amerika birleşik devletleri sorunsalları

  • gece gece uyku tutmadı. beyler bu abd den gelen bi psikolojik sorunlu arkadas vardı. kendi web sitesini kurmuştu. her gün yaptığı saçma sapan şeyleri takip ediyorduk. neydi o adamın , sitenin adı ? acil. kafaya taktım.
  • abd'ye (new york)kedimi götürmek istiyorum ama süreç konusunda kafam çok karışık. gümrükte bir sorunla karşılaşmak çok sorunlu olur.
    süreç hakkında bilgisi ve deneyimi olan varsa benim için çok faydalı olur.
    1)kedinin aşılarını tamamlayıp bunları karneye işletmek gerek sanırım.
    2)kuduz titresi yaptırmak kediler için/amerika için gerekli mi?
    3)konsolosluğa veya havalimanına önceden bilgi vermek gerekli mi?
    4)süreç nasıl işliyor, kötü bir sürprizle karşılaşmamak için ne yapmak gerek.
    5)internette baktığımda "certificate of veterinary ınspection (cvı)" yeterli yazıyor ama sorduğum herkes farklı şeyler söyledi. güvenilir resmi bir kaynak var mı?
  • şimdi buradan alınan telefon, kulaklık vs gibi eşyalarda dönerken vergi iadesi oluyor mu? bilen, eden, yapan, alan varsa bir bakıversin :)
  • bana bu kartlar konusunda bilgi verebilecek, şuanda orda yaşayan arkadaşlar ulaşabilir mi? türkiyedeki ininal, papara, paycell gibi ön ödemeli kartlar hakkında bilgi almak istiyorum. kaç paradır hangi markalar vardır diye.
  • tecrübeli yazılımcı arkadaşlardan destek bekliyorum.

    remote, contractor pozisyonunda abd'li firmalara çalışmak istesek work permite ihtiyaç duyar mıyız?

    5 yıllık tecrübeyle abd veya kanada'dan remote iş bulma şansımız nedir?

    teşekkürler.
  • bu ülkeye gidenler ile ilgili bir şeyi gerçekten anlamıyorum, lütfen anlayan varsa gelip söylesin...

    -aman gitmeden önce türkiye'de saç tıraşı olayım, orada çok pahalı... ya kardeşim en asit bir saç tıraşını rahatça olamadığın bir ülkeye neden gidiyorsun?..
    -aman gitmeden önce türkiye'de bir sağlık kontrolüne gireyim, ya orada bir şey olursa... bir şey olursa öyle bir kitliyorlar ki...
    -her işe de bu kadar bahşiş verilir mi ya bu nasıl bir toplum işler birilerinin iyi niyeti ile mi ilerliyor... bahşiş vermeyince de kötü sen oluyorsun...
    -üniversite eğitimi zaten burssuz imkansız, dünyanın en iyi okulları derseniz burssuz imkansız... fırsat eşitliği kelimelerde...

    bunları duydum ama halen insanlar akın akın gidip bu ülkede sıfırdan başlamak istiyorlar. ben işte bunu anlamıyorum. dünyanın en iyi okulları tamam orada da. bir üniversitenin bir insana bu kadar bir şey kattığına inanıyorsanız buyun en iyi üniversite listesindeki ilk 100deki avrupadaki yerler:
    londra
    münih
    amsterdam
    delft
    zürih
    lozan
    luven
    paris
    moskova
    kopenag
    stokholm
    birmingham

    bu şehirlerin hepsinde amerika'dakinden çok daha iyi yaşayabilirsiniz. para da biriktirirsiniz dünyanın kültür merkezinde yaşayabilirsiniz.

    ben siktiri boktan ispanya'da yaşıyorum ve bu amerikaya giden türk akınını anlayamıyorum... göründüğü kadarıyla yaşam kalitesiz, sınıflar inanılmaz keskin ama sen oraya gidip sınıf atlamaya çalışıyorsun... anlamıyorum sözlük anlamıyorum, lütfen anlatın bir tartışalım da bilelim...

    ironi değil, lütfen merak ediyorum. yanlış mı biliyorum?
  • turist vizesine sahip kisiler su an gidip gelebiliyor mu?
  • buradaki övenlerin çoğu 100 senelik cumhuriyet deneyimi sahibi, 630 küsür senelik son kurdukları imparatorluk deneyimi sahibi, yaklaşık 5000 yıllık medeniyetin sahibi bir ülkenin evladı olduğunu unutup kurtuluş savaşında mecliste yer almış mandacı zihniyeti hala taşır. hele hele hakir gördüğü halka medeniyet dersi vermeye çalışanlar. sanırım başbuğ mustafa kemal atatürk tam köklerini kazıyamamış gibi duruyor.