliriz.

    üçüncü bir olasılık bilinç dediğimiz şey hepmizde farklı iz düşümleri olan ortak bir özdür ve hep aynıdır değişmez. değişen insanın algı yeteneği ve farkındalık seviyesidir. iz düşüm de bu değişkenlere göre evrilir.
  • bilinç derinleştirilebilinecek bir konu olabilir hatta işin içine biraz drama ekleyip reenkarnasyondan da söz edebilirsiniz ama lütfen basit düşünün bilincimiz bedenimizden bagımsız olabilir mi? milyarlarca hücre sayısız genetik koddan oluşan bedenimizden bilinci ayırıp et olarak göremezsiniz. genlerimiz bize aktarılırken belirli özelliklerle aktarılır ve hafızaları vardır hep aynı yere geliyorum evet genetik hafıza. size yüzyıllarca biriktirilerek aktarılan genlerin hafızası bilincinizi oluşturuyor sizin aktaracağınız genler de sizin bilincinizden bir şeyler katacaktır, üstüne ekleyerek ilerliyoruz ve evet tarih boyunca ilk defa ben bu bilinçle uyandım bu tamamen bana özel