yanıtlar 3
  • ingilizce varsa surdan baslanabilir:
    https://www.coursera.org/…tions/data-science-python

    bu tarz 'ozellesme/sertifika programlari' size temelde ihtiyac duyacaginiz olmazsa olmaz kismi ogretebillir. sonrasinda siz isiniz/ilginiz dogrultusunda baska dillere ve daha detayli istatistik ogrenmeye devam edersiniz.
    kod bilgisi yok dediginiz icin python onerdim, hafiften kodlama mantigini kavrayinca r'a da gecebilirsiniz (tabi ki isinize bagli olarak)
  • kod bilgisi de istatistik de matematik de ayrı ayrı birer umman. siz nasıl bir veri analizi yapmak istiyorsunuz onu da belirtmelisiniz bence. mesela big data analizi mi yapacaksınız yoksa basit likert mi ya da ne bileyim sekans verisi mi işleyeceksiniz. her analiz tipinin işlendiği programlar farklı farklı olabilir. diğer türlü bir ona bir ona başı kesik tavuk gibi dolaşmanın anlamı var mı bilmiyorum.
    diyelim ki hangi tür veri ile analiz yapacağınızı çözdünüz, yeni başlayan biri için matlab ya da sas öneririm ben. ikisinin de support kısmı oldukça kuvvetli, başınız sıkıştığında başvurabileceğiniz bolca kaynak var. kullanım dillerini de öğrenmek nispeten kolay.
    kolay gelsin.
  • kod bilgisi olmaması sorun değil ama matematik, istatistik ve analizini yapacağınız konuda bilginizin olmaması, analizi imkansız kılmasa da kalitesini azaltacaktır. hangi alanlarda analiz yapmak istediğinize karar verip, o alanların temel bilgilerinden başlayıp öncelikle araştırma yapmanızı öneririm.