islam sorunsalları

  • 1) müslüman olmayanlar cennete gidecek mi?
    a) eğer evetse, öyleyse niye müslüman olup o bize zor gelen ibadetleri yapalım?
    b) eğer hayırsa, dünyanın yuvarlama %80’i müslüman değil, ne yani her 10 kişiden 8’i cehennemde korkunç işkenceler mi görecek sırf müslüman değil diye, ne kadar iyi biri olursa olsun?
    c) müslüman olmayan bir ailede doğanların suçu ne? “o da araştırsaydı” gibi bir argüman akla, mantığa ve vicdana sığıyor mu? “o da araştırsaydı” diyenlerin kaçı başka dinleri “araştırmış”? yoksa ailesinin inandırdığı dine inanmakta huzuru bulup ömrü boyunca onu savunma ihtiyacı mı hissetmiş? peki o öyle hissederken hristiyan ailede doğup ailesi ona inandırdığı için ömrü boyunca hristiyanlığı savunma ihtiyacı hissedenden ne farkı kalıyor?

    2) 1000 sene önce kafa kesmeden tutun da cariye edinmeye kadar birçok şey din adına gayet normal ve toplumsal olarak da kabul edilebilirdi. günümüzde bunlar toplumsal olarak kabul edilebilir olmadığı için mi dinde sanki hiç yerleri yokmuş gibi lanse ediliyor ve dini güncellemeye çalışıyorlar? söz gelimi “kadınla asansöre binmeyin” gibi söylemlerde bulunan hocalara yobaz bağnaz deyip geçiliyor fakat teorik olarak düşünüldüğünde hakiki dine göre o hocaların söylediği ne kadar yanlış ki?

    3) allah beni diyelim ki sonsuza kadar cehennemde kalmakla cezalandırdı. orada zaman kavramı yok denilebilir ama diyelim ki dünya zamanıyla 120 kattrilyon yıl geçti (evrenin yaşı bile 15 milyar küsür yıl) cehennemdeki 120 kattrilyon 01.günümde akla hayale sığmayan türlü işkenceler gördükten sonra artık ben pişman olsam neye yarayacak, tanrı bana cezayı vermeye devam etse eline ne geçecek? yani olan olmuş, biten bitmiş, trilyonlarca kez işkence etmişsin sana ibadet etmedi diye. eee peki ya sonra?

    4) tut ki bir insan ömrünü hiç kul hakkı yemeden, birine isteyerek kötülüğü dokunmadan, hayırseverlilikle ve iyi yüreklilikle geçirdi ve öldü. o insan müslüman değildi, oruç tutmadı ya da namaz kılmadı. sırf müslüman olmadığı için bu insan ceheneme gidecekse,

    a)tanrı, ahlaki açıdan kötü müdür? kötü değilse niçin değildir? onun yaratmış olması yarattıklarına karşı her türlü işkence yapmayı geçerli mi kılar?

    b) bir baba çocuklarına ödevini yaparsa hediyelere boğacağını, yapmazlarsa türlü işkenceler yapacağını söylüyor. birinci çocuk ödevini yapıyor ve babası ona türlü hediyeler alıyor. ikinci çocuk ise ödevini yapmıyor, babası ise söz verdiği üzere ona türlü işkenceler yapıyor. ateşe tuttuğu bir şişi oğlunun bedeninde söndürüyor, sonra oğlunun ağzını zorla açıp yeni kaynamış suyu olduğu gibi döküyor onun ağzından içeri. şimdi bu baba kötü müdür?

    c) birincisine hayır, ikincisine evet diyorsanız bunun mantıklı ve vicdani gerekçesi nedir?

    5) evrenin kendisi korkunç büyükken ve şu an türlü kozmik patlamalar yaşanırken, milyarlarca ve milyarlarca galaksiyi ve katrilyonlarca gezegeni yaratmış olan tanrı nasıl oluyor da işi gücü bırakıp bu gezegenlerden birindeki kadın cinsinin saçındaki kılları örtmesini emrediyor?

    6) ve son olarak, bahsedildiği gibi bu sonsuz büyüklükteki ve güzellikteki kainatı yaratmış olan tanrı’nın indirmiş olduğu ve geçerli olan dolayisiyla kullarıyla iletişime geçmiş olduğu tek araç olan kutsal kitabına nasıl olur da dünyanın %80’i inanmaz? mükemmellik kitleleri peşinden sürüklemez miydi?
  • eğer yalnızca allah sonsuza kadar var olacaksa biz sonsuza kadar cehennemde veya cennette kalmayacak mıyız?
  • şöyle düşünün arkadaşlar 1400 yıl önce değil de bugün, bugünün güncel tarihinde hz. muhammed gelip " bakın kardeşler ben hiradayken bana bir melek geldi böyle böyle dedi, bana inanın" dese gerçekten inanır mıydınız?
  • ödül ve ceza sistemi olmasa inancınız devam eder miydi? sizin için; iyilik yapmak, kötülükten kaçınmak ödül/ceza nedeniyle midir?