tüketici hakem heyeti sorunsalları

  • pandemi başlamadan önce bilet aldım yurtdışına. pandemiyle beraber gidemedim. o süreçte kesintisiz iade yaparız demişlerdi. yapmadılar itirazlar falan filan.

    tüketici hakem heyeti bizim lehimize karar aldı. hava yolu şirketi itiraz davası açmış tüketici mahkemesine. bize mahkemeye sundukları yazı falan geldi.

    gelen şeyin üstünde 2 hafta içinde delillerinizle birlikte dilekçe verin diyor. dilekçe için bir taslak var mı?

    soru şu: alacağım para 1000tl. avukat tutmalı mıyım?

    ayrıca adamlar davayı kazanmaları durumunda yargılama ve vekalet ücretini bana yıkmaya çalışıyor bu ücret ne kadar olur başına gelen var mı?
  • 08.07.2021 tarihinde bir mobilya mağazasından yatak odası ve oturma grubu satın aldım. paranın yarıdan fazlasını nakit olarak verdim. geri kalanı ise ürün tesliminde taksit yapacağız diye anlaştık. ürünler 17.07.2021 tarihinde teslim edilmesi gerekirken 26.07.2021 tarihinde geldi. ancak oturma grubunun tamamı ve yatak odası takımından ise şifonyer, komodin, yatak başlığı ve gardrobun bir parçası hasarlı geldi. koltuk takımını bu şekilde kullanmak istemediğimiz için teslim almadık. diğer parçaları ise değişim yapacaklarını ve bu haliyle kullanmakta sıkıntı olmayacağını söyleyerek bıraktılar.
    bundan sonra olaylar tam anlamıyla eziyete dönüştü bizim için. koltuklar ve şifonyerin bir parçası aradan 1 aydan fazla zaman geçtikten sonra geldi.
    diğer parçaların değilimi için yine geleceklerini söyleyip ayrıldılar.
    aradan belli bir süre geçtiği galde ürünler gelmediği için mağazayı aradımızda ürünlerin geleceği yönünde bilgi verildi ancak gelen olmadı. defalarca aramamıza rağmen telefonlarımıza cevap verilmedi. verildiği nadir durumlarda ise dönüş yapacaklarını söyleyip dönmediler.

    ürünler tam ve eksiksiz teslim edilmediği için kalan parayı ödememiştim. aradan 6 ay gibi bir süre geçtikten sonra eve kendilerince yazdıkları ihtarnameyi göndermişler(sadece firma kaşesi basılı üzerinde, noter onayı yok)
    yine defalarca aramadan sonra telefona cevap verdiler. sunu anlatınca bir yanlışlık olduğunu ve kalan ücretin bir kısmını göndermem şartıyla ürünleri sevk edeceklerini söylediler ancak ürünler gelmeden para göndermeye yanaşmadım.

    bu şekilde bizi oyalamaya devam ettiler. yaklaşık 2 hafta önce firmadan birisi arayarak kalan parayı göndermemi istedi. durumundan haberi yokmuş güya. dönüş yaptılar bir kaç gün sonra ve geçen hafta eve servis gönderdiler hasarlı ürünleri tespit etmek için. evde olmadığımız için komşularımızla görüntülü görüşme yaparak eksikleri tespit ettirdik.
    dün yani 03.12.2022 günü ise ürünleri getirdiler ancak gelen ürünlerden komodin kırıktı ve evdeki değişecek komodin ile bunun sağlam parçalarından bir komodin birleştirdiler. buna tamam dedik. şifonyerin hasarlı kısımlarını değiştirdiler. bunda sıkıntı yoktu. yatak ve karyola tamamen değişecekti ancak rengi orijinal siparişteki gibi bej değil beyazdı. ürünü bu şekilde kabul etmeyeceğimizi ve ürün gelene kadar para göndermeyeceğimizi söyledik. karşılık olarak bej rengini gönderemeyeceklerini ve ürünü ya olduğu gibi kabul etmemiz gerektiğini ya da mahkemede görüşeceğimizi söylediler. sonuç olarak kabul etmedik ürünü. yaklaşık bir buçuk yıldır eşyalarımızın tam, eksiksiz ve hasarsız teslim edilmesini bekledik ancak yine olmadı.

    kanuni olarak ne yapmalıyız. tüketici hakem heyeti bizi haklı bulur mu.