asude defne özkan sorunsalları

  • kardeşim, yurtdışından üniversitelerden kabul almak zor falan değil, önemli olan eğer başarılı iseniz adamların size önceden burs sağlıyor olmasıdır.

    bir takım insanlar, siz kuş beyinlilerin duygusal olarak nasıl sömürüleceğinizi çoook iyi biliyor. siz iyi kalplilik, sevaplık davranış olarak gördüğünüz şeyin ardında kocaman bir çıkarcılık, yalancılık, oyunculuk söz konusu. siz safsınız kardeşim. bir örnek vereyim aklınızda bulunsun:

    ingiltere'de bazen evsizlerin kurduğu köşelere denk gelirsiniz. bazıları hayvan besler. içinizden türlü duygular geçer. hatta merak edersiniz, araştırırsınız ve öğrenirsiniz ki bu evsizlerin hepsi özellikle evsiz olmayı seçmiş, besledikleri hayvan başına ücret almakta ingiltere hükümeti sosyal devlet güvencesi sağlamaktadır. evsizler varya şu evsizler, dilendikleri zaman öyle kibar, öyle centilmen, yumuşak, terbiyeli, seviyeli sizden para isterler ki, sanırsınız ki bu adamlar devletin en üst kademesine yerleşmeliler. yönetici olmalılar falan.

    ama aslında hepsi birer taktik ve duygu sömürüsü. sadece aklı evvel insanlar, yabancılar bu duruma aldanabilir. sosyal medya üzerinden yapılan ise tam olarak budur.
  • böylesine sessiz sedasız ortadan nasıl yok olabildi la bu? öldü mü ya da nick mi değiştirdi ne yaptı merak içerisindeyim. belki de gerçekten kayıt yaptırıp gitmiştir *.